Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Giresunlu uşaklar bugünkü düşmanlara karşı duruş sergiledi

Bu haberin fotoğrafı yok
Giresunlu uşaklar bugünkü düşmanlara karşı duruş sergiledi

Büyük Taarruz’da vatan savunması için kurdukları 47. Gönüllü Alay ile Afyonkarahisar’da şehit düşen Giresunlular’ın evlatları atalarını anmak için Afyonkarahisar’a geldi. Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan, Türkiye üzerinde operasyon yapmak isteyen bütün müstevlileri ve onların işbirlikçilerine karşı duruşlarını göstermek için Afyonkarahisar’a geldiklerini söyledi

47 Gönüllü Giresun Alayı Şehitliğine bin kilometrelik mesafeden 50 otobüsle gelen Giresunlular vatan için gönüllü olarak canlarını veren atalarını rahmet, minnet ve dualarla andılar.
GİRESUNLU OLMAK ONUR
Giresun’dan Afyonkarahisar’da yatan şehit atalarını ziyaret eden Giresunlular bin kilometre yol kat ettiler. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra aziz şehitlerimizin ruhları için İmam Muhammed Said Sezer tarafından Kur’an-ı Kerim tilavetinde bulunuldu. Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan konuşmasına başlamadan önce aziz şehitlerimizin manevi huzurunda sunumların ve konuşmacıların alkışlanması yerine dua edilmesini istedi. Alemlerin Rabbi olan Yüce Allah’a hamd ederek sözlerine başlayan Turan; “Yüce Rabbimizin Nebisi, hayat rehberimiz Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’e (SAV) salatü selam olsun. Peygamberlerin varisleri olan alimlere ve şehitlere selam olsun. Tarih boyunca bu aziz vatanı, milleti müdafaa etmek adına en aziz varlıkları olan bedenlerini feda edip şehit olan bütün geçmişlerimize selatü selam olsun. Giresunlular Şehitliğinde yatan kahraman 14 tane şehidimiz var. Bu vatanın her karışı şüheda kanıyla yoğurulmuştur. Biz biliyoruz ki bizim verdiğimiz şehitler hem ülke çapında hem de Giresunlular bazında bura ile sınırlı değil. Giresunlular’ın Gönüllü Alayının Şehitliğindeyiz. Giresun Sivil Toplum Kuruluşlarının bir hizmetkarı olarak geçmişte iki tane gönüllü alay kurarak vatan müdafaasında bu alayların tamamını şehit vermiş bir vilayetin evladı olmaktan onur duyduğumu ifade etmek istiyorum.” dedi.
KAHRAMANLIK DESTANI YAZILDI
Türkiye’nin 81 vilayetinde bir şehrin ismini başka bir şehirde taşıyan başka bir şehitlik olmadığını söyleyen Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan, Allah’ın bu lütfu kendilerine nasip ettiğini belirtti. Vatan ve millette dinin ve namusun tehlikeyi girmesiyle atalarımızın cepheden cepheye koştuklarını vurgulayan Turan; “İki gönüllü alay yaklaşık 5 bin kişiden oluşmuş. Bu gönüllü alaylardan evine ancak 80 ya da en fazla yüz kişi dönebilmiş. 42. Alayın Komutanı Hüseyin Avni Alparslan olmak üzere emrinde alayın tamamına yakını şehit olmuştur. Bu alaydan kalan az sayıda gönüllümüz 47. Gönüllü Alayına dahil olmuştur. Onların da tamamı şehit olmuştur. Yüreğinde iman olan ceddimiz ellerinde ki paslı makaslarla düşmanın çevirdiği tel örgüleri yiğitce kesmişlerdir.” diye konuştu.
BUNDAN SONRA
TÖREN BÖYLE OLACAK
Hasan Turan, Giresunlular Şehitliği’nde bir gece konaklayarak şehit ecdadın ruhlarıyla rabıta kurmayı, onların yanında fefekkür etmeyi, bağlı olduğu değerleri hatırlamak istediklerini belirtti. Turan; “Şehitlerimizin bağlı oldukları inancı hatırlayıp aynı inancı kuşanma düşüncesiyle geçtiğimiz yıl adım attık. Başta Sayın Afyonkarahisarı Valimiz olmak üzere diğer mülki amirlerimizle de görüşerek bu programı hafta sonuna çektik. Bundan sonra da inşallah bu gelenek devam ederek törenler bu şekilde olacak. Sonrasında yoğun bir tanıtım kampanyası ile şehitlerimizin yanına hemşehrilerimizi davet ettik. Duygu aktarımında bulunarak bir inanç mefkuresini evlatlarımıza aşılamak istedik. Bugünlerde vatanımızın birçok yerinde şehitlerimiz toprağa düşüyor. Aynı şeyleri yaşamayalım diye buradayız. Hain emellere hizmet eden o gün yurdumuza işgale koşan hain müstevlilere karşı çarpışan bu yiğitlerimiz gönüllü geldiler. Bugün de ülkemiz üzerinde operasyon yapmak isteyen bütün müstevlileri ve onların işbirlikçilerine karşı duruşumuzu göstermek için buraya geldik.” şeklinde konuştu.
ÖNEMLİ OLAN ŞEHADET
RUHUNU KAVRAMAK
Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün de birer konuşma yaptılar. Milletvekili Halil Ürün, önce yapılan konuşmalarda herşeyin çok güzel anlatıldığını bunların üzerine söylenecek fazlaca söz olmadığını kaydetti. Ürün şöyle konuştu: “Benim altını çizmek istediğim husus şudur ki; aziz şehitlerimiz vatanımızın her metrekaresinde bulunmaktadırlar. Biz bu törenleri Sayın Federasyon Başkanının da söylediği gibi resmiyetten çıkararak halkın ağırlıkla katıldıkları törenler haline getirmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Gereken maddi imkanları sağ olsunlar tüm yetkililerimiz sağlıyorlar. Ben tüm katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Umarım bundan sonra bu programlara katılım daha da artak. Bu alanı daha fazla genişleteceğiz. Tarih ne övünmek ne dövünmek içindir. Olanlar olmuştur. Önemli olan bizim şehadet ruhunu kavrayarak geleceğe hazırlanmamızdır. Biz çok hızlı bir şekilde, gayretle çalışıp atalarımızın uğruna şehit düştükleri inancı nesillerimize aktararak geleceğimizi yeniden inşaa etmek zorundayız. İnşallah aziz şehitlerimizin mahşer gününde şefaatine nail olma yönünde dua ediyorum.” Şehitler adına yaptırılan künyeler konukların boyunlarına Giresun Federasyon Başkanı Hasan Turan tarafından takıldı. Onur Salih Erkan tarafından Sakarya şiiri okundu. Giresunlular Şehitliği’nde ki program gece yarısına kadar devam etti. >> Burcu AYDIN’ın haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti