Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Glütensiz hayata Belediye desteği devam ediyor

Afyonkarahisar Belediyesi, gıda alerjisi

Afyonkarahisar Belediyesi, gıda alerjisi olarak bilinen çölyak hastalarına
düzenli olarak glütensiz ürün paketi dağıtıyor. Bu kapsamda glütensiz
gıda paketleri dağıtımı projesinin ikincisi gerçekleştirildi

 

Rehberlik araştırma Merkezi (RAM) Salonu’nda yapılan törene; Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Muhtarlık ve Sosyal Hizmetler Müdürü Mustafa Demirhüyük, daire müdürleri ve çölyak hastası vatandaşlar katıldı.
SOSYAL TESİSLERDE ÖZEL MENÜ OLUŞTURULACAK
Törende çölyak hastalarına müjde veren Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, gıda paketlerinin düzenli periyotlar ile dağıtılacağını söyledi. Başkan Zeybek, belediyeye ait sosyal tesislerde de çölyak hastaları için özel menü oluşturulacağının da sözünü verdi.
“YALNIZ DEĞİLSİNİZ,
HER ZAMAN YANINIZDAYIZ”
Başkan Zeybek, toplumun tüm kesimlerinin istek ve ihtiyaçlarına yönelik hizmetler ürettiklerine dikkat çekerek, “Çölyak hastası kardeşlerimizin yanlarında olmak, onlara yardımcı olmak için bu projeyi hayata geçirdik, gıda kolilerimizi sizlere ulaştırıyoruz. Yalnız değilsiniz sizin yanınızdayız. Her daimde yanınızda olmaya devam edeceğiz. Buradan söz veriyorum, belediyemizin sosyal tesislerinde çölyak hastalarımıza özel bir menü oluşturup hizmete sunacağız. Ne ihtiyacınız olursa belediye olarak hizmetkârınız.” diye konuştu.
Törene katılan vatandaşlar çölyak hastalarına verdiği destek için Başkan Zeybek’e teşekkür etti. Hastalar, glutensiz gıdalara ulaşımın güç ve ürünlerin de çok pahalı olduğunu ifade ederek, belediyenin yaptığı bu yardımın çok önemli ve hayati olduğunu söyledi.
ÜCRETSİZ GIDA PAKETLERİ ADRESE KADAR
TESLİM EDİLECEK
Proje kapsamında piyasada az bulunan ve yüksek fiyatlara satıldığı için çölyak hastalarının almakta güçlük çektiği ürünler, Afyonkarahisar Belediyesi Muhtarlık ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nce şehir de bulunan çölyak hastalarına ücretsiz olarak teslim edilecek. Hastaların adreslerine kadar götürülecek gıda paketlerinde tatlı ürünleri, makarnadan una, bisküviden hamur işine kadar glüten içermeyen pek çok yiyecek yer alıyor.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi