Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Göksel’den Aşure projesi – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Göksel'den Aşure projesi

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ), Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne tam üyelik sürecine, AB üyesi tüm ülkeleri ortak noktada buluşturacak bir projeyle destek vermeye hazırlanıyor. Aşure merkezli bir proje hazırlayan AKÜ Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü Öğretim Görevlisi Türker Göksel, projesini Başkan Çoban’a sundu

Projeyi hazırlayan AKÜ Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü Öğretim Görevlisi Türker Göksel, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ı ziyaret ederek, projenin detaylarıyla ilgili bilgi verdi.
AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsa Sağbaş ve Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şuayip Özdemir’in de eşlik ettiği ziyarette, “Avrupa’ya Tat Katmaya Geliyoruz” adını verdiği projenin çıkış noktasının aşureye dayandığını belirten Öğretim Görevlisi Türker Göksel, aşurenin birçok kavim tarafından değişik inanç perspektifiyle kabullenildiğine dikkat çekti.
Proje çerçevesinde, AB’ye tam üye olan 28 ülke ve Türkiye için 29 farklı bakır kazan hazırlanacağını ve bu kazanlara Türkiye ile birlikte 28 ülkenin bayraklarının ekleneceğini kaydeden Türker Göksel, “Her kazan, AB merkezli bir ülkeyi temsil edecek. Aşureyi oluşturan her bir hububat ve meyve bir AB ülkesini tanımlayacak. Örneğin, İngiltere’yi fasulye, Almanya’yı buğday temsil edecek. Son olarak aşurenin olmazsa olmazı olarak nitelendirilecek olan şeker, projenin genel kurgusu olarak Türkiye’yi temsil edecek. Projenin ana felsefesini oluşturacak bu düşünce, “Avrupa’ya Tat Katmaya Geliyoruz” sloganımızla özdeşleşecek.” ifadesine yer verdi.
Bütün bu senaryonun profesyonel bir yayın kurumu tarafından belgesel formatında kayıt altına alınacağını belirten Göksel, “Ülkemizi önyargılı bir şekilde Avrupa merkezli olarak karalamaya yönelik tüm hamlelere müzik ve folklorun evrensel yapısı altında farklı bir refleks sunmayı hedefliyoruz. Bütün bu tasarlanan kompozisyonun odak noktasında, Ruhun Dansı sanatsal gösterisinin Almanya/Köln Domm Kilisesi’nin önündeki alanda ışık ve ses gösterileri eşliğinde gerçekleştirilmesini öngörüyoruz” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)