Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gönüllü oyuncu hamileliğine rağmen tiyatro sahnesinden inmiyor

Afyonkarahisar Belediyesi Şehir Tiyatrosunda

Afyonkarahisar Belediyesi Şehir Tiyatrosunda 11 yıldır gönüllü oyuncu olarak sahne alan Ceren Altuğ (28), 8 aylık hamile olmasına rağmen ‘Bugün Git Yarın Gel’ adlı tiyatro oyununda tiyatro severlerin karşısına çıkmaya devam ediyor

 

Tiyatroya olan sevgisi ile yıllardır gönüllü olarak Şehir Tiyatrosunda sahne alan Ceren Altuğ, sahneye olan tutkusu ile büyük takdir topluyor. 11 yıldır gönüllü oyuncu olarak tiyatro severlerle buluşan Ceren Altuğ (28), bu güne kadar 11 tiyatro oyununda rol aldı. Hamile olduktan sonra da soluğu tiyatro sahnesinde almaya devam eden Altuğ, son 1,5 ayda Kovid-19 salgınına iki defa yakalandı ama pes etmedi. İyileşmesinin ardından sahnelere geri döndü.
Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ve protokol üyeleri, Ceren Altuğ’un sahne aldığı ‘Bugün Git Yarın Gel’ adlı tiyatro oyununu birlikte izledi. Performansı ile tiyatro severlerden büyük beğeni alan Altuğ, tiyatroya olan sevgisinin her geçen gün artarak devam ettiğini söyledi. ‘Bugün Git Yarın Gel’ tiyatro oyununda ‘Frau Gerta’ karakterini canlandıran gönüllü oyuncu Altuğ, hamilelik sürecinde sahnede olmasının kendisine terapi olduğunu vurguladı.
“BU ÇOK FARKLI BİR DUYGU”
Afyonkarahisar Belediyesi Şehir Tiyatrosunun oyuncusu olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Ceren Altuğ, tiyatroda 11 yılda 11 oyunda sahne aldığını söyledi. 2021-2022 sezonunun kendisi için farklı olduğuna değinen Altuğ, “Tiyatro sahnesinde iken evlendim. Evlendikten sonra da tiyatroyu bırakmadım. Şuanda bir bebek bekliyoruz. 8 aylık hamileyim ve çok farklı duygular yaşıyorum. Çocuğuma anlatabileceğim anılar biriktiriyorum. Ayrıca son 1,5 aylık süreçte iki defa Covid-19 atlattık. Oğlumun ve benim sağlığım çok şükür yerinde. Tiyatroda iyi olduk diyebilirim.” dedi.
“TİYATRO SAHNESİNDE
OLMAK BANA TERAPİ OLDU”
Tiyatro sahnesinin kendisine terapi olduğunu dile getiren Altuğ, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Hamilelik dönemindeki zorlukları tiyatro arkadaşlarımın, ailemin ve hocamın desteği ile çok güzel bir şekilde üstesinden geldik. Çok farklı deneyimler oldu ve zorlukların yanı sıra güzel anılar biriktirdik. Aynı zamanda sahneler bana adeta terapi oldu. Oğluma da iyi geldiğini hissediyorum ve onunla birlikte sahnede olmaktan çok mutlu oluyorum. Şunu ifade etmek isterim özellikle; 8 aylık hamile olmam nedeni ile belediyemizin ve hocamızın sunduğu imkânlar var. Doğum esnası sahnede veya evde başımıza gelebilir. Eğer böyle bir şey olursa en yakınımdakilerin bana destek vereceklerine inanıyorum.”
Sahnede en çok herkes ve her şey olabilmeyi sevdiğini söyleyen Altuğ, “Dışarıdaki hayattan ziyade burada herkes olabilme duygusunu tatmak bende mutluluk hissi oluşturuyor.” dedi.
“HEP BERABER ONUN GÜNÜNÜ SAYIYORUZ”
Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Hasan Hüseyin Elmas, oyuncu Altuğ ile 11 yıldır aynı sahneyi paylaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Elmas, “Bu sezon bizim içinde enteresan oldu. Hatta hamileyken sahneye çıkan arkadaşlarımız oldu. Ama karnı burnunda bir hamile tiyatro sahnesinde ender görülür. Ceren’imizin doğum için bir ayı kaldı. Hep beraber onun gününü sayıyoruz. Onun için hepimiz endişeleniyoruz. Dikkat etmesi konusunda sürekli uyarıyoruz. Öyle zannediyorum ki tiyatro camiası ve tarihçesinde de çok fazla var olan bir durum değil. Ama biz seyircimize, işimize ve mesleğimize duyduğumuz saygıdan buradayız.” ifadelerini kullandı.
“CEREN KARDEŞİMİZ GÜZEL
HATIRALAR BİRİKTİRİYOR”
Belediye Şehir Tiyatrosunun ‘Bu gün Git Yarın Gel’ adlı tiyatro oyununun kapalı gişe oynadığı hatırlatan Afyonkarahisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İhsan Akar, şehir tiyatrosunun gönüllü oyunculardan oluştuğunu ve bunun en önemli parçalarından birisinin de ‘Frau Gerta’ rolü ile Ceren Altuğ olduğunu söyledi. Altuğ’un tiyatro için bu güne kadar yaptığı fedakârlığı başka bir boyutta sergilediğine dikkat çeken Akar, şöyle konuştu: “Ceren’in bu fedakârlığını hem biz hem seyircilerimiz görme imkânı buldu. Hem pandemi hem de soğuk hava şartlarında tiyatro oyunumuzun yoğun ilgisine rağmen 1,5 ayda iki defa korona virüs geçirmesine rağmen Ceren kardeşimiz sahnedeki yerini aldı. Ceren kardeşimizi kutluyorum, ileride doğacak olan çocuğu ve ailesi ile sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir hayat diliyorum. Güzel hatıralar biriktiriyor. Hem şahsım hem de Afyonkarahisar Belediyesi adına teşekkür ediyoruz.”
Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İhsan Akar, Ceren Altuğ’a göstermiş olduğu fedakârlıktan dolayı Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in adına bir ay sonra dünyaya gelecek bebeği için ‘Bebek Seti’ takdim etti.
>> Ş. Cüneyt BURSALIOĞLU’nun Haberi