Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Göreve seçilirsek çırak sıkıntısını çözmeye çalışacağız”

Afyonkarahisar Madeni Sanatkârlar Esnaf

Afyonkarahisar Madeni Sanatkârlar Esnaf Odası Başkan adayı Mustafa Yılmazaslan, ekibiyle birlikte göreve seçilmesi halinde esnafın teknolojiye uyum sağlayacağı eğitimler düzenleyip, çırak sıkıntısının çözümü için çalışacaklarını açıkladı

 

Madeni Sanatkârlar Esnaf Odası Başkan Adayı Mustafa Yılmazaslan, dün sabah Melike Nur Melek Yüzler Down Kafe’de basın toplantısı düzenledi. Toplantıda yönetim kurulu üye adayları; Ahmet Karcı, Murat Şapcı, Ahmet Öztürk, Halil Acar, Orhan Tunçok, Halil Çiğdem, Selahattin Özkara, İbrahim Akçil, Ramazan Eren’de yer aldı.
“35 YILLIK ESNAFIM TECRÜBEMLE HİZMETE ETMEK İSTİYORUM”
Özgeçmişi hakkında bilgi veren Mustafa Yılmazaslan, seçim sonucu göreve seçilmeleri halinde ekip olarak sanayi ustalarının gelişen teknolojiye ayak uydurmalarına yönelik eğitimler vereceklerini belirtti. Yılmazaslan, çırak sıkıntısını ortadan kaldıracak projeleri hayata geçirmek çalışacaklarını dile getirerek, “Ben 35 yıldır 1. Küçük Sanayi Sitesi’nde esnaflık yapıyorum. Baba mesleğim olan oto tamircilikle meşgulüm. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz seçimde de aday olmuştum. Artık daha tecrübeli olduğum inancıyla bu seçime odamız esanfına hakkıyla hizmet vermek için aday oldum.” dedi.
“EKSİK VE SIKINTILARI GİDERMEK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”
Madeni Sanatkârlar Esnaf Odası’nın Afyonkarahisar’ın en büyük odalarından biri olmasına rağmen esnafın oda ile ilgili bilgi sahibi olmadığını belirten Yılmazaslan, “En büyük sıkıntılarımızdan biri 2. Küçük Sanayi Sitesi’nde yerimizin olmamasıdır. Seçilmemiz halinde burada bir büro açılması noktasında çalışma yapacağız. Eksik olduğunu düşündüğümüz bir konuda esnafımızın birlik beraberliğini ihtiyaç duyulan çalışma ve organizasyonlara yansıtabilmektir. Neden bir marketle bir anlaşma yapılmıyor denilmektedir. Mesela odamız esnafının yararlanacağı yakıtla ilgili bir anlaşmada yapılabilir. Esnafımız göreve seçerse gezi programları yapmak niyetindeyiz. Küresel salgının seyri doğrultusunda teknolojik fuarlara da katılmak istiyoruz. Bunlarla ilgili projelerimiz vardır. Şartlarının olgunlaşmasını beklediğimiz ve yönetim kurulu üye adaylarımızla netlik kazandıracağımız projelerimizi ilerleyen günlerde esnafımız ve kamuoyu ile paylaşacağız.” diye konuştu.
“LİSTE 24 KİŞİDEN OLUŞACAK”
Göreve seçilmeleri halinde oda yönetiminin meslektaşları esnaf ve sanatkârın kalkınması için çalışacağını vurgulayan Yılmazaslan, “Esnafımız seçerse yönetimi tam olarak şekillendirdim. 24 kişilik bir ekiple çalışıyoruz. Arkadaşların bir talebi yok. Baş koyduk biz dediler. Asil yönetim kurulu üyeleri 24 kişilik listeden oluşacak.” ifadelerine yer verdi.
“ÇIRAK YETİŞMİYOR”
Esnafın ortak problemlerinin başında sanat öğretecek çırak yetişmemesi olduğuna değinen Yılmazaslan şöyle konuştu: “Bizim gelecekle alakalı en büyük sıkıntılarımızdan bir tanesi sanayi esnafının geleceğe dair sanatını devredeceği çıraklar bulamaması. Yani geleceğe usta yetiştiremiyoruz. Bununla alakalı; Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Valilik makamı Halk Eğitim Müdürlüğü ile iletişime geçtik. Geleceğe dair çocuklarımızın bir meslek edinmeleri gerektiği bariz bir gerçektir. Biz evlatlarımızı aileleriyle birlikte sanayiye, Madeni Sanatkârlar Odamıza davet edeceğiz. Aileleriyle tanışacağız, çocuklarla tanışacağız. Şuanda esnafımızın en büyük iki ihtiyacı; Günlük sıcak yemek ile hukuki problemlerin çözümü için avukat teminidir. Her gün ekmek arası köfte veya pide yemekle olmuyor. Sıcak sulu yemek herkesin ortak ihtiyacıdır. Bu noktada yemek firmaları ile görüşme halindeyiz. Şuanda üç avukat ile görüşmelerimiz devam ediyor. Eğer seçimi kazanırsak esnafımıza yüzde 50 oranda indirimle avukat hizmeti sağlamak için uğraşıyoruz.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti