Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Görevimiz, Cumhuriyeti korumak ve yüceltmektir

Vali Gökmen Çiçek, Cumhuriyet’in

Vali Gökmen Çiçek, Cumhuriyet’in geçmişimizden aldığımız ve geleceğe taşımaya yeminli olduğumuz mukaddes bir armağan olduğunu söyleyerek, “Görevimiz, Cumhuriyeti korumak ve yüceltmektir” dedi

 

Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yayınladığı kutlama mesajında, “Bağımsızlığı karakter özelliği olarak kabul etmiş bir milletin fertleri olarak kurtuluşumuzun ve kuruluşumuzun ilanı olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı kutlamanın heyecanı ve haklı gururu içindeyiz.” dedi.
“CUMHURİYETİMİZ
MUKADDES BİR ARMAĞAN”
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bundan 97 yıl önce yakmış olduğu cumhuriyet ateşinin bugün Türk milletinin her bireyinin kalbinde geleceği aydınlatan bir meşale olduğunu belirten Vali Çiçek, “Türkiye Cumhuriyeti dört tarafı düşmanlarca işgal edilmiş olan anavatan Anadolu’da dünya savaş tarihine büyük bir kahramanlık destanı olarak geçen topyekûn bir mücadele ile kurulmuştur. Bu nedenle cumhuriyetimiz geçmişimizden aldığımız ve geleceğe taşımaya yeminli olduğumuz mukaddes bir armağandır. Tüm yurttaşlarımız bunun bilincinde olarak cumhuriyetin sahip olduğu eşitlik, hak, demokrasi, millet egemenliği gibi tüm erdemleri özümseyerek hayatlarının vaz geçilemez değerleri olarak kabul etmişlerdir. İşte bu şuurla Yüce Türk Milletinin Asil Fertleri olarak görevimiz Cumhuriyetimizi bizden önceki nesiller gibi yeri geldiğinde canımızla koruyacak kadar fedakâr, azimle gayretle, yorulmadan, yılmadan çalışıp yüceltecek kadar idealist, araştırıp öğrenmekten geri adım atmayacak kadar kararlı, geçmiş değerlerinden kopmadan ve geleceğin bilinmezliklerinden korkmadan cumhuriyet yolunda durmaksızın yürümektir. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kuruluşlunda hakları ödenemez emekleri olan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm şehit ve gazilerimizi şükran ve rahmetle anıyor, Afyonkarahisarlı hemşehrilerimizin ve bütün vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum.” ifadelerini kullandı.
“CUMHURİYET
YENİDEN DİRİLİŞİN SİMGESİ”
Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, ise, Cumhuriyet’in Atatürk’ün önderliğinde milletimizin, azim ve kararlılığıyla vücut bulmuş büyük bir eser olduğunu belirterek, Kurtuluş Savaşı’nın zaferle sonuçlanmasının ardından kurulan Cumhuriyet’in yeniden dirilişin simgesi olduğunu söyledi.
Başkan Zeybek mesajında şu ifadelere yer verdi: “Cumhuriyetimizin kuruluş felsefesinin temelinde muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkma hedefi bulunmaktadır. Türkiye, bu hedefi yakalama sürecinde, ekonomik-sosyal kalkınma ve halkın refahını sağlama hamlelerini; demokratik tutum ve davranışları her alanda hayata geçirme gayretleriyle birlikte yürütme kararlılığındadır. Cumhuriyet; bir Milletin her türlü imkânsızlığa rağmen vatan sevgisi, hürriyet ve istiklal aşkıyla bağımsızlığına kavuşabilmek için inanç ve kararlılıkla giriştiği milli mücadelenin ardından elde etmiş olduğu büyük bir zaferin sonucudur.Bu duygu ve düşüncelerle, başta vatanımızın kurtarıcısı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Cumhuriyetimizin kurulmasında emeği geçen bütün istiklâl kahramanlarımızı, şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, Afyonkarahisarlı hemşerilerimizin ve bütün vatandaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını canı gönülden kutluyorum.” şeklinde konuştu.
Öte yandan; AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Av. Ali Özkaya, Av. İbrahim Yurdunuseven, Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Demokrat Parti Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, İyi Parti İl Başkanı Muhemmet Mısırlıoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Av. Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser, Afyonkarahisar Sanayicileri ve İşadamları Derneği Başkanı Kadir Sayın, Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Emre Öztürk, Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şube Başkanı Mustafa Arslan ile Yeniden Refah Partisi İl Başkanı İbrahim Derviş Suna’da yayınladıkları mesajlarla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 97’nci yıl dönümünü kutladılar. >> Kocatepe Haber Merkezi