Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Göz Sağlığı İçin Hangi Vitamin Gerekir?

İnternette en çok araştırılanlar arasında yer alan Göz sağlığı için hangi vitamin gerekir? Detayları haberimizde…

İnternette en çok araştırılanlar

Günümüzde sıkça rastlanan sorunlardan olmaya başlaya görme duyusu gün geçtikçe artmaya başladı. Peki, Göz sağlığı için hangi vitamin gerekir? Göz sağlığı nasıl korunmalıdır?

 

GÖZ SAĞLIĞI İÇİN HANGİ VİTAMİN GEREKİR?

Gözde bulunan birçok sağlık sorunu kendini belli etmez ve sinsice ortaya çıkar. Göz sağlık problemi hakkında doktora başvurmanız gerekmektedir. Genel olarak yılda kez göz doktoruna gözükmeniz gerekmektedir. Kişinin gözünde başlayan kaşıntı ve kızarıklık ise göz hastalığına bir başlangıç olarak görülebilir. Uzun süre bilgisayar kullanımı göz de büyük hasarlar bırakır. Kişilerde göz sağlığı yaşlandıkça artmaktadır. Beş duyu organlarından biri olan gözü korumak için genel olarak havuça başvurulmaktadır. Fakat havuç göz sağlığını korumak için yeterli değildir. Besinlerde bulunan A vitamini ile beta karoten göz sağlığı için faydalıdır.  Omega 3 ve 6 yağ asitleri ile çinko ile magnezyum vb mineraller ileryen yaşlarda göz sağlığını korumaktadır. Aynı zamanda göze fayda gösteren besinler için de ıspanak da yer almaktadır. Ispanak gözde oluşan katarakt hastalığının oluşmasının önlemektedir. Gece görüşü ise arttıran besinler arasında Op. Dr. Yalçın’ın kırmızı biber (A) yer almaktadır. Patates besini ise gözde oluşabilecek kataraktı önleyebilmektedir.

B VİTAMİNİ GÖZ SAĞLIĞI İÇİN ETKİLİ Mİ

Aynı zamanda gözlerde oluşan kaşıntı  ve kızarklığın sebebi ise B vitamini eksikliğinden olmaktadır.

yoğurt, peynir, adaçayı, ıspanak, brokoli Yağsız süt, yeşil yapraklı sebzeler, balık, ısırgan otu, baklagiller ve tahıllarda bulunan B2’nin göz sağlığı için alınması gerekmektedir.

E VİTAMİNİ GÖZ SAĞLIĞI İÇİN ETKİLİ Mİ

tereyağı, kırmızı et, brokoli, ıspanak gibi yeşil yapraklı bitkiler ile kivi, mango, muz, Zeytinyağı, ayçiçekyağı, ceviz, badem, bol bulunan E vitamini göz sağlığı için kullanılmalıdır.

 

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti