Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Grev kırıcılığı” tartışması – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
"Grev kırıcılığı" tartışması

Afyonkarahisar’da memurların tren durdurma eyleminde tartışma çıktı. Adana istikametinden Sakarya’nın Arifiye ilçesine gidecek olan İç Anadolu Mavi Tren, Afyon’a geldikten kısa bir süre sonra yola devam etti. Bunun üzerine Memur-Sen üyeleri ile Türkiye Kamu-Sen üyeleri birbirilerini suçladı

Memurların, hükümetin yaptığı maaşlara yaptığı zamları protesto etmek için uyguladığı tren durdurma eylemi, Afyonkarahisar’da tartışmaya neden oldu. Saat 24.00’da Afyonkarahisar Ali Çetinkaya Garı’na gelmesi beklenen İç Anadolu Mavi Tren, saat 01.15 dolaylarında Afyon’a geldi.
BİRLİK
BERABERLİKLE BAŞLADI
Konya istikametinden Arifiye istikametine giden treni durdurma kararı alan Memur-Sen, Türkiye Kamu-Sen ile KESK üyeleri Mavi Tren’in lokomotifi önünde poz verdi. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı eylemde “Direne direne kazanacağız”, “Birleşe birleşe kazanacağız” sloganları atıldı.
KISA SÜRE SONRA TREN HAREKET ETTİ
Tren, yaklaşık 15 dakika Gar’da durduktan sonra hareket etmeye başladı. Bunun üzerine makinistin hangi sendikaya üye olduğu tartışması başladı. Türkiye Kamu-Sen ve KESK üyeleri, grevin Memur-Sen üyesi makinistler tarafından kırıldığını söyleyerek Memur-Sen’i protesto etti.
KAMU-SEN İLE KESK BİRLİKTE
Bir basın açıklaması yapan Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Erol Özsoy, “Bu bir grev kırıcılığıdır. Bunu eylemlerimizde dile getireceğiz” dedi. KESK Dönem Sözcüsü Ömer Akyıldız da bundan sonra Türkiye Kamu-Sen ile birlikte hak arama mücadelesini sürdüreceklerini söyledi.
TARTIŞMA YAŞANDI
Memur-Sen aleyhinde sloganlar atılırken basın açıklaması yapılan yere Memur-Sen İl Temsilcisi Abdullah Çelik geldi. Çelik, makinistlerin Türkiye Kamu-Sen’den Memur-Sen’e yeni geçtiğini, suçun Kamu-Sen’e ait olduğunu söyledi. Ulaştırma Memur-Sen İl Temsilcisi Ahmet Söğüt ise makinistlerin Memur-Sen’e, şef ve kondüktörün Türkiye Kamu-Sen’e üye olduğunu açıkladı. İkiye bölünen grupların birbirileri ile tartışmaları, polisin de araya girmesiyle sona erdi.
SONRAKİ TREN DURDURULDU
Kamu-Sen üyeleri, olayın ardından Gar’ı terk ederken, KESK üyelerinin bir kısmı Gar’da kaldı. Memur-Sen’e bağlı Ulaştırma Memur-Sen, saat 03.00 dolaylarında Arifiye istikametinden Konya istikametine giden treni durdurdu.

Peki haberciler ne yapsın?

Maaşlarına yapılan zammı yetersiz bulan memurlar, hak talepleri ve adil bir dağılım için alanları doldurdu. Memur eylemlerinin kamuoyuna duyurulması için gayret gösteren basın mensuplarının pek çoğu, herhangi bir sendikaya üye değil. Haber peşinde koşan basın mensuplarının bir kısmı asgari ücretli, bir kısmı sigortasız. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti