Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gripler Arttı C Vitamini Yetmez! İşte Bağışıklık Sistemini Güçlendiren Pratik Öneriler

Bağışıklık sistemi nasıl güçlendirilir, hangi besinler tüketilmeli, nelere dikkat edilmeli?

Bağışıklık sistemi nasıl güçlendirilir,

Bahar ayları ile birlikte grip vakalarında artış yaşanıyor. Hava sıcaklıklarında görülen iniş-çıkışlar, mevsim geçişleri odağındaki sağlık sorunlarını da beraberinde getiriyor. Bu noktada bağışıklık sisteminin güçlü kılınması ise önleyici esasa dair en önemli adım. Peki bağışıklık sistemi nasıl güçlendirilir, hangi besinler tüketilmeli, nelere dikkat edilmeli?

 

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ NASIL GÜÇLENDİRİLİR?

 

Bağışıklık sistemi nasıl güçlendirilir sorusu bu aylarda sıklıkla gündemde. Bağışıklık sistemini güçlendirmede en etkili yollardan biri şüphesiz C vitamini. Günlük olarak alınacak C vitamini ile bağışıklık sisteminin toparlanması mümkün. Ancak burada doğal vitamin kaynaklarına yönelmek gerekiyor. Bunlar arasında limon, mandalina, portakal, greyfurt, yeşil biber, kivi, maydanoz, domates, ıspanak ve roka ilk akla gelenler. Sanılanın aksine sadece limon ve portakalda değil, maydanoz, ıspanak gibi sebzelerde de yoğun şekilde C vitamini bulunuyor. Ek olarak bu besinler sadece bağışıklığı güçlendirmiyor, cildin daha parlak ve iyi görünmesi ve kendinizi daha enerji dolu hissetmenize de katkı sağlıyor.

Gripler Arttı C Vitamini Yetmez! İşte Bağışıklık Sistemini Güçlendiren Pratik Öneriler

OMEGA-3 VE PROBİYOTİKLER ÖNEMLİ

 

Omega-3, bağışıklığa roket hızında katkı sağlıyor. Başta balık ve semizotu olmak üzere çeşitli besinlerde bulunan omega-3, bağışıklık sistemini güçlendiren faydalı bir öğe. Haftada 2 kez balık tüketmek ve bolca semizotu, bu noktada omega-3 alımına dair tavsiye edilen temel periyotlar. Ayrıca ceviz, avokado ve keten tohumu da gün içerisinde tüketilebilecek zengin omega-3 depoları. Özellikle günlük olarak düzenli ceviz yenilmesi, bu aylarda tavsiye ediliyor.

 

Probiyotikler, bağışıklığı güçlendiriyor. Temelde yararlı bakteriler olarak özetlenebilen probiyotikler, ev yapımı yoğurtta bolca bulunuyor. Turşu, kefir, peynir ve elma sirkesinin de zengin probiyotik kaynakları olduğu biliniyor. Sindirim ve bağırsak sistemimizde olumlu gelişmeler sağlayan probiyotikler, düzenli uyku için de yararlı bir güç.

Gripler Arttı C Vitamini Yetmez! İşte Bağışıklık Sistemini Güçlendiren Pratik Öneriler

KALSİYUM, PROTEİN, DÜZENLİ UYKU VE SU

 

Kalsiyum ve protein alımı da bu aylarda önemle üzerinde durulması gereken konular. Kalsiyum vücuttaki ödemin atılmasına da katkı veriyor. Depresyona karşı da proteinin önemli bir savunma duvarı oluşturduğu biliniyor. Kalsiyum ve protein bakımından zengin olan süt ve süt ürünleri beslenme tablonuzda bulunmalı. Ayrıca yumurta, et, balık ve tavuk tüketimi de aksatılmamalı.

 

Bağışıklık sistemi nasıl güçlendirilir sorusuna dair bir diğer önemli yanıt da düzenli uyku. Zira düzenli uyku bağışıklığı güçlendirmede etkileri kanıtlanmış bir diğer önemli gereklilik. Hem ruh sağlığı hem de fiziksel sağlığı için çok önemli. Özellikle 7 – 9 saat uyunacak bir gece uykusuyla birlikte bağışıklık sistemi güçlendirilir ve kronik hastalıklara yakalanma riskinizi azaltmış olursunuz. Az uyuduğunuzda iştah mekanizmanız uyarılır ve daha sık yemek yemek istersiniz ayrıca. Dolayısıyla az uyumak kilo alımına da neden olabilir.

 

Gün içerisinde yeterli miktarda su alımı, bağışıklığın güçlendirilmesine dair son önerimiz. 2,5 litre olarak sıklıkla önerilen miktarı 2-3 litre aralığı şeklinde özümsemeniz önerilir. Toksik maddelerin atılımına da katkı sağlayan su tüketimi, cilt sağlığı başta olmak üzere bütüncül bir zindelik için olmazsa olmazlar arasında.

 

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti