Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gül Suyu Ciltteki Lekeleri Giderir Mi?

Birçok alanda yararlanılan ve etkileri görülen gül suyunun ciltte ki lekeleri giderip gidermeyeceği tartışılıyor.

Birçok alanda yararlanılan ve

Gül suyu cilt lekelerini gideriyor mu? İşte sonuçlar…

GÜL SUYUNUN CİLDE FAYDALARI NELERDİR?

Bitkinin suyu, ferah yapısı ve hoş kokusuyla en çok tercih edilen ürünler arasında yerini alır. Her cilt tipi için kullanımı uygundur. Gül suyunun cilde faydalarından bazıları şu şekilde listelenebilir: Cildin nem dengesini korur. Doğal bir içeriği olduğu için nemlilik sağladığı gibi her cilt tipine faydalıdır. Gül bitkisinin suyu cilt için mükemmel bir toniktir. Makyaj sonrası ve gece yatmandan gül suyu ile yüz temizleme yapılarak parlak ve canlı bir cilde sahip olmak mümkündür.

LOSYON OLARAK KULLANILIR GÖZ ŞİŞKİNLİĞİNİ İNDİRİR

Bitkinin suyu losyon olarakta kullanılır. Erkekler tıraş olduktan sonra ciltte oluşan tahrişi engellemek amacıyla kullanabilir. Kadınlar, kimyasal malzemelerden oluşan makyaj temizleme losyonu yerine gül suyunu tercih edebilir. Bu şekilde cildi temizlemek hem daha doğal hem daha ekonomik hale gelir. Gözaltı şişliklerine iyi gelir. Antiseptik özelliği sayesinde uykusuz ve yorgun uyanıldığı zaman gözaltı şişliklerinde kullanmak yararlı olur. Bir süre buzdolabında dinlendirip pamuğa sıkarak gözaltı bölüme konulursa bir süre sonra gözaltı şişliklerin indiği görülür.

GÜL SUYUNU EVDE HAZIRLAMAK MÜMKÜNDÜR

Gül suyu cildin PH dengesini koruyarak ciltte oluşan lekelerin giderilmesinde önemli bir rol oynar. Hava şartlarından oluşan ciltte biriken toksinlerin atılması konusunda cilde yardım eder. Tıkanmış gözenekleri açarak cildin pürüzsüz bir tabakaya sahip olmasını sağlar. Mat görünümlü ciltlere düzenli kullandığında sağlıklı ve canlı bir cilde sahip olurlar. Gül bitkisinin suyunu elde etmek için iki yöntem uygulanır. İlk yöntem, kuru veya yaş gül gül yaprakları 90 santigrat civarında, kaynama derecesine ulaşmamış sıcak suya atılır ve oda sıcaklığına gelene kadar bekletilir. Oda sıcaklığına geldikten sonra süzerek evde yapılmış doğal gül suyunuz kullanıma hazır olacak. Ancak bilinmesi gereken, bu şekilde elde edilen gül suyu damıtılarak elde edilenler kadar uzun ömüre sahip olmayacağından hızlıca tüketilmesi gerektiğidir.