Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

18 Mart Şehitler Günü’ne dolu dolu etkinlik

18 Mart Şehitler Günü

18 Mart Şehitler Günü kapsamında bugün Afyonkarahisar’da çeşitli etkinlikler yapılacak

 

18 Mart Şehitler Günü nedeniyle bugün sabah Hava Şehitliği’nde düzenlenecek törenin ardından Kamil Miras Anadolu Lisesi Şehit Kerim Üye Konferans Salonu’nda anma programı yapılacak.
İLK TÖREN HAVA
ŞEHİTLİĞİNDE YAPILACAK
İlk tören 18 Mart bugün sabah saat 10.00’da Kocatepe Asri Mezarlığı içinde bulunan Hava Şehitliği’nde başlayacak olan çelenk töreni olacak. Anıta; Valilik, İkmal ve Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ile Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanlığı çelenkleri sunulacak. Saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından devlet büyüklerinden gelen mesajlar okunacak. Günün anlam ve önemine yönelik konuşmayı İkmal ve Garnizon Komutanlığ’ndan bir subay yapacak. Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Malul Gazi İsmail Kumartaşlı törende bir konuşma yapacak. Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı tarafından şehit özel defteri imzalandıktan sonra şehitlerimizin ruhuna ithafen Kur’an-ı Kerim tilavetinde bulunulacak. Şehit mezarlarının ziyaret edilmesi ile tören sona erecek.
ANMA PROGRAMI ŞEHİT KERİM ÜYE KONFERANS SALONUNDA DÜZENLENECEK
Kamil Miras Anadolu Lisesi Şehit Kerim Üye Konferans Salonu’nda yapılacak olan anma programı saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam edecek. Okul Müdürünün yapacağı konuşmanın ardından İkmal ve Garnizon Komutanlığı’ndan bir subay tarafından “Çanakkale Zaferi” adlı sunum gerçekleştirilecek. Öğrenciler günün anlam ve önemine yönelik şiirler okuduktan sonra “Çanakkale Zaferi” konulu orotorya sunulacak. Anma programı kahramanlık türkülerinin seslendirilip, slayt gösterimi ile devam edecek.
Program 18 Mart Şehitler Günü nedeniyle düzenlenen resim, şiir, kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile sona erecek. Öğlen saat 12.15’de Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Malul Gazi İsmail Kumartaşlı ve dernek üyeleri protokol üyelerince ziyaret edilecek. Gedik Ahmet Paşa (İmaret) Camiinde şehitlerimiz ve vefat eden gazilerimizin ruhlarına ithafen öğle namazı öncesi saat 12.45’de Mevlid-i Şerif okutulacak. >> Burak AYDIN’ın Haberi