Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kocatepe Gazetesi
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

AFSÜ’ye annelerden 25. yıldönüme özel bağış

AFSÜ’ye annelerden 25. yıldönüme özel bağış

 

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesine (AFSÜ) Türk Anneler Derneği Şubesi tarafından kazandırılan yeni tıbbi cihazların tanıtım dün öğleden sonra AFSÜ Zafer Sağlık Külliyesi F Blok Yenidoğan Yoğun Bakım Servisinde düzenlenen törende yapıldı. AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş il dışındaki toplantısı nedeniyle törene katılamadı.
“ÇOCUKLARA EN İYİ SAĞLIK
HİZMETİ VERİLECEK”
AFSÜ Tıbbi Genetik Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. S. Handan Yıldız, Türk Anneler Derneği Şube yönetiminin yüce gönüllüğü ile tıp fakültesinin Yeni Doğan Ünitesine ileri teknoloji ürünü 3 modern tıbbi cihaz kazandırdıklarını belirtti. Bu cihazların hizmete girmesiyle birlikte Afyonkarahisar’da verilen sağlık hizmetleri kalitesinin bir derece daha yükseleceğini söyleyen Yıldız, “Sağlık hizmetlerinin sunumunda modern cihazlar, uzman ekip, fiziki imkânların uygunluğu çok önemlidir. İçinde bulunduğumuz yeni binamıza taşınmakla birlikte bu aşamalardan birini kaydettik. Güzel bir ortamda birarada olmak çok güzel. Hocalarımız alanlarında uzman, yeni ekipmanlarımızla birlikte Afyon’da çocuklarımıza en iyi sağlık hizmetini vermeye devam edeceğiz. Bu nedenle katkılarından dolayı Türk Anneler Dernek üyelerine teşekkür ediyorum.” dedi.
“KURULUŞ FELSEFESİ VE
25. YILA ÖZEL BAĞIŞ”
Türk Anneler Derneği Şube Başkan Yardımcısı Av. Hatice Gök, tıbbi cihaz teslim töreninde yaptığı konuşmada, derneğin 25. kuruluş yılını idrak ettiklerini söyledi. Türk Anneler Derneği olarak 25 yıldır etkin şekilde sürdürdükleri faaliyetleri Yeni Doğan Ünitesine yaptıkları üç cihaz bağışı ile taçlandırdıkları düşüncesini aktaran Gök, “Türk Anneler Derneği olarak kuruluş amacımız anne, çocuk sağlığı ve eğitimidir. Tamda bu noktada sağlık hizmetleri sunan AFSÜ Tıp Fakültesi yoğun bakım ünitesi kuruluşundan haberdar olduk. Sayın Rektörümüzü ve ilgili uzman Öğretim Üyelerimizi ziyaret ettik. Biz bu ünitede ihtiyaç duyulan bio medikal cihazları dernek bütçemiz oranında alarak katkı sunmak istedik. Bağışta bulunduğumuz üç cihazla; Yenidoğan bebek ve çocuk hastalarımızın biyomedikal değerleri doktorlarımıza hızlı ve kesintisiz olarak sağlanacaktır. Kritik konjenital kalp hastalığı tarama ve teşhisi ve birçok gereksinim bu cihazlarla yerine getirilecektir. Bebek hastalarda gerekli izlemler ve kan almadan hemoglobin seviyesini ölçüm sağlanacaktır.” diye konuştu.
MASİMO Klinik Uzmanı ve Satış Temsilcisi Müştak Görücü, firmasını anlamlı ve örnek bir bağış töreninde temsil etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
“İKİ DERKEN ÜÇ CİHAZ BAĞIŞLANDI”
Törenin son konuşmasını AFSÜ Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yeni Doğan Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Afşin Kundak yaptı. Türk Anneler Derneği Şube yönetim kurulu üyelerine anlamlı ve örnek katkıları için teşekkür eden Kundak şöyle konuştu:
“İki cihaz talep ederken bizim için sürpriz şekilde üç cihaz bağışı yapıldı. Daha sonra derneğin Başkan Yardımcısı Sayın Hatice Gök ile konuşurken ‘Hocam siz bizden isteyin biz elimizden geleni yaparız’ demişti. Toplam üç cihaza kavuştuk. Ayrıca teşekkür ediyoruz. Tüm çocuklar ve yeni doğan bebekler için kullanılacak aletlerimiz var. Özellikle yoğun bakım ihtiyacı olan hastalarımızda kullanacağımız üst düzey aletlerimiz var.” Cihaz teslim töreni Türk Anneler Derneği Şube Başkanı Mahide Çetinbaş’a AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş imzalı teşekkür belgesinin Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doçent. Dr. S. Handan Yıldız tarafından teslim edilmesiyle sona erdi.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER