Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Allah yaşantımıza Kur’an-ı indirmeyi nasip etsin”

“Allah yaşantımıza  Kur’an-ı indirmeyi nasip etsin”

Afyonkarahisar İl Müftüsü Sinan Kazancı, Kur’an-ı Kerimin Ramazan ayı içerisinde indirildiğini belirterek bu ayda anlayıp, hayata pratize ederek bolca Kur’an-ı Kerim okunması gerektiğini söyledi. Kazancı, “Allah yaşantımıza Kur’an-ı indirmeyi nasip etsin” dedi

Ensar Vakfı Afyonkarahisar Şubesi, AKÜ İslami İlimler Fakültesi ve Afyonkarahisar Belediyesi işbirliğiyle bu yıl 11’ncisi düzenlenen 2023 Ramazan’da İkindi Sohbetlerinin ilk konuğu adet üzere Afyonkarahisar Müftüsü Sinan Kazancı oldu.
“RAMAZANDA İKİNDİ SOHBETLERİ GÜZEL
BİR GELENEK”
Kur’an-ı Kerim tilaveti ardından İl Müftüsü Sinan Kazancı, “Ramazan ve Dayanışma” başlığında konuştu. Ramazan ayının Türk Milletine ve depremzedelerin selametine, gönüllerinin inşirahına, Ümmeti Muhammed’in dirilişine, uyanışına, insanlığın hidayet bulmasına vesile olmasını diledi. Kazancı, “Her yıl Ensar Vakfı Şubesi, İslami İlimler Fakültesi ve Belediye’nin işbirliğinde güzel bir gelenek doğrultusunda Ramazan’da İkindi Sohbetlerinin yapımlası çok güzel bir gelenek haline getirilmiş. Böyle bir adeti başlatanlardan Allah razı olsun. Dar-ı bekaya intikal edenler varsa Rabb’im rahmetiyle muamele eylesin. Hayatta olanlarına da Rabb’im dini İslam’a hizmete daima hadim kılsın. Emek sahiplerinden Allah razı olsun. Geçen yıl ben Bismillah demiştim. İki yıl küresel salgın kapsamında alınan tedbirler nedeniyle nasip olmamıştı.” dedi.
“2023 RAMAZAN TEMASI RAMAZAN VE DAYANIŞMA”
Sinan Kazancı, Diyanet İşleri Başkanlığının her yıl Ramazan ayına özel bir tema belirlediğini hatırlattı. Kazancı, “2023 yılı Ramazan ayı teması ‘Ramazan ve Dayanışma’ olarak belirlendi. Deprem felaketi sonrası da uygun bir tema oldu. Şahsım gibi pek çok kişi deprem bölgesine giderek durumu bizzat gördü. Bu vesile ile deprem felaketinde rahmeti rahmana kavuşanlara Allah’tan rahmet geride kalanlara selametlik, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Depremden kurtulan kardeşlerimizinde bu travmayı en kısa sürede atlatabilmelerini diliyorum. Kahramanmaraş merkezli depremler ifade edildiği üzere asrın felaketidir. Rabbimiz devletimize güç kuvvet versin zeval vermesin.” diye konuştu.
“ALLAH YAŞANTIMIZA KUR’AN-I İNDİREBİLMEYİ NASİP ETSİN”
Kazancı şunları kaydetti: “Ramazan ayı on bir ayın sultanıdır Ramazan ayının on bir ayın sultanı olmasının, diğer aylardan farklı olmasının hikmeti başta bir defa Kuran’ın indirilmiş olduğu ay olmasıdır. Her ne kadar milletimizin aklına Ramazan denildiğinde direk olarak oruç gelsede Cenabı Hak diyor ki ‘Kur’an Ramazan ayı içerisinde indirilmiştir.’ diyor. O yüzden kim Ramazan ayına erişirse muhakkak oruç tutsun demektedir. Kur’an ayı Ramazanda bolca Kur’an-ı Kerimi anlayarak okuyup, hayatımıza pratize etmeliyiz. Yaşantımıza da Kuran’ı indirebilmeyi Allah hepimize nasip eylesin.”
>> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi