Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Demirci: Acilen seyyanen zam yapılmalı

Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı

Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Muhtar Demirci, eğitim çalışanlarının yaşadığı ekonomik
sıkıntıların göz önüne alınarak acilen seyyanen zam yapılması gerektiğini açıkladı

 

Muhtar Demirci, 2022-2023 Eğitim- Öğretim yılının ilk yılının başarılı bir şekilde tamamladığını ifade etti.
“YOĞUN BİR
ÇALIŞMA DÖNEMİ GERİDE KALDI”
Türk Eğitim Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Muhtar Demirci, 2022-2023 Eğitim- Öğretim yılının yarıyıl tatili nedeniyle bir mesaj yayınladı. Demirci mesajında şu ifadelere yer verdi: “Başta geleceğimizin teminatı öğrencilerimizle, velililerimizle, öğretmen ve eğitim çalışanlarımızla bir bütün olarak bu dönemi sağlıkla tamamlamanın mutluluk ve huzurunu yaşıyoruz. Her türlü olumsuzluğa, her türlü maddi sıkıntıya rağmen, eğitim çalışanlarımıza, ’Önce Vatan’ düsturuyla görevlerini layıkıyla yaptıkları için teşekkürlerin en büyüğünü sunuyorum. Eğitim çalışanları olarak gerek öğrencilerimizin sınava hazırlanmasında, gerekse müfredatlar çerçevesinde hayata hazırlanmasında veli ve öğrencilerimizle bütünleşerek yoğun bir çalışma dönemini geride bıraktık. Artık kısa süre de olsa dinlenmek fazlasıyla hakkımızdır.”
“EĞİTİM ÇALIŞANLARINA ACİLEN ZAM YAPILMALI”
Eğitim çalışanlarının yaşadığı ekonomik sıkıntıya da değinen Demirci, “Maaşların puldan bile kıymetsiz bir alım gücüne düştüğü bu ortamda, tatil yapmak, gezmek imkânsız hale gelmiştir. Bugün öğretmen, memur maaşları 11 bin liradan başlamaktadır. Afyonkarahisar Belediyesi memur maaşlarını en düşük 15 bin 500 TL yapmıştır, tebrik ediyorum. Devletimiz de en düşük memur maaşını 20 bin liralara yükseltebilecek ekonomik güce sahiptir. Kiraların dahi ilimizde 7-8 bin liralara ulaştığı ortamda 11 bin TL maaşla nasıl geçinilsin, nasıl tatil yapılsın? Eğitim çalışanlarına acilen seyyanen zam yapılmalıdır.” ifadelerini kullandı.
“YIPRANAN OKUL VE ÖĞRETMENLERDEN KİMSE PERFORMANS BEKLEMESİN”
Öğrencilere ve velileri tavsiyelerde bulunan Demirci sözlerini şöyle tamamladı: “ Öğrencilerimiz haklı olarak geleceğe yönelik başarı odaklı gayret ve çalışma içerisindesiniz. Bu konuda da maddi ve manevi özverilerde bulunuyorsunuz. Disiplinli, planlı ve sistemli bir çalışma ile başarıyı öğretmenlerimizin destekleriyle yakalayacağınıza yürekten inanıyorum. Bu konuda okullarımıza, çalışanlarımıza ve öğretmenlerimize güvenmenizi ve hak ettikleri saygıyı göstermenizi özellikle bekliyoruz. Unutulmasın ki başarı ancak uyumlu okul, veli ve öğrenci ile gerçekleşir. Gereksiz ve iletişimle çözülebilecek meselelerden dolayı şikâyetler ile okullarımızı, öğretmenlerimizi yıpratmayalım. Yıpranan okul ve öğretmenden kimse performans beklemesin. Sizler nasıl çocuklarımız için en iyi öğretmeni bulmak için uğraşıyorsanız, bizlerde çocuklarıyla yakından ilgilenen, sabırlı, hoşgörülü en iyi velileri istiyoruz. Bütünlük ahengimizi, çalışma, sabır ve hoş görü ile taçlandırdığımızda Afyonkarahisar’da çok güzel başarılara imzayı hep birlikte atarız. Değerli meslektaşlarım, sevgili öğrencilerimiz, kıymetli velilerimiz, sizlerin, mutlu ve huzurlu bir yarıyıl tatil geçirmenizi diliyor; 6 Şubat 2023 Pazartesi günü daha dinlenmiş, daha dinamik bir şekilde tekrar buluşmak üzere diyor, selam ve saygılarımı sunuyorum.” >> Esra KÜÇÜKKURT’un Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti