Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Düşman Türk Milleti karşısında kaybetmeye mecbur

Bu haberin fotoğrafı yok

Afyonkarahisar’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümü kutlama töreninde konuşan Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, emperyalizmin kuklalarına, ihanet şebekelerine karşı 15 Temmuz hain darbe girişiminde bizzat mücadele verilen meydandan seslendi. Zeybek, “Başaramayacaksınız! Sizin kaybetmekten korktuklarınızı, feda etmek için dua eden bu aziz milletin karşısında kaybetmeye mahkûmsunuz” dedi

Milli Mücadelenin şehri Afyonkarahisar düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümünü kutladı. Afyonkarahisar’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümü Kent Meydanı’nda düzenlenen törenle kutlandı. Afyonkarahisarlılar kutlama töreninde ellerinde bayrakları ile yer aldı.
“AFYON ZAFERİN KİLİDİ”
Büyük Taarruz Zafer Haftası’nın 97. yıl dönümü kutlama programı kapsamında Afyonkarahisar’ın Yunan işgalinden kurtuluş günü dün kutlandı. Tören öncesi; Uluslararası Halk Oyunları ekiplerinin de yer aldığı Zafer Yürüyüşü İmaret Camii’nden Kent Meydanına kadar devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kutlama mesajı okundu. Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı. Kurtuluş Günü ve Zafer Bayramını kutlayan Zeybek, “Son büyük zaferin kilidi, Kurtuluş mücadelemizde unutulmaz parlak bir sayfaya sahip şehrimizde; bu büyük zaferi 97 yıl önce bizlere yaşatan ordularımızın Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve ordumuzun tüm mensuplarını saygıyla anıyorum. Milletimiz adına bu mücadeleyi yürüten Gazi Meclisimizin tüm üyelerini, bin yıldır bizlere bu toprakları vatan yapmak için canlarını veren tüm şehitlerimizi, özellikle son yıllarda terörle mücadelede ve 15 Temmuz’da verdiğimiz şehitlerimizi rahmetle, şükranla yâd ediyorum.” dedi.
“BÜYÜK TAARRUZ TÜRKÜN
BAĞIMSIZLIĞINA ÖRNEK”
Mehmet Zeybek, 25 Ağustos 1071’de Sultan Alparslan’ın Malazgirt Meydan Muharebesi’nden sonra Anadolu topraklarının Türklere açılmasıyla başlayan zaferlerin Mücadele Gününe kadar sürdüğünü belirtti.
Zeybek, “Bundan 97 yıl önce Kocatepe’den başlayan emperyalistlere karşı 26 Ağustos’ta ki Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Başkanlığında Türk ordusunun vermiş olduğu Büyük Taarruzla taçlanmıştır. Büyük Taarruz Türkün bağımsızlığa, dirilişe, dik duruşuna önemli bir örnektir. Bu aziz millet hiçbir zaman hürriyetinden özgürlüğünden vatanına bayrağına ve inancına karşı yapılan saldırılara duyarsız kalmamıştır.” diye konuştu.
“MÜCADELEDE HALKIN
BÜYÜK KATKISI VAR”
Afyonkarahisar’ın, Kurtuluş Savaşı açısından son derece önemli bir şehir olduğunu söyleyen Zeybek, “Yunanlıların son durağı olması ve Millî Mücadelemizin bu topraklar üzerinde başlaması yönüyle hayati öneme sahiptir. Ayrıca Afyonkarahisar, Ege Bölgesi’ndeki sivil direnişin temelini oluşturan önemli bir şehirdir. Stratejik konumu itibariyle yolların kesiştiği bir noktada olan şehrimiz; silâh, cephane, erzak naklinde son derece önemli rol oynamış, ordumuzun nakliye ihtiyacında, bölgeler arası nakliyenin büyük yükünü Afyonkarahisar çekmiştir. Afyonkarahisar’ın kurtuluş plânları Akşehir’de yapıldı. Daha sonra Şuhut’a gelindi. Gizlice hazırlanan Büyük Taarruz plânları, Afyonkarahisar’da eski Belediye Binasında günümüzün Zafer Müzesi’nde yapıldı. Millî Mücadelenin kazanılmasında Afyonkarahisar halkının büyük katkısı vardır; çünkü Afyonkarahisar halkı, millî kuvvetlere manen ve maddeten büyük desteklerde bulundu.” şeklinde konuştu.
“MİLLİ BİRLİĞİN
KIYMETİ İYİ BİLİNİYOR”
Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, yaşanılan olayların tarihin akışı içinde Türk Milletinin azmi karşısında ehemmiyetsiz, zerre kadar önemi olmayan olaylar olduğunu kaydetti.
Zeybek şunları söyledi: “İstikbaldeki tarihin lider ülke olma yolunda hızla ilerleyen güçlü namzeti Türkiye; genç ve dinamik nüfusu, inançlı nesli, bereketli toprakları, kahraman ordusu, stratejik konumu, kendi geliştirdiği harp teknolojisi, yerli ve milli silahlarıyla dosta güven düşmana korku salmaktadır. Bugün geldiğimiz noktada; kullandıkları örgütler, maşalar, kişiler işe yaramayınca doğrudan saldıranlara karşı sınırlarımızın içinde ve dışında mücadelemiz devam ediyor. Milletçe daha çok kenetlediğimiz, kardeşlik bağlarını ihya ettiğimiz bu süreçte; Milli birliğimizin, kardeşliğimizin, ülkemizin ve devletimizin kıymetini muhakkak ki daha iyi biliyoruz.”
“MÜCADELE
DEVAM EDİYOR”
“Dün emperyalizme karşı; Kocatepe ve Çiğiltepe’de mücadele verdik” diyen Zeybek şöyle konuştu:
“Ülkemizin sınırları içinde ve dışında bu mücadelenin devam ettiği şu süreçte, Emperyalizmin kuklalarına, ihanet şebekelerine karşı15 Temmuz hain darbe girişiminde bizzat mücadele verdiğimiz bu meydandan, Afyonkarahisar Zafer Meydanı’ndan sesleniyorum: Başaramayacaksınız! Sizin kaybetmekten koktuklarınızı, feda etmek için dua eden bu aziz milletin karşısında kaybetmeye mahkûmsunuz. Başkumandanlık Meydan Muharebesinin galibi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve bütün aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı gösterdiği cesaretle şehitlerimizin mirasına sahip çıkan aziz milletimize şükranlarımı sunuyorum. Sınırlarımızın içinde ve dışında mücadelemizin giderek şiddetlendiği bir dönemde birlik ve beraberlik içinde daha güzel günlere hep birlikte kavuşmayı Yüce Rabbimizden diliyorum.”
HALK DANSLARINDAN
ÖRNEKLER SUNULDU
Kutlama töreni; Uluslararası Halk Oyunları ekiplerinin gösterisi, Genel Kurmay Başkanlığı Mehteran Birliği konseri ile tamamlandı.
Afyonkarahisar Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen kurtuluş törenine; Vali Mustafa Tutulmaz, Afyonkarahisar Milletvekilleri Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Av. Burcu Köksal, Gültekin Uysal, Av. Ali Özkaya ve Av. İbrahim Yurdunuseven, Zafer Haftası kutlamaları için şehirde bulunan misafir generaller, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Özdemir Şan, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, il müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti