Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“En iyi organize olabilen meslek örgütü olduğumuzu herkese gösterdik”

Afyonkarahisar Eczacı Odası Başkanı

Afyonkarahisar Eczacı Odası Başkanı Ecz. Alper Pehlivanlı, “Depremin ilk anından itibaren biz Eczacılar, odalarımız ve birliğimiz ile birlikte, ülkemizin en iyi organize olabilen, kamu kurumu statüsünde meslek örgütü olduğumuzu herkese gösterdik.” dedi

 

Merkez üssü Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremler sonrasında bölge halkına yardım için, eczacıların en ön safta yer aldığını ifade eden Afyonkarahisar Eczacı Odası Başkanı Ecz. Alper Pehlivanlı; “Depremin ilk anından itibaren biz Eczacılar, odalarımız ve birliğimiz ile birlikte, ülkemizin en iyi organize olabilen, kamu kurumu statüsünde meslek örgütü olduğumuzu herkese gösterdik.

Bölge halkına ilaç ve sağlık danışmanlığı hizmetimizi, kendi öz kaynaklarımızla kurduğumuz 26 sahra eczanesinde ücretsiz olarak yerine getirdik. Özellikle de kronik hastalığı olan depremzedelerin acil ihtiyacı olan ilaçlarını, hızlı bir şekilde bölgeye ulaştırarak, hayat kurtarıcı adımlar attık” dedi.

‘İLK ULAŞAM KURUMLARDAN BİR TANESİYİZ’

Afyonkarahisar Eczacı Odası olarak depremin ilk gününde hızlı hareket edilerek, durumun aciliyeti nedeniyle ilk olarak eczaneler ve ecza depolarından temin edilen serumların Hatay’a gönderilerek bölgeye ilk ulaşan kurumlardan biri olduklarını belirten Pehlivanlı; “Sonrasında Eczacılar, milyonlarca liralık bağış yaparak depolar üzerinden deprem bölgesine ilaç gönderiminde bulundular. Buna ek olarak, Afyonkarahisar Eczacı Odası olarak yine eczanelerimizden temin ettiğimiz bir tır dolusu ilaç, tıbbi malzeme, bebek maması ve kişisel sağlık ürünlerini 50 meslektaşımız ve teknisyenimizle birlikte tasnif ettikten sonra,  Gaziantep’in Nurdağı ilçesine gönderdik. Depremden en çok etkilenen bölgelerden biri olan Nurdağı’nda bir eczane bile ayakta kalmamıştı. Biz de Afyonkarahisar Eczacı Odası gönüllüleri olarak Nurdağı’nda Türk Eczacıları Birliği’nin Sahra Eczanesinin kurulumunda görev aldık. Halkımızın ilaç, tıbbi malzeme, kişisel hijyen malzemesi ihtiyaçlarını ücretsiz olarak karşıladık. Bölge halkıyla sıcak ilişkiler kurduk. Onların gösterdiği minneti yakından hissettik. Özellikle de ilaçları enkaz altında kalan kronik hastalığı olan insanların ilaçlarını hızlıca temin ederek hayat kurtarıcı etkide bulunduk.” dedi.

‘ARTIK BÖLGE ECZANELERİNİ AYAĞA KALDIRMAK ZORUNDAYIZ’

Pehlivanlı, Gaziantep Nurdağı’na ek olarak Hatay Kırıkhan’da bulunan sahra eczanesinde de gönüllü eczacıların görev aldığını dile getirerek; “Bölgede eczaneler açıldıkça sahra eczaneleri de görevini tamamlamaya ve kapatılmaya başlandı. Bu zamana kadar yaklaşık, haftada bir ekip olacak şekilde bölgeye gönüllülerimizi göndermeye devam ediyoruz. Nurdağı ilçemizde bulunan sahra eczanesinde bir süre daha gönüllü eczacılarımız ve teknisyenlerimizin görev yapmaya devam edeceğini de düşünüyoruz. Ayrıca, deprem bölgesinde eczaneleri enkaz altında kalan, eczaneleri hasar alan meslektaşlarımızın yeni bir hayata adım atabilmeleri için, Afyonkarahisar Eczacı Odası olarak Türk Eczacıları Birliği yardım kampanyasına 125 bin TL maddi yardımda bulunma kararı aldık” dedi.

‘DEPREMZEDELERİN İLAÇ İHTİYACI GİDERİLMEYE DEVAM EDİLİYOR’

Afyonkarahisar’da çeşitli yerlerde konaklayan depremzede vatandaşların da ilaç ihtiyaçlarını, Oda ve İl Sağlık Müdürlüğü işbirliği ile yerine getirmeye devam belirten Pehlivanlı; “Halkımızın en yakın sağlık danışmanı olan biz Eczacılar, depremden etkilenen meslektaşlarımızın ve halkımızın acılarını, sadece birlikte yas tutarak değil, onlara yardım ederek de paylaşabilmek adına, elimizden gelenin fazlasını yapmaya çalıştık ve bundan sonra da yapmaya devam edeceğimizi belirtiyor tüm milletimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.” dedi. >>Ş. Cüneyt BURSALIOĞLU’nun Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti