Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Evlerimize kavuşup mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz”

2019-2020 TOKİ kurası sonucu

2019-2020 TOKİ kurası sonucu hak sahibi olup konutlarına kavuşamadıkları için mağdur olduklarını belirten hak sahipleri basın açıklaması yaptı. Mağdurlar: “Evlerimize kavuşup mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz” dediler

Kendilerini 2019- 2020 TOKİ mağdurları olarak tanımlayan hak sahipleri dün öğleden sonra Zafer Meydanı’nda basın açıklaması yaptı. Açıklamada; TOKİ mağdurlarının yanı sıra; DP İl Başkanı Hikmet Bülbül, Gelecek Partisi İl Başkanı Niyazi Ertaş, Yeniden Refah Partisi İl Başkanlığından Yalçın Kocataş, SP İl Başkanlığından Hüseyin Ayva, muhalif görüşlü kişiler hazır bulundu.
GÜNDOĞDU: MAĞDURİYETİMİZİN GİDERİLMESİNİ İSTİYORUZ
2019- 2020 TOKİ mağdurları adına ilk konuşmayı Abuzer Gündoğdu yaptı. Zafer Meydanı’nda 2019 ve 2020 TOKİ kurasında çıkan asil hak sahipleri olarak toplandıklarını söyleyen Gündoğdu, “2019 kurasında 750, 2020 kurasında 225 kişi olan hak sahipleri 4 yıldır başlamayan inşaat sonucu mağdur. Dört yıldır defalarca ihale yapılıp, iptal edilmiştir ve bu süreç uzatılmıştır. Aynı dönemde kurası yapılan Ali Çetinkaya ve Sadıkbey projelerinin daireleri teslim edimiş, hak sahipleri evlerini yerleşmiştir. Bizim projelerimizde henüz inşaat aşamasına yeni geçilecektir. Dört yıldır dairelerimizin yapılıp teslim edilmemesinin yanında 2019 ve 2020 yıllarında açıklanan peşinat ve dairenin fiyatı ile şuan ki peşinat ve daire fiyatları arasında faiş artış söz konusu olup, o dönemde açıklanan 160 ile 240 bin arasında alacağımız daireyi şuan kat kat fazlasına almış olacağız. Bizler konuyla ilgili mağduriyetimizin TOKİ Başkanlığı tarafından ve Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından giderilmesini istiyouz. Evlerimize bir an önce kavuşmak istiyoruz. Bizim sesimize kulak verip, bizlere destek olmak için aramızda bulunanlara desteklerinden dolayı mağdur vatandaşlar adına teşekkür ediyoruz.” dedi.
ALTINDİŞÇİ: ÇETİNKAYA VE
SADIKBEY TOKİLERİ TESLİM EDİLDİ
TOKİ mağdurları adına ikinci konuşmayı Kemal Altındişçi yaptı. Altındişçi şunları söyledi: “Bizler 2019-2020 yılında çekilişleri yapılmış olan TOKİ dairelerinin mağdurlarıyız. Bizimle aynı dönemde Çetinkaya ve Sadıkbey TOKİ’lerinin teslim edilmesinin üzerinden baya bir süre geçmesine rağmen Bizler hala mağduruz. 160 bin TL’ye alacağımız daireler şu anda 806 bin TL üzerinde bir rakama ulaştı. TOKİ asıl amacı olan mağdurları ev sahip yapmaktan çıkıp artık insanları mağdur etme dönemine girmiştir. Bizler 4 yıldır fahiş fiyatlar ödeyerek kiralarda rezil olmaktayız. Günümüzde enflasyon yüzde 180’i bulmuş bizim ödeyeceğimiz fiyatlarda kat ve kat yükselmiştir. Bizler çok büyük mağduriyet yaşıyoruz. Bu mağduriyetimizin giderilmesi için başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum’a, Milletvekillerimize ve TOKİ Genel Müdürü Ömer Bulut beyefendiye buradan sesleniyoruz. Haklarımızın bize iade edilmesini, mağdur edilmeden dairelerimize yerleştirilmek istiyoruz. Bu meydanda belki bir daha ev sahibi olamayacak dar gelirli insanlar olarak toplandık. Belki de bu insanlar bu fahiş fiyatlar karşısında sıcak bir yuvaya kavuşamayacaklar. Kendimizin başımızı sokacağımız ve geleceğimiz olan çocuklarımıza bir ev bırakabilmek adına, huzurlu bir yaşam için büyüklerimizden destek bekliyoruz.” diye konuştu.
KOÇAK: BUNUN ADI
DOLANDIRICILIK DEĞİLDE NEDİR?
TOKİ mağdurlarına destek verdiğini belirten Av. Raşit Koçak şunları kaydetti: “TOKİ mağdurlarının sesinin duyulması için toplandık. Birilerinin kulak tıkadığı çığlığa destek vermeye, ses olmaya geldik. İYİ Parti her zaman iyilikten güzellikten yana olacak. Her ne koşulda olursa olsun mağdurun yanında duracaktır. Ekranlarda şov yaparak, sosyal medyada algı yaratarak ev yapılmaz. İnsanlara umut satılmaz. Bir iktidar halkını boş vaatlerle oyalayamaz. Buna müsaade etmeyiz. Mazlumu zalime ezdirmeyeceğiz. 2019-2020 yıllarında çekilen kura sonucuna göre hak sahibi olan bu vatandaşlara hakları halen teslim edilmemiştir. Yaklaşık bin kişiyi hatta aileleriyle birlikte binlerce kişiyi mağdur eden iktidar yıllardır gözünü kulağını kapatmış vaziyette arsızca, hayasızca yeni TOKİ projeleri hazırlamakta, milletin gözünü boyamaya devam etmektedir. Hak sahipliği kazandıkları yıllarda 160 bin TL’ye alabilecekleri evi şuan kat kat fazla para ödeyip aynı evi yeniden almak zorunda olacaklardır. Soruyorum size, bunun adı dolandırıcılık değil de nedir? Kura çekildi, hak sahipleri belirlendi, yapılacak denilen arsa bile değişti ama hala icraat yok. Bu proje ile ilgili somut olan hiçbir şey yok. Sadece boş lakırdılar var. Bu insanlar evlerinin nereye yapılacağını bile bilmiyor şuan. Vatandaşı 4 yıldır bekletip enflasyona yenik düşüren, 4 yıldır hayal kuramayacak duruma getiren sisteme yazıklar olsun. Bu insanlar zamanında evlerine kavuşmuş olsalardı ödemelerini hafifleteceklerdi. Yeni hayaller kurabileceklerdi. Kıt kanaat geçinip dişinden tırnağından artırarak ev sahibi olmaya çalışan vatandaşlara yapılan bu haksızlığın bir bedeli olmalı. Aynı dönemde çekilen kuralarda belirlenen hak sahiplerine hakları teslim edilirken bu insanlar neden mağdur ediliyor? Henüz vaat edilen proje yerine getirilmemişken neden yenileri üretilip vatandaşın hayalleriyle oynanıyor? Bu hak sahiplerinin kaybolan zamanı, enflasyona yenik düşen ödeme rakamları, boşa çıkan umutları size vebaldir. Bu vebalin altında ezileceksiniz. Bu dünyada da öbür dünyada da Allah’ın izniyle bu vebalin bedelini sorulacaktır. İşi gücü reklam olan iktidara sesleniyorum. Hayal satmaktan, vatandaşın duygularıyla oynamaktan vazgeçin. İktidar yoluyla vatandaşı kandırmaktan, oyalamaktan vazgeçin. Kıt kanaat geçinen vatandaşın cebinden elinizi gözünüzü çekin artık.” şeklinde konuştu.
BÜLBÜL: MAĞDURİYET EN KISA ZAMANDA GİDERİLMELİ
Demokrat Parti (DP) İl Başkanı Hikmet Bülbül konu hakkında şunları söyledi: “Devlet babadır, devlet şefkatlidir. Mağduriyet yaşayan TOKİ konut hak sahipleri için orta yol bulunarak mağduriyetlerinin en kısa sürede giderilmesini Zafer Meydanı’ndan yetkililere haykırıyoruz.”
ERTAŞ: BİZ SİZE DESTEĞİZ SİZDE
BİZE SANDIKTA DESTEK OLUN
Gelecek Partisi İl Başkanı Niyazi Ertaş, Afyonkarahisar’da yapılmayanın başarılması ve TOKİ mağdurlarına destek olabilme ümidiyle Zafer Meydanına geldiklerini söyledi. Ertaş şöyle konuştu: “Bu başarı Afyon’da son yıllarda gösterilmeyen biraraya gelmeyen mağdurların gerçekten 975 kişinin azınlığı meydanda olsada bu başkaldırmayı hak aramayı gerçekleştirdiğiniz için önce Niyazi Ertaş olarak şahsım sonra partim Gelecek Patisi adına ve altılı masa adına hepinize teşekkür ediyorum. İlk mağdur olanlar TOKİ hak sahipleri değildir. Türkiye çapında 2017 yılından bu tarafa hükümetin çakılmış çivisi yoktur. Özellikle Afyon’da yoktur. 2017 yılından bu tarafa 2020 yılında Ankara Bağlar’da hala Afyon TOKİ mağdurları gibi daireleri yapılamayan mağdurlar vardır. Onlar ses çıkaramıyor köşelerinde oturuyorlar. Hükümet söz verdiği halde doğu da 20 bin adet konutu hala yapabilmiş değil. Diğer taraftan şehit ve gaziler için yapacağız deyipte hala yapamadığı konutların örneklerini Türkiye çapında çoğaltmak mümkündür. Korkudan kimse sesini çıkaramıyor. Bu hususta Afyon TOKİ mağdurları olarak sizlerin önderliğinde atılan adım Türkiye’ye örnek olacaktır. Bu hususta tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. Başarılor diliyor tebrik ediyorum. Biz Gelecek Partisi olarak bu mağduriyeti Türkiye çapında bildiğimiz için kalktık 2022 yılının son ayında Bilge Liderimiz Ahmet Davutoğlu’nun öncülüğünde Türkiye’de TOKİ mağdurları olduğunu ifade ettik. Sayın Davutoğlu’nun başkanlığında komisyon kurup bu hususta inceleme yaptık. Afyon TOKİ mağdurlarına son olarak verilen Hıdırlıkta ki arsaya kadar gittik. Atılan temelleri görüp resimlerini çektik. Sayfamızda görülebilir. Orada bekçiden başka hiç kimseyi bulamadık. Yalan yanlış dört tane bir temel atmışlar. Dört tane müteahhit değiştirmişler. Hala mağduriyetiniz doğrultusunda orasıda bu vaziyette devam ediyor. Sizlere bu hak öyle veya böyle verilecektir. Zaman gelmiş seçim kapıdadır. Kendinizin düşünmüyorsanız ailenizi düşünerek yarın bunu yapanlardan hesap sorma yerine sandıkta tercihinizi kullanarak ders vermelisiniz. Bu birlik ve beraberliği kullanarak derslerini sandıkta vermelisiniz. Bunlar bu dersi almadığı sürece bu mağduriyetiniz devam eder. Onun için bu birlik ve beraberlikte devamlı sizin yanınızda olacağımızı müjdelerken sizlerde bizlerin yanında sandıkta beraber olacağınızın sözünü veriniz. Bizde sizlerle birlikte hareket edelim. Değilse bu mağduriyetiniz devam eder. Kimse elinizden tutmaz.”
KOCATAŞ: HÜKÜMETİN VURDUMDUYMAZLIĞI SÜRÜMCEMEDE BIRAKTI
Yeniden Refah Partisi İl Başkanlığından Yalçın Kocataş yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: “Partimiz adına söz aldım. Yaklaşık üç yıl önce Noter huzurunda çekilen kuralar sonucunda TOKİ konutunda hak sahibi olan vatandaşlarımıza destek vermek için toplandık. 2019-2020 yılında toplmam 975 vatandaşımız sıcak bir yuvaya kavuşabilmek adına toplu konutlar için kurada hak sahibi oldu. Ancak aradan geçen 4 yıl neticesinde gerek hükümetin vurdumduymazlığı gerekse bürokratik boşvermişlik nedeniyle insanlar sürümcemede bırakılmıştır. Bu durum vatandaşlarımızın umutlarını kırmış 4 yıl öncesinde ki ekonomik şartlar aynı olmadığından insanlarımız ekonomik olarak mağdur olmuşlardır.”
AYVA: DEVLETİMİZ VERDİĞİ
SÖZLERİ TUTMALIDIR
SP İl Başkanlığı teşkilatından Hüseyin Ayva konu hakkında şöyle konuştu: “Dünyaya gelen her insanın ev sahibi olma hakkıdır. Devleti yönetenlerde bu insanlara ev sahibi olmaları noktasında yardımcı olmalılardır. TOKİ bunun için kurulmuş bir kurumdur. Ama şu anda milleti soyan bir kurum haline dönüşmüştür. Bu durum hepimizi üzmektedir. Yaşanabilir bir Türkiye için kişilerin önce işi sonra aşı sonrada ev sahibi olması gerekir. Bunlar olmazsa insanlar maalesef dağlara çıkar terörist olur. Bunun önlenmesi için devletimizin verdiği sözleri tutması lazımdır. Kaç senedir millete ev vereceğiz diye millete bir sürü oyalamalar yapılıyor. Seçim yaklaşınca ya TOKİ’den ev veriyorlar ya da petrol, gaz buluyorlar. Ama seçim geçince 5 yıl bu milletin iflahını kesiyorlar.” Açıklama toplu fotoğraf çekimiyle tamamlandı. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti