Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ildız, şehitler arasında yerini aldı

Ildız, şehitler arasında yerini aldı

Afyonkarahisar merkeze bağlı Eğret (Anıtkaya) Köyü’nden Piyade Çavuş Hüseyin Ildız, 2012 yılında askerlik görevini yaparken başka bir askerin vurması sonucu hayatını kaybetmişti. Uzun sürdüğü öğrenilen hukuk mücadelesi sonrası Hüseyin Ildız bu hafta şehit sayıldı. Ildız’ın fotoğrafı şehitler arasında yerini aldı

 

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanlığında dün öğlen düzenlenen basın toplantısında 8 yıl verilen mücadele sonucu şehit sayılan Piyade Çavuş Hüseyin Ildız’ın fotoğrafı derneğin şehitler bölümündeki yerine annesi Ayşe Ildız ve ağabeyi Abdullah Ildız’ın katılımıyla asıldı.
“HUKUK MÜCADELESİ
SONUÇ VERDİ”
Dernek Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, 2012 yılında Çorum Osmancık Askerlik Şubesinde askerlik yaparken başka bir askerin vurması sonucu hayatını kaybeden Eğret (Anıtkaya ) Köyü’nden Piyade Çavuş Hüseyin Ildız’ın bu hafta şehit sayıldığını açıkladı. Ildız’ın 16 Aralık 2012 tarihinde askerlik hizmetini yaparken başka bir asker tarafından silahla vurulması sonucu hayatını kaybettiğini belirten Kumartaşlı, “Askerimizin şehadeti sonrası ailesiyle görüşüp şehitlik hakkını alması için gerekli yerlere başvurularda bulunmuştuk. İlgili kurumlar başvurularımıza ret cevabı vermişti. O dönem açık olan Askeri Yüksek İdare Mahkemelerine başvurduk. Sonuç itibariyle şehadet hakkı başvurumuz reddedilmişti. 15 Temmuz 2016 hain darbe girişimi sonrasında Askeri Yüksek İdare Mahkemelerinin kapatılıp sivil mahkemelerin yetkili olmasıyla Ankara’da ki Avukatımız Serpil Öztürk, tekrar başvurularda bulundu. Uzun bir hukuk mücadelesi sonrası bugün (dün) itibariyle Anıtkaya nüfusuna kayıtlı Piyade Çavuş Hüseyin Ildız şehit sayıldı. Şehit annemiz Ayşe Ildız’a vazife malulü hakları verildi.” dedi.
“ALLAH ŞEHADETİNİ
KABUL ETSİN”
“Gönül isterdiki şehidimizin babası rahmetli Veysel amcamız da bugünleri görmüş olsaydı.” diyen Kumartaşlı şöyle konuştu: “Veysel Ildız amcamız oğlunun şehadeti sonrası acısına dayanamayarak üzücü bir rahatsızlıktan geçtiğimiz yıl kendisini kaybettik. İnanıyoruz ve duamız şudur ki, inşallah şehit oğlunun yanındadır. Bu sevinçli haberden kendisinin de haberdar olduğunu düşünüyoruz. Allah şehadetini kabul etsin. Bu vesile ile Ankara’da ki Avukatımız Serpil Öztürk hanımefendiye teşekkürlerimizi sunuyoruz.”
“TEK DİLEĞİM
BUGÜNÜ GÖRMEKTİ”
Acılı şehit annesi Ayşe Ildız, tek dileğinin oğlunun şehadetinin kabul edileceği günü görmenin olduğunu belirtti. Ayşe Ildız şunları söyledi: “Tek dileğim bugünü görmekti. Sekiz senedir bugünü bekledik. Allah ondan razı olsun. Çocuğum haklıymış Allah ona hakkını kavuşturdu. Babası sağ olsaydı da bugünleri görebilseydi. Çok şükür.” Anne Ayşe Ildız gözyaşlarını tutamazken şehit Ildız’ın ağabeyi Abdullah Ildız annesini yalnız bırakmadı.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi