Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İSDEM ekipleri tüm okulları denetleyecek

İl Pandemi Kurulu toplantısında

İl Pandemi Kurulu toplantısında 12 Ekim’de başlayacak yüz yüze eğitim öncesi okullarda alınacak önlemler, öğretmen ve öğrenciler için uygulanacak tedbir kuralları görüşülürken, İSDEM ekipleri tarafından tüm okulların denetleneceği bildirildi

 

Koronavirüs salgınıyla etkili mücadele edebilmek amacıyla düzenli olarak yapılan İl Pandemi Kurulu toplantısı Vali Gökmen Çiçek başkanlığında gerçekleştirildi.
Valilik Makamı toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Karakuş, Vali Yardımcıları Nurullah Kaya, Mehmet Keklik ile ilgili kurum müdürleri katıldı.
İL GENELİNDEKİ GENEL
TABLO DEĞERLENDİRİLDİ
Koronavirüs salgınında il genelindeki genel tablonun değerlendirilmesiyle başlayan toplantıda, Vali Gökmen Çiçek, öncelikle vaka sayılarının düşürülmesi noktasında yoğun çalışma temposu yürüten ve başarılı işler yaparak vaka sayılarının düşmesini sağlayan İl Sağlık Müdürlüğü, AFAD ve 112 başta olmak üzere tüm Pandemi kurulu üyelerine teşekkür etti.
917 OKULDA YÜZ YÜZE
EĞİTİM BAŞLAYACAK
12 Ekim’de başlayacak yüz yüze eğitim öncesi okullarda alınacak önlemler, öğretmen ve öğrenciler için uygulanacak tedbir kurallarının görüşüldüğü toplantıda, olası pozitif vakalarda yapılması gerekenler istişare edilerek, alınan önlemler gözden geçirildi. Toplantıda Pazartesi günü 917 okulda yüz yüze eğitim faaliyeti başlayacağı ve tüm okullarda hijyen başta olmak üzere tüm tedbirlerin alındığı belirtilirken, Vali Gökmen Çiçek’in talimatıyla İl Salgın Denetim Merkezi (İSDEM) ekiplerinin olası bir olumsuz durumun yaşanması için tüm okulları ziyaret ederek denetimler gerçekleştireceği kaydedildi.
HES KODU SORGULAMASI YAPALICAK
Toplantıda vatandaşların yoğun olarak bulunduğu toplu ulaşım araçları, pazar yerleri, çeşitli iş ve işlemlerini yürüttükleri diğer alanlarda fiziksel mesafenin korunması, kalabalıkların azaltılması noktasında alınacak önlemler ve izlenecek yol değerlendirilerek bu konuda görüş alışverişinde bulunuldu.
Toplantıda, Covid­19 hastalığı tanısı konulan ya da temaslı durumunda olan vatandaşların kalabalıklara karışmasını ve izolasyon kurallarını ihlal etmelerini önlemek amacıyla İçişleri Bakanlığı Genelgesi doğrultusunda şehir içi toplu ulaşımda HES kodu sorgulama ve konaklama tesislerinde HES kodu zorunluluğu getirildiği bu kapsamda il genelince HES kodu uygulaması ve alınması gereken tedbirlerde görüşüldü. Vali Gökmen Çiçek pilot uygulama olarak il genelinde İl Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü, Tapu Kadastro Müdürlüğü, Bankalar, Noterler ve Türk Telekom bünyesinde HES kodu sorgulaması talimatını verdi. >> Kocatepe Haber Merkezi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti