Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kızılay yıl boyu kurban bereketini taşıyacak

Türk Kızılay Afyonkarahisar Teşkilatı

Türk Kızılay Afyonkarahisar Teşkilatı dün akşam Zafer Meydanında gerçekleştirilen basın açıklamasında bir araya geldi. Açıklamaya; Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban, Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Mustafa Arslan, Muhtarlar Dernek Başkanı Suat Uygur da katılarak destek verdi.
“GENÇ TEŞKİLAT KILI KIRK YARIYOR”
Türk Kızılay Afyonkarahisar Şube Başkanı Fatih Okyar Zafer Meydanında düzenlenen basın açıklamasının açılışını yaptı. Okyar, Şubat ayında gerçekleştirilen kongre sonucu genç bir teşkilat oluştuğunu söyledi. Genç Kızılay’ın kurulup Kadın Kollarının oluşturulduğunu dile getiren Okyar, “Allah’ın izniyle Afyonkarahisar halkının bize verdiği güveni boş çıkartmıyoruz. Yaptığımız işin bilincindeyiz. Kılı kırk yararak çalışmaya başladık. İnşallah Allah bizi utandırmaz. Hilal olsun, iyiliği paylaşıyoruz.” dedi.
Türk Kızılay Afyonkarahisar Gençlik Kolları’ndan yapılan açıklamada, “İslami şartlara uygun gerçekleştirilecek kesimlerde din görevlileri, veterinerler ve Noter de hazır bulunacak. Yurt içinde kesimi yapılan kurbanlıkların etleri anlık, aşevlerinde ve kıyma ile kuşbaşı konservesi yapılarak yıl boyu dağıtılacak. Yurt içinde kesilen kurban etlerinden elde edilecek kıyma ve kuşbaşı kavurmaları 800 gramlık, 5 kilogramlık ve 10 kilogramlık kutularda konserve haline getirilecek. Kavurma konserveleri Kızılay Şubeleri aracılığıyla yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Yurt dışında kesimi yapılan kurbanlıkların etleri ise anlık olarak ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Böylelikle yurt içi ve yurt dışında yaklaşık 4 bin 500 ihtiyaç sahibinin sofrasına kurban bereketi taşınacak.” denildi. Bağışlar Kızılay’ın Ziraat Bankası Afyonkarahisar Şube Başkanlığı hesabına yurt içi 850, yurt dışı 725 TL kurban vekalet bedeli olarak yatırılacak. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti