Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Köylerde arsa üretimi ve içme suyu üretilmesi zorunlu

İl Özel İdaresi Genel

İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Murat Toy, meclis üyelerine bilgi aktardı. Genel Sekreterlik görevine vekâlet ettiğini belirten Toy, emeklilik kararı alan İl Özel İdaresi Genel Sekteri Recep Oyur’a verdiği hizmetler nedeniyle teşekkür etti.
TOY İKİ KONU ÜZERİNDE ÇALIŞIYOR
Genel Sekreter Vekili Murat Toy, 5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanunu 6. maddesinde İl Özel İdaremizin yetki ve sorumluluklarının ayrıntılı olarak açıklandığını belirtti. Sözkonusu görev ve sorumlulukların gerek bütçe döneminde yatırım programına alınan iş ve hizmetler gerekse sonradan ilave edilen iş ve hizmetler bazında rutin devam ettiğini söyleyen Toy, “Göreve geldikten sonra üzerinde çalıştığım özellikle iki konu var. Kırsal kesimde özellikle köylerde bizim çözmemiz gereken 6 tane konu var. Bunlar; yol, su, kanalizasyon, çöplerin toplanması arsa üretimi ve altıncısı da içme suyu üretilmesidir. Yol, su, kanalizasyon ve çöplerin toplanması işleri birimlerimizin bütçelerinde bulunan ödeneklerle yıllık programlarında rutin olarak devam ediyor. Üzerinde çalıştığım iki konu bulunuyor. Birincisi köylerimizde arsa üretimi, diğeri de içme suyunun yönetilmesi konusudur.” dedi.
ARSA ÜRETİMİ İHTİYAÇ
Köylerde iki nedenle arsa üretilmesi gerektiğini söyleyen Toy, “Birinci neden köyden şehirlere göçün önlenmesidir. İkincisi ise köyde ki insanlarımızın yaşam kalitelerinin arttırılmasıdır. Bu nedenlerle köylerimizde acilen kızını, oğlunu evlendirmek isteyen veya ekonomik şartları iyileşip de dışarıdan köye gelip yerleşmek isteyen insanlarımıza köyde ev yapacak arsa ihtiyacını karşılamamız gerekiyor. Bunun birkaç tane yöntemi var. Bir tanesi 3194 Sayılı İmar Kanununa göre köyde konut amaçlı arsa üretimi yapılması amacıyla imar planı yapılmasıdır. Diğeri de 3367 Sayılı Köy Yerleşim Alanı Yönetmeliği çerçevesinde Köy Yerleşim Alanı Projesi yapmak ve uygulamaktır. Her iki yöntemin kendine göre şartları var. İçme suyu üretimi de günlük yaşam için temel bir ihtiyaçtır.” diye konuştu.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti