Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Koyuncu: Askeri havaalanı sivil uçuşlara hızla açılmalı

Koyuncu: Askeri havaalanı sivil uçuşlara hızla açılmalı

Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, Kocatepe Gazetesi muhabirine 120 günlük icraatlarını değerlendirdi.
“ÜCRETLİ OTOPARK UYGULANIYOR”
Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, 1 Nisan 2019 tarihi itibariyle hızlı şekilde çalışmalara başladıklarını söyledi. Emirdağ’ın “Gurbetçi Zamanı”nda olduğunu belirten Koyuncu, “18 bin tabela nüfusumuz varken yaklaşık 130 bin kişiye hizmet etmek zorundayız. Bir yandan alışmaya yani adaptasyon sürecini tamamlarken bir yandan da duraksamadan insanlarımıza hizmet etmek durumundayız. Gurbetçilerimiz de bizim insanımız, misafirlerimizdir. Emirdağ’da en büyük sorun otopark sorunudur. Gurbetçimizi ağırlarken aracını rahatça park edip gezerken alışverişini de yapabilmelidir. Bu düşüncelerden hareketle ‘Meydan Projesi’ ile Cumhuriyet Meydanında değişiklik yaptık. Bu meydanda genişletme yaptık. Akabinde de ücretli otopark uygulamasına geçtik. Çalıştırdığımız elemanların parasını ancak karşıladığımız bir uygulama. Belediyemize maddi bir katkısı yoktur. Burada ki asıl amaç bilinçli otopark kültürünün oluşmasına katkı sağlamaktır.” dedi.
“İÇME SUYU
SORUNU ÇÖZÜLDÜ”
Göreve başladıktan bir ay sonra hızlı şekilde kilitli parke taşı döşeme işine başladıklarını belirten Serkan Koyuncu, yaklaşık olarak 20 bin metrekare civarında kilitli parke taşı döşeme işini yaptıklarını ifade etti. Koyuncu, “Çok şükür güzel bir Gurbetçi Şenliği etkinliğimizi tamamladık. Yaklaşık 10 bin kişilik geniş bir katılım sağlandı. Son safhada olan içme suyu problemimizi çok şükür geçtiğimiz hafta itibariyle çözdük. Şu anda Emirdağ’da içme suyu problemi diye bir problem kalmadı. Emniyet maksatlı birkaç kuyumuz daha var. Onların bağlantılarını ve gerekli hazırlığı şimdiden yapıyoruz.” diye konuştu.
“SİVİL UÇUŞLARIN BAŞLAMASI
İÇİN HIZLI HAREKET EDİLMELİ”
Hedeflerinin çok net olduğunun altını çizen Koyuncu, “İnşallah Emirdağ’ı marka şehir yapmayı hedefliyoruz. Bu üst başlıkta 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi öncesi 56 başlıkta biz bir Seçim Beyannamesi hazırladık. Vatandaşa broşür olarak dağıttığımız seçim beyannamemiz de yer alan 56 projeyi bize sorun dedik. Öncelikle Meydan Projemizden başlayıp ara sokaklarımıza yol üzeri beton parke taşı döşedik. Bütün Emirdağ’ın alt ve üst yapı sorunlarını bitirip daha yeşil, sosyal donatısı fazla alanlar oluşturmak istedik. Son dönemde Emirdağ ile Afyonkarahisar’ın müthiş bir bütünleşmesi var. Arzu edilip de sağlanan bu bütünleşmenin artarak devam etmesini diliyorum. İl bürokrasimizden de lütfen; Emirdağ’ımızın ve Afyonkarahisar’ımızın en önemli olayı olan askeri havaalanının sivil uçuşlara açılması için biraz daha hızlı hareket edilmesini istirham ediyorum. Bu sayede Emirdağlı gurbetçilerimiz Eskişehir’den Emirdağ ve Afyonkarahisar’a gelebilecekler.” şeklinde konuştu. >> Burcu AYDIN’ın Haberi