Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Küçükbaşta 8 projeye yatırım yapıldı

Küçükbaşta 8 projeye yatırım yapıldı

Afyonkarahisar’da Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliği panelinde konuşan TKDK İl Koordinatörü Zülgari Özdemir, ilde küçükbaş hayvancılık sektöründe 8 projeye yaklaşık 12,7 milyon TL yatırım yapıldığını açıkladı

 

 

Afyonkarahisar’da Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliği paneli dün öğleden sonra Tarım Gıda Hayvancılık İl Müdürlüğü Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Panelistler; Prof. Dr. Nazan Koluman ve Veteriner Hekim Deniz Eteke katılımcılara küçükbaş hayvan yetiştiriciliği hakkında bilgi verdiler. Panelin Moderatörlüğünü Kemal Çığırdan gerçekleştirdi.
“257 MİLYONLUK HİBE DESTEĞİ VERİLDİ”
Panel programının açılış konuşmasını TKDK İl Koordinatörü Zülgari Özdemir yaptı. Afyonkarahisar’da küçükbaş havyan yetiştiriciliğine yönelik bir panelin ilk kez düzenlendiğini söyleyen Özdemir, “İlimizde ilk kez küçükbaş havyan yetiştiriciliği panelinin ülkemize ve ilimize hayırlar getirmesini diliyorum. TKDK Afyonkarahisar Koordinatörlüğümüzce tarım ve hayvancılık sektörleri başta olmak üzere toplamda 588 projeye, yaklaşık 438 milyon lira yatırım yapılmıştır. Bu yatırımlara 257 milyon liralık hibe desteği verilmiştir. Halen 5. Çağrı Projeleri incelenmekte, bu projeler tamamlandığında ilimize 500 milyon lirayı geçen bir yatırım kazandırılmış olacaktır. İlimizde AB hibeleriyle birlikte AB standartlarında süt ve et üreten hayvancılık tesisleri, süt et işleme tesisleri, meyve sebze depolama tesisleri, kırsal turizm tesisleri, mermer atölyeleri gibi çok sayıda işletmeler kurulmuştur.” dedi.
“3 PROJENİN İNCELEMESİ SÜRÜYOR”
Zülgari Özdemir, TKDK olarak destekledikleri sektörler arasında yer alan küçükbaş hayvancılık sektöründe 8 projeye yaklaşık 12,7 milyon TL yatırım yapıldığını aktardı. Özdemir şöyle konuştu:
“Bu projelere 7 milyon lira hibe desteği ödenmiştir. Sekiz projeden 6’nın işletmesi faal olarak devam etmektedir. İki proje de yatırım aşamasındadır. Ayrıca son çağrıda almış olduğumuz üç projenin incelemesi devam etmektedir. Bu projelerde sözleşme imzaladıktan sonra inşallah bunların ilimize yatırım olarak dönmesini planlıyoruz. Kurumuzun küçükbaş hayvancılığa yaptığı desteklerle ilgili detaylı bilgilendirme panel katılımcılarına görevli arkadaşlarımızca ayrıca anlatılacaktır. Panelin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” Panelistler; Prof. Dr. Nazan Koluman ve Veteriner Hekim Deniz Eteke sunumlarını gerçekleştirdi. >> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Haberi