Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Mecidiye’deki tapuların şerh kısmına bakmak lazım”

“Mecidiye’deki tapuların şerh kısmına bakmak lazım”

AK Parti Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, Mısri Mahallesi ile Mecidiye Mahallelerindeki tapulara konulan şerhin ada bazında olmaması halinde bu şehrin kaldırılması için belki dava açılabileceğini söyledi. Yurdunuseven, “Tapulardaki şerh ada bazında yapılmışsa dava açmak mümkün değil. Tapudaki şerh kısmına bakmak lazımdır.” dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, Afyonkarahisar Muhtarlar Derneğinin düzenlediği Açık Hava sohbet programında Mısri Mahallesi bölgesinde Mecidiye Mahallesini de kapsayan kentsel dönüşüm konusunda tapulara konulan şerhlerin kaldırılması talebinin tapuda yapılacak inceleme doğrultusunda değerlendirileceğini belirtti.

“AYNI PLANIN DIŞINA ÇIKILAMIYOR”

İbrahim Yurdunuseven, Afyonkarahisar Muhtarlar Derneğinin düzenlediği Açık Hava Sohbet programında Mecidiye Mahallesi Muhtarı Deniz Özcan’ın Mısri bölgesinde Mecidiye Mahallesinide kapsayan tapu şerhlerinin kaldırılması talebine yönelik Mısri Mahallesi’nin korunması tescilli yapıların bulunduğu tarihi bir doku olarak değerlendirildiğini dile getirdi. Mısri Mahallesi ile ilgili olarak, “Orası bir kültür varlığıdır. Aynı planın dışına çıkamıyoruz. Bakanlığın kesin kararı bu şekildedir. Bizim devreye girebilme bir şey yapabilme şansımız yoktur.” ifadelerini kullanmıştı. İbrahim Yurdunuseven, Mecidiye Mahallesi’nde bulunan tapulardaki şerhin kaldırılması yönünde dava açılıp imar planını iptal ettirilebileceğini dile getirmişti.

MECİDİYE’NİN MISRİ BÖLGESİNDEN ÇIKARILMASI İSTENİLDİ

Yanlış anlaşılmaya mahal vermemek için konuya açıklık getirmek istediğini belirten Yurdunuseven şöyle konuştu: “Bilindiği üzere Mısri Bölgesi daha önce planlamaya alınan iki bölge olarak planladığımız bir yerdi. Burası tamamen bakanlığın onayladığı bir sistemdi. Kesin olarak bilmiyorum özellikle tapudan bakmamız lazımdır. Bölgenin içerisinde Mecidiye Mahallesi geçiyor mu? 28 Temmuz 2022 Perşembe akşamı muhtarlarla yaptığımız toplantıda muhtar hanım Mecidiye Mahallesinin Mısri bölgesinden çıkarılmasını istedi. Bende eğer böyle bir şey varsa dava açmanız gerekiyor dedim. Benim kastım oydu. Mecidiye Mahallesi ayrı mı değil mi bilmiyorum. Eğer bakanlık o adayı bir bütün olarak ada bazında yapmışsa zaten yapacak hiçbir şey yoktur. Onu özellikle söyleyelim. Ama Mecidiye Mahallesi ile Mısri Mahallesi sınırları ayrılmışsa buradaki durumu ben bilmiyorum. Oradaki yanlış anlaşılmayı giderelim. Mısri bölgesinde hiçbir şey yapamıyoruz. Çünkü orası korunacak kültür varlığı durumunda tescillendi.”

TAPUDAKİ ŞERH MECİDİYE’Yİ DE KAPSIYORYA YAPILACAK BİRŞEY YOK

Yurdunuseven sözlerini şöyle sürdürdü: “Mecidiye Mahallesi Mısri Mahallesine bağlı değilse ada bazında yapılmamışsa belki dava açılabilir. Ama ada bazında yapılmışsa dava açmak mümkün değil. Tapudaki şerh kısmına bakmak lazımdır. Eğer sözkonusu şerh Mecidiye Mahallesini de kapsıyorsa zaten yapılacak bir şey yoktur. Ama tapulardaki şerh Mısri Mahallesi bazındaysa Mecidiye Mahallesi için dava açılabilir. Bu husustada sürelere bakmak lazımdır. İlana çıktı, süre geçti mi? Davayı kanuni sürelere dikkat ederek açmak lazımdır. Muhtarlarımızla yaptığımız sohbet toplantısında Mecidiye Mahallesi Muhtarı Deniz Özcan Hanım dava açılabilir mi diye sorunca bende dava açılabilir dedim. İfade ettiğim üzere sürelere bakmak lazımdır. Eğer Mecidiye ve Mısri Mahalleleri mahalle bazında yapılmışsa ayrıdır. Ama ada bazında yapılmışsa ki o adanın Mecidiye Mahallesini de içerisine aldığını düşünüyorum yapabilecek bir şey yoktur.” >> Burcu AYDIN’ın ÖZEL Haberi