Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MÜSİAD’da 10 istifa

MÜSİAD Afyonkarahisar Şube Başkan

MÜSİAD Afyonkarahisar Şube Başkan Yardımcısı Suat Sayın, Üyeler; Hacı Sait Evrenkaya, Osman Erdem, Mesut Araç, Genç MÜSİAD Başkanı Sezer Sayılı, Bilal Çiftçi, Genç MÜSİAD Üyeleri; Ramazan Arslan, Ahmet Aktürk, Mustafa Baran Çakan ve Mustafa Ali Kurt ortak yaptıkları açıklama ile ATSO seçimi arifesinde iş insanlarının birbirine düşürüldüğünü, MÜSİAD yönetiminin bu tavrını tasvip etmedikleri için istifa ettiklerini bildirdiler

 

Müstakil İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Başkan Yardımcısı Suat Sayın, Üyeler; Hacı Sait Evrenkaya, Osman Erdem, Mesut Araç, Genç MÜSİAD Başkanı Sezer Sayılı, Bilal Çiftçi, Genç MÜSİAD Üyeleri; Ramazan Arslan, Ahmet Aktürk, Mustafa Baran Çakan ve Mustafa Ali Kurt dernekten istifa ettiler.
“İŞ İNSANLARI BİRBİRİNE DÜŞÜRÜLÜYOR”
Ortak açıklamada; “Ulusal ve uluslararası düzeyde bağımsız ve bağlantısız hareket eden bir işadamları derneği olan MÜSİAD, önceden belirlenen ilke ve değerleri paylaşan üye sayısını artırmayı hedeflemektedir. Üyeleri arasındaki dayanışmayı geliştirmek ve kendi içinde sağladığı bu birlik ve beraberlik ruhuyla ülkemizin maddi ve manevi yönden gelişmesine katkıda bulunmak amacı ile kurulmuş ‘kamu yararına dernek’ statüsüne sahip ‘Sivil Toplum Kuruluşu’ dur. Ancak, birlik ve beraberlik amacı ile yola çıkılmasına rağmen, MÜSİAD Afyonkarahisar Şubesi ATSO seçimlerinde MÜSİAD ilkelerine uygun hareket etmemiş olup, bırakın birlik ve beraberliği, Afyonkarahisar iş insanlarını birbirine düşüren eylem ve söylemlerde bulunmaktadır. Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odasında gerek Meclis Üyesi gerekse diğer kurullarda birçok MÜSİAD Afyonkarahisar Şubesi üyesi görev yapmıştır ve yapmaktadır. Ayrıca 1 Ekim 2022 tarihinde yapılacak olan seçimlerde birçok MÜSİAD Afyonkarahisar Şubesi üyesi kendi meslek gruplarında Seçimlerde Başkan adayı olarak Hüsnü Serteser ile birlikte seçimlere katılmaya karar vermişlerdir.” denildi.
“MÜSİAD YÖNETİMİNİN TAVRINI TASVİP ETMİYORUZ”
Açıklamanın devamında şu ifadeler kullanıldı: “MÜSİAD Afyonkarahisar Şubesi ATSO seçimlerinde meslek gruplarında aday olan üyelerini desteklemek yerine, ATSO Başkan Adayı Hüsnü Serteser’in listesinde MÜSİAD Afyonkarahisar Şubesi üyesi olan kişilere karşı liste çıkartmıştır. Yani Meslek gruplarında MÜSİAD Afyonkarahisar Şubesi üyeleri karşı karşıya getirilmiştir. Dostluğun ve kardeşliğin çok önemli olduğu şu günlerde, MÜSİAD’ın ne hedeflerine, ne amaçlarına, ne misyonuna ne de vizyonuna uygun olmayan bu davranışı sergilemesi, MÜSİAD Afyonkarahisar Şubesinin, MÜSİAD’ın ilke ve hedeflerinden şaştığı ve vazgeçtiği anlamına gelmektedir. Bu güzide kuruluşu bu hale getiren eylem ve söylemleri gerçekleştiren Afyonkarahisar MÜSİAD Şubesi yönetiminin bu tavrını tasvip etmiyor ve istifa ediyoruz.”
>> Burcu AYDIN’ın Haberi