Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Tahdidli plakalarda kazanılmış hakkımızla ilgili kafa karışıklığı giderilsin”

Şoförler ve Otomobilciler Esnaf

Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı İbrahim Karataş, şoför esnafı olarak yeni bir şey istemediklerini belirtti. Karataş, “Tahdidli plakalarda kazanılmış hakkımızla ilgili kafa karışıklığının giderilmesini istiyoruz.” dedi.

Afyonkarahisar Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı İbrahim Karataş, 1986 yılında dönemin Başbakanı rahmetli Turgut Özal tarafından şoför esnafının mesleğini devam ettirmesi için alınan kararı hatırlattı. Karataş, şoför esnafının devlete vergi veren el olması için 1986 yılında 10553 sayılı Bakanlar Kurulu kararıyla taksici, minibüsçü, servisçi esnafına İçişleri Bakanlığı İl Trafik Komisyonu onayı ile M-T-S tehditli plakalar verildiğini kaydetti.

“ULAŞTIRMA BAKANINDAN SÖZ ALMIŞTIK”

İbrahim Karataş konu hakkında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Ne yazık ki 2005 yılında çıkan 5393 Belediye Kanunu ile toplu taşıma araçlarında 49 yıl süre sınırı gelmiş ve kanun geriye işletilerek ticari taksi ve minibüsler de toplu taşıma aracı olarak sadece yorumlanmaktadır. Halbuki öyle değildir, toplu taşıma araçları; halk otobüsleri ve metro tarzı araçlardır. Şoför esnafına kazanılmış haklarının geri verilmesi için Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’dan Afyonkarahisar Belediyesine yaptığı ziyarette söz almıştık. Sayın Bakanımız ile Ankara’da ve ilimiz Belediyesi’nde üç defa yüz yüze görüştük. Sayın Bakanımız da bizim gibi düşündüğünü,  M, T, S özel plakaların ayrı kategoride olduğunu ve Şubat ayında torba yasada kanun düzenlemesi yapılacağını belirtmişlerdi. Cumhurbaşkanımızın esnaf şöleni ile bizleri davet edip söz vereceği sözünü Bakanımızdan aldık. Şuanda süresi dolan esnafımız Afyonkarahisar Belediyemizin iyi niyetiyle işine devam edebiliyor.”

“KAZANILMIŞ HAKTA KAFA KARIŞIKLIĞI GİDERİLMELİ”

Karataş sözlerini şöyle tamamladı: “Devletimiz emir verdiğinde her zaman en önde olan şoför esnafı hak aramada da en arkada kalmamalıdır. Ne yazık ki asrın felaketi 6 Şubat 2023 depremleri oldu. Bu depremler nedeniyle ülkemize tekrar geçmiş olsun diliyoruz. Ancak; hayat devam ediyor. Devletimiz ve halkımız, esnafımız olarak ayakta kalmak zorundayız. 8 Nisan 2023’de TBMM seçim tatiline girmeden önce, Afyonkarahisar Belediyemizde ki Bakanımızla yaptığımız konuşmaya şahit olan Milletvekillerimiz başta Sayın Ali Özkaya, Sayın İbrahim Yurdunseven ve diğer Afyonkarahisar Milletvekilimizden binlerce esnafımızın ekmek teknelerindeki tedirginliğini gidermelerini istiyoruz. Devletimiz emir verdiğinde her zaman en önde olan şoför esnafımızın hak aramada da en arkada kalan, yine şoför esnafımızın yeniden bi hak değil kazanılmış hakkının kafa karışıklığının giderilmesini istiyoruz.”

>> Mustafa ERTÜRK’ün Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti