Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Zafer Haftası, en az Çanakkale kadar görkemli kutlanmalı”

Bu haberin fotoğrafı yok

Cumhuriyetin temellerinin atıldığı Afyonkarahisar’daki Büyük Taarruz Zafer Haftası kutlama törenlerine Ankara’dan 4 otobüs ile gelen Afyonkarahisar Ve İlçeleri Dayanışma Derneği üyeleri adına konuşan Dernek Başkanı Mehmet Ali Özerkan, “Zafer Haftası kutlamaları en az Çanakkale kadar görkemli kutlanmalı” dedi

 

 

Ankara’da yaşayan Afyonkarahisar Ve İlçeleri Dayanışma Derneği organizasyonu ile Zafer Haftası kutlamalarına katılmak üzere 4 otobüsle kente gelen Afyonkarahisarlılar Anıtpark’ta basın açıklamasında bulundu. Dernek üyeleri ve davetliler ile birlikte Anıtpark’ta açıklama yapan Afyonkarahisar ve İlçeleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Mehmet Ali Özerkan, yapacakları program ve etkinlikler hakkında bilgiler verdi.
“KURTULUŞ FİTİLİ
AFYONKARAHİSAR’DA ATEŞLENDİ”
Başkan Özerkan,“Düzenlediğimiz bu ziyaretin amacı; vatanımızın düşman işgalinden kurtuluşu için her türlü fedakarlığı yapan atalarımıza, gazi ve şehitlerimize olan minnet borcumuzu bir nebze de olsa ödemek, onların yaşadıklarını biraz olsunhissedebilmektir. Büyük Taarruz ile başlayıp Büyük Zafer ile noktalanan ulusal bağımsızlık savaşımızın önemini, tüm nedenlerini, sonuçlarını ve kazanımlarını genç kuşaklara aktarabilmektir. Zafere giden yolda Büyük Taarruz sırasında ilk adımın atıldığı Afyonkarahisar coğrafyasının tarihsel önemini anlatabilmektir. Türk gençliğinin Atatürk ilke ve devrimleri ışığında, zorluklardan ve engellerden yılmadan, 97 yıl önceki kararlılık ve azimle yürüdüğünü tüm dünyaya göstermektir. Bugün içinde bulunduğumuz zor günlerin aşılmasında, o günkü milli ve manevi duyguları yüreğimizin derinliklerinde hissedebilmek ve gereğinin yapılması noktasında ulus olarak üzerimize düşen görevleri birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde gerçekleştirebilmektir. Bu noktadan hareketle Afyonkarahisar Kocatepe’de düzenlenen Zafer Haftası kutlamalarının, ülkemizin kurtuluş fitilinin ateşlendiği çok önemli bir yere sahip olması nedeniyle en az Çanakkale kadar görkemli kutlanması gerektiğine inanıyoruz. Bu nedenle tüm ülke insanının katılımının sağlaması gerektiğini düşünüyoruz.” dedi.
“BÜYÜK TAARRUZUN İLK KARARGAHI KOCATEPE’DE KURULDU”
Kurtuluş Savaşı’nda Afyonkarahisar coğrafyasının büyük bir öneminin olduğunun herkes tarafından bilindiğini söyleyen Başkan Özerkan, “Cumhuriyetin çatısının çatıldığı Afyonkarahisar; Anadolu’nun geçiş noktası olduğu gibi Büyük Zafer’in de kilidi olmuştur. Önemli bir kısmı ilimizde geçen ve zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz’un ilk karargahı Kocatepe’de kurulmuştur. Şuhut ilçesinden Kocatepe’ye 1922 Ağustosu’nun 25’ini 26’sına bağlayan gece hareket eden komuta grubu, Başkomutan Mustafa Kemal Paşa önderliğinde, Fevzi Paşa ve İsmet Paşa’nın izlediği yol, ülkemizin düşman işgalinden kurtuluşunun başlangıç noktası olmuştur. Vatanımızı düşman işgalinden kurtaran başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Bizler birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde hareket ettiğimiz sürece dışarıdan gelecek hiçbir tehdit ve tehlikeye boyun eğmeyeceğiz. Ezanımızı dindirtmeyeceğiz, bayrağımızı indirtmeyeceğiz, toprağımızı böldürtmeyeceğiz. 18 Mart 1915 Çanakkale ruhunun ve 26 Ağustos 1922 Kocatepe ruhunun tekrar canlanması, tekrar şahlanması gerektiğine yürekten inanıyoruz. Ve diyoruz ki Allah birliğimizi, dirliğimizi bozmasın, vatanımızın bölünmez bütünlüğünü korusun. Bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın.” ifadesine yer verdi.
“TANITIM GÜNLERİ
ETKİNLİKLERİNİN YERİ DEĞİŞTİ”
12. Ege İlleri Türkiye Tanıtım Günleri etkinliklerinin yerinin değiştiğini söyleyen Başkan Özerkan, “Bir bilgiyi daha sizlerle paylaşarak basın açıklamamı sonlandırmak istiyorum. Her yıl olduğu gibi bu yıl da 28 Kasım-1 Aralık 2019 tarihleri arasında Ankara’da Altınpark Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştireceğimiz 12. Ege İlleri Türkiye Tanıtım Günleri Etkinliklerinin Afyonkarahisarımıza ve Ege bölgemize hayırlar getirmesini diliyoruz.” şeklinde konuştu.
>> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Haberi