Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Zafer Müzesi çatısının 45 gün içinde giydirilmesi öngörülüyor

Özel İdaresi Su ve

Özel İdaresi Su ve Kanalizasyon Hizmetleri Müdürü Kadir Örnek, İGM Merkez İYİ Parti Üyesi Alper Yağcı’nın sorduğu Zafer Müzesi’nde devam eden çalışmanın durumunu anlattı. Örnek, “Yüklenici muhtemelen 45 gün içerisinde Allah’tan bir mani olmazsa çatıyı giydirip bize teslim edecek. Bundan sonra ikinci aşamada binanın tekrar restore edilmesi işi ihale edilecek. Öngörülmeyen işler çıktı, projede değişiklikler yapıldı” dedi

 

İl Genel Meclisi (İGM) Ekim ayı toplantılarının birinci birleşimi dün sabah Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Açılış ve yoklamanın ardından öncelikle gündem dışı olan bir konu okutularak oybirliğiyle rapor hazırlanmak üzere ilgili komisyonlara gönderildi.
TALEPLER ÖNCE İHTİSAS KOMİSYONLARINDA DEĞERLENDİRİLECEK
Toplantı gündemin ikinci maddesiyle devam etti. Ankara-Konya yolu bağlantısını oluşturan çevre yolu olarak kullanılan İscehisar ilçesi Ankara Yolu Mezarlık alanı karşısından giriş-Gebeceler Çevre Yolu-Sülümenli Çevre Yolu-Çobanlar Çevre Yolu ve Şeker Fabrikası Konya karayolu yolun ve ayrıca Gebeceler beldesi, Göynük köyü arası ulaşım güzergahının İl Özel İdaresi yol ağma alınması konusu komisyonlarda görüşülecek. Koruma Uygulama ve Denetim Büroları, Proje Büroları İle Eğitim Birimlerinin Kuruluş İzin, Çalışma Usul ve Esaslarına Dair Yönetmelik hükümlerine göre İl Özel İdaresinde kurulması planlanan KUDEP Denetim Bürosunda istihdam edilmek üzere boş kadro memur değişiklik cetvelinde belirtilen kadroların ihdası konusuda oybirliğiyle ilgili komisyonlara rapor hazırlanması için gönderildi.
İMAR PLANLARININ ONAY TALEPLERİ İNCELENECEK
Emirdağ ilçesi Salihler köyü 234. 235. 460. 461. 525. 526 ve 527 parsel numaralı taşınmazlar üzerinde Yenilenebilir Enerji Kaynaklarına Dayalı Üretim Tesis Alanı güneş enerji santrali amaçlı hazırlanan, imar planı ve eklerinin onaylanması konusu komisyonlarda görüşüldükten sonra meclis gündemine gelecek. İscehisar ilçesine bağlı Doğanlar köyünde yer alan, tapusunda 2569 ve 2571 parsel numaraları ile kayıtlı, mülkiyeti Maliye Hazinesi’ne ait toplam 24.422,28 metrekarelik taşınmazlar üzerinde ‘Konut Alanı, Sosyal ve Teknik Altyapı Alanı’ amaçlı hazırlanan, imar planı ve eklerinin onaylanması talebi komisyona gönderildi.
ERTÜRK: GENEL SEKRETER RANDEVU İLE Mİ GELECEK?
Toplantı sonunda söz alan MHP Merkez İGM Üyesi Ahmet Zeki Ertürk, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Toy’a sormak istediği sorular olduğunu ancak Toy’un toplantıya katılmadığını dile getirdi. Ertürk, “Sayın Sekreterimiz toplantılara bundan sonra randevu ile mi gelecek?” diye sordu. Toplantıda İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Osman Ziya Bilim hazır bulundu.
YAĞCI: BİZDEN ZAFER MÜZESİ TADİLATININ TAKİBİ İSTENİYOR
İYİ Parti İGM Merkez Üyesi Alper Yağcı, tadilat çalışması tamamlanmayan Zafer Müzesi’nin son durumunu sordu. Yağcı şöyle konuştu: “Eskişehir’den bir cevap bekleniyordu, Kadir müdürümüz de buradayken Zafer Müzesi ile ilgili son durumu merak ediyoruz. Yağışların başlamasıyla Zafer Müzesi’nin çatısı açık bir şekilde bir kış daha geçirmesi halined binanın çürüyeceği ya da tahrip olacağı yönünde söylentiler var. Bizden konun takipçisi olmamız isteniyor. Zafer Mütesi tadilatında son durum nedir?”
ÖRNEK: ZAFER MÜZESİ PROJESİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILDI
İl Özel İdaresi Su ve Kanalizasyon Hizmetleri Müdürü Kadir Örnek, Yağcı’nın sorusunu şu sözlerle cevaplandırdı: “Müze inşaatımız iki aşamadan ibarettir. Birinci aşaması mevcut tuğlaları eklenen beton imalatların kaldırılması ve çatının giydirilmesidir. En son yükleniciyle görüştüğümüzde beton imalatların tamamen kaldırıldığını öğrendik. Yükleniciden geçici çatı değil kalıcı bir çatı yapmasını istedik. Projede revizyona gittik. Muhtemelen 45 gün içerisinde Allah’tan bir mani olmazsa çatıyı giydirip bize teslim edecek. Bundan sonraki kısım ikinci aşama oluyor. Binanın tekrar restore edilmesi işi ihale edilecek. Normal çatıyı giydirdikten sonra ikinci bir ihale olacak. Bu işin içinde eklentiler kalktıktan sonra proje yapımı da var. Öngörülmeyen işler çıktı, projede değişiklikler yapıldı.” Meclisin Ekim ayı toplantılarının ikinci birleşimi bugün sabah saat 10.30’da Meclis Toplantı Salonu’nda başlayacak. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti