Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Günlük hayata sanatla dokunacak – Kocatepe Gazetesi

Deniz Sanat Atölyesi 22
Günlük hayata sanatla dokunacak

Deniz Sanat Atölyesi 22 Ekim Cumartesi günü düzenlenen törenle açıldı. Atölye, Dumlupınar Mahallesi Stad Apartmanı giriş katında hizmet veriyor.
SIRA MEMLEKETE HİZMETTE
Deniz Sanat Atölyesi hakkında bilgi veren Başak Nakilcioğlu, Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim bölümünden mezun olduğunu, 10 yılı aşkın süre Devlet Tiyatrolarında sahne ressamı realizatör olarak hizmet verdiğini söyledi. Sonrasında memleketi Afyonkarahisar’a yerleşme kararı aldığını belirten Nakilcioğlu; “Şu anda AKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi’nde Sanat ve Tasarım Bölümünde yüksek lisans yapıyorum. Deniz Sanat Atölyesini özellikle açmak istedim. Atölyenin bazı duvarları ve mobilyaları tamamen benim tarafımdan yapıldı. Teknik ve resimleme anlamında bütün işçiliği benim tarafımdan yapıldı.” dedi.
İÇ ESTETİĞE ÇÖZÜM ÖNERİSİ
Resimlerini lekeci bir anlayışla çalıştığını söyleyen Başak Nakilcioğlu, resimlerde lekelerin kendiliğinden bir araya geldiği düşüncesiyle hareket ettiğini kaydetti. Duvar resimlerinde işlenecek zemin ve alana göre tercihlerde bulunulduğunu aktaran Nakilcioğlu; “Aslında bu duvar resimleriyle ve mekân içi estetiğe Afyon’da bir çözüm önerisidir. Duvar resimlerinin daha çok yaygınlaşması, insanların bunun olabileceğini görmesini istediğim için özellikle kendim bu şekilde çalıştım” diye konuştu.
DEKORATİF VE ESTETİK ÖN PLANDA
Deniz Sanat Atölyesinde çocuklara ve yetişkinlere yönelik resim kursları düzenleneceğini belirten Başak Nakilcioğlu, resme karşı ilgisi ve yeteneği olan kişilerin burada doğru biçimde yönlendirileceklerini ifade etti. Atölye bünyesinde duvar resimleri ve mobilya anlamında hobiye yönelik siparişler kabul edileceğini dile getiren Nakilcioğlu; “Dekoratif ve estetik mobilya çalışmalarımız, iç mekân duvar resimleri çalışmalarımız olacak. Bu noktada talep gelirse sipariş alacağız. Atölyemiz de resim kursları ile beraber duvar resimleri ve mobilya çalışmalarına yer vereceğiz. Danışmanlık hizmeti de vererek günlük hayata sanatsal dokunuşlarda bulunacağız” şeklinde konuştu.
AFYON İÇİN HAYIRLI VE VERİMLİ OLSUN
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Bölüm Başkanı Doçent. Dr. İsmail Hakkı Nakilcioğlu, Afyonkarahisar’ın güzel bir sanat atölyesine sahip olmasından büyük mutluluk duyduğunu kaydetti. Sanatın insanların ruhunu rafine eden, inceliğini daha da pekiştiren, toplumun ihtiyaç duyduğunu kazanmasını sağlayan özellikleri sunduğunu belirten Nakilcioğlu şöyle konuştu: “Sanatın olduğu yerde estetik ve güzellik vardır. Çevreye ve doğaya bakıldığın da sanatın bütün yansımalarını geniş bir biçimde görmekteyiz. Çevre, doğa, evren her çeşit sanat ürünüyle doludur. Onu görmesini bilen kişiler içindir. Yüce mimarın gücünü o sanat eserlerinde görmek mümkündür. Sanatsal çalışmaların ve atölyelerin artmasını diliyorum. Üniversitemizin GSF Sanat ve Tasarım Bölümü yüksek lisans öğrencimiz olması nedeniyle Başak Nakilcioğlu’nun atölye açılışında bulunuyorum. Bundan büyük mutluluk duyuyorum. Bu atölyenin de Afyonumuz için hayırlı ve verimli olmasını dilerken ailesini ve öğrencimizi kutluyorum” Deniz Sanat Atölyesi’nin sembolik açılış kurdelesini Başak Nakilcioğlu, anne ve babası Olcay-İlhan Nakilcioğlu, Doçent. Dr. İsmail Hakkı Nakilcioğlu ile birlikte kesti. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti