Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Güven İslamoğlu ile Frig Vadileri keşfedilecek

Konu hakkında yapılan açıklamada
Güven İslamoğlu ile Frig Vadileri keşfedilecek

Konu hakkında yapılan açıklamada tur kapsamında Afyonkarahisar tarihinin Türkiye ve Dünya’ya duyurulmasının hedeflendiği ifade edildi. Açıklamada, “Kültür turizmine değer katmak misyonuyla NG Afyon’un ev sahipliğinde düzenlenen, geçmişten bugüne kadar uzanan tarihi bir yolculuğa sürükleneceğimiz Güven İslamoğlu ile Frig Vadileri Keşif turu 27 Nisan tarihinde gerçekleşecek. Kral Midas’ın efsanelerine ışık tutan Afyonkarahisar’ın tarihi ve mistik atmosferini, seyahat ve keşif tutkunları, Güven İslamoğlu ile beraber keşfetme fırsatı bulacak.” denildi.
İLK DURAK YAZILIKAYA OLACAK
Açıklamada keşif turunun ilk durağının Yazılıkaya olacağı belirtilerek, “Keşif turunun ilk durağı, Midas’ın Anıtı olarak bilinen tarihi 1800’lü yıllara dayanan Yazılıkaya’da başlayacak. Yazılıkaya’dan Kümbet’e uzanan yolculuk sırasında, ormanlar ve peribacaları gibi doğa harikalarının eşliğinde, gezginler, güneşin doğuşuyla gökyüzünün kızıllığına da tanıklık etmiş olacak.” ifadeleri kullanıldı.
“SEYİRCİK KALE’Sİ
 UNUTULMAYACAK”
Keşif turunun daha sonraki aşamaları hakkında ise şu ifadelere yer verildi:
“Öğlene doğru dağlık Frigya’nın en yüksek tepesinde, ana kayaya oyulmuş Roma ve Bizans lahit tipi kaya mezarlarının yoğun olarak bulunduğu gizemli bir yerleşim olan Seyircik Kale’si rotanın üçüncü durağı olacak. Göynüş Vadisi’nin içinde yer alan esrarengiz Aslantaş ve Yılantaş anıtlarıyla medeniyetlerin izinde yolculuk yapmaya devam edilecek. Frigler döneminden beri yerleşim yeri olarak kullanılan İhsaniye/Döğer Ören yerinde Roma ve Bizans dönemine ait kaya yerleşim ve mezar odaları ile kiliseler sizi adeta geçmişe sürükleyecek.  Murathan Mungan’ın ‘Rüzgârların kanyonlarda ıslık çaldığı gün batımları, insanın içine dokunurdu’ sözünün tam olarak yaşanacağı Emre Gölü’nde anı ölümsüzleştirdikten sonra tur son bulacak.”
Öte yandan NG Afyon, 26-28 Nisan tarihlerini kapsayan gezi ve konaklama paketiyle ilgili bilgileri otelin web sayfasından duyurdu.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti