Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hafize Gaye Erkan Evli Mi?

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın babası Erol Erkan, Merkez Bankası’nda protokol görevlisi Büşra Bozkurt’u, işten çıkarttığı iddiasıyla CİMER’e  şikayet edilmesinin ardından kim  olduğu araştırılıyor. Hafize Gaye Erkan kimdir? İşte detaylar…

Merkez Bankası Başkanı Hafize

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın babası Erol Erkan hakkında ortaya atılan iddalar gündeme bomba gibi düştü. Merkez Bankası’nda protokol görevlisi Büşra Bozkurt, Hafize Gaye Erkan’ın babası Erol Erkan’un kendisini  işten çıkarttığını iddia ederek, CİMER’e şikayette bulundu. Bunun üzerine Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın kim olduğu araştırılmaya başlandı.

HAFİZE GAYE ERKAN KİMDİR?

Hafize Gaye Erkan 1979 yılında İstanbul’da doğmuştur.Erkek Lisesinden ikincilikle mezun olan Erkan, öğrenci yerleştirme sınavında Türkiye 26’ıncısı olarak 1997 yılında Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünü kazandı. Lisans eğitimi sırasında o dönem hem Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü müdürü, hem de Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölüm başkanlığını yürüten Gülay Barbarosoğlu ile çalıştı. 2001 yılında bölümünü birincilikle tamamlayan Erhan, aralarında Stanford, Cornell, Boston ve Kaliforniya Üniversitesinin de olduğu 9 üniversiteden burs teklifi aldı. Erkan, her yıl iki kişiye verilen onursal doktora bursu sahibi olarak tercihini Princeton Üniversitesinden yana kullandı ve Amerika Birleşik Devletleri’ne taşındı. Princeton’da operasyon araştırmaları ve finansal mühendislik alanında doktora yaptı. Erkan, 2 yıl süren ve 12 dersten oluşan doktora programını 1 yılda tamamladı ve Princeton Üniversitesinin 276 yıllık tarihinde programı bir yılda bitiren ilk öğrenci olma başarısını gösterdi. Ayrıca Amerika Birleşik Devletleri’ndeki en genç finans profesörü unvanını kazandı. Princeton Üniversitesi daha sonra doktora derecesi için gerekli minimum çalışma süresini bir yıl olarak değiştirdi. Daha sonra Harvard Üniversitesinin lisansüstü işletme programı olan Business School’da yönetim bilimleri ve Stanford Üniversitesinde liderlik üzerine iki eğitim programını daha tamamladı. Çeşitli finans danışmanlığı şirketleri ve bir bankada üst düzey yöneticilik yapan Erhan, 2023 yılının Haziran ayında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası başkanlığına getirilerek, bu göreve atanan ilk kadın oldu.

HAFİZE GAYE ERKAN EVLİ Mİ?

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, Finans uzmanı Batur Biçer ile evlidir. Çiftin; Aslan Selim adında bir oğulları vardır.