Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Hak arama mücadelesinin yanında, eksiklerin giderilmesinde takipçi olacağız”

Demiryol-İş Sendikası Şube Başkanı

Demiryol-İş Sendikası Şube Başkanı Ali Aydın, hak mücadelelerini sürdürürken eksiklerin giderilmesi noktasında takipçi olacaklarını açıkladı

Demiryol-İş Sendikası Afyonkarahisar Şubesi’nin 1. olağanüstü seçimli genel kurul toplantısı ile göreve seçilen Şube Başkanı Ali Aydın seçim sonrası ilk röportajını Kocatepe Gazetesi’ne verdi.
Burcu Aydın: Sayın Başkanım seçimin ardından görevinizin hayırlı olmasını diliyoruz. İlk etapta neler söylemek istersiniz?
Ali Aydın: Birlik ve beraberliğimizin daim olmasını arzu ediyoruz. Tabii malum olduğu üzere bu sürede biraz yıprandık. Arkadaşlarımızın arasında ufak tefek de olsa ayrışmalarımız oldu. Biz seçimden sonra bu arkadaşlarımızla herkesle diyoruz ki, aynı gemide bulunuyoruz. Bu gemiyi beraber yüzdürelim diyoruz. Birliğimiz, bütünlüğümüz daim olsun diyoruz.
Burcu Aydın: Yeni bir yönetim, taze kan olarak aciliyet ve öncelikleriniz olacak mı?
Ali Aydın: Hiçbir arkadaşımızı ve hiç kimseyi kırmadan, üzmeden yolumuza devam etmek istiyoruz. Önceliklerimiz biz burada emek mücadelesi veriyoruz. Hak mücadelesi veriyoruz. Arkadaşlarımızın demiryolu ile ilgili sorunları kapsamında önümüzde bir sözleşme süreci var. Buna yönelik sözleşme ile ilgili kısımlara yoğunlaşacağız. Önümüzde bekleyen işlerimiz var. Onlarla ilgili olarak tüm bunların hepsini sırasıyla yapmak istiyoruz.
Burcu Aydın: Yapmayı düşündüklerinizi biraz açar mısınız?
Ali Aydın: Mesela bizim uzun süredir yapılması gereken temsilci atamalarımız var. İşlerle ilgili bu atamaları bir an önce yapmak niyetindeyiz. İşyeri ziyaretlerimiz var. Bu ziyaretlerimizi yapmak istiyoruz. Önümüzde bekleyen işlerimiz var. Eksik olan işlerimizi tamamlamak istiyoruz. Özellikle uzak yerlerde ki üyelerimizin istekleri oluyor. Diyorlar ki, ‘Hiç gelmiyorsunuz’ Onların hatırlarını, gönüllerini alıp tekrar kazanmak istiyoruz.
Burcu Aydın: Yönetimi yeni seçilmiş bir sivil toplum kuruluşu olarak gündeme, sosyal hayata karşı duruşunuz ne olacak?
Ali Aydın: Yeni bir yönetim olarak bizden önceki yönetim gibi gerekli olduğu hallerde toplumsal, sosyal, milli, manevi konularda üzerimize düşen hassasiyeti dile getirmekten geri durmayacağız. Dediğimiz gibi hak ve emek mücadelesi veriyoruz. Bakışımız bu yönde olacaktır. İktidarıyla muhalefetiyle hepimiz sivil toplum örgütü olarak bu ülkede yaşıyoruz. Bu ülkenin sorunlarına değinebileceğimiz kadar değinmek istiyoruz.
Burcu Aydın: Bu vesile ile meslektaşlarınıza ve sendika üyelerine vermek istediğiniz bir mesaj var mı?
Ali Aydın: Nasıl ki ülkemizde bütünlüğün hep sağlanmasını istiyorsak, ülkemizin bölünmesine engel olanlardan olmak istiyorsak aynı şekilde sendikaların da sivil toplum örgütlerinin de bir olmalarını istiyoruz. Marjinal değil de olumlu katkılarda bulunan insanlar olmak niyetindeyiz. Bu şekilde hizmet veren bir sivil toplum örgütü olmak istiyoruz.
Burcu Aydın: Hangi noktada bir sosyal sorumluluk ortaya koymayı planlıyorsunuz?
Ali Aydın: Şehrimizin gündemini de göz önüne aldığımızda 17 yıldır iktidarda olan bir AK Parti gerçeği var. Tabii Belediyemiz yönetiminin de eksik olanları kendi içerisinde gördüğüne inanıyorum. Özellikle sürekli yönetim değişiyor. Eksiklerin takipçisi olmak istiyoruz. Çünkü Afyon’da bizler de yaşıyoruz. Hak mücadelemizi sürdürürken eksiklerin giderilmesi noktasında da takipçi olacağız. >> Burcu AYDIN’ın Özel Röportajı