Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Halımoru’na yeni Çimento Fabrikası – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Halımoru’na yeni Çimento Fabrikası

Bir yıllık süre içerisinde Halımoru köyü yakınlarında modern ve yeni bir çimento fabrikasının inşa edilmesi planlanıyor. Mevcut çimento fabrikası alanında ise yeni imar düzenlemeleri yapılacak. Eski otogar alanında yapılacak olan rezidansla ilgili çalışmalar da sürüyor

Afyonkarahisar şehir merkezindeki çimento fabrikasının durumuyla ilgili soruları cevaplandıran Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Çimento Fabrikası durumunun kendisine seçim öncesinde de çok sorulduğunu hatırlattı.
BEŞ YILA KALMADAN GEREKEN YAPILACAK
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, fabrika ile ilgili bir taahhüt vermeyeceği yönündeki ifadesini hatırlattı. Kendisinin, “Ben ikna yolu ile bu işi aşabileceğimi ümit ediyorum.” şeklinde cümle kullandığını belirten Çoban; “Gerçekten de Sabancı Grubu’na bağlı Çimsa’nın Genel Müdürü Hacı Mehmet Kamiloğlu bey bizi ziyaret etti. Çok güzel bir görüşme oldu. Biz kendilerine 5 yıllık bir süre tanıyabileceğimizi ifade ettik. Onlar da bu süreyi makul karşılayarak fabrikayı satın aldılar. İnşallah onların satın alma tarihinden 5 yıla kalmadan fabrikamız taşınacak bunu Afyonkarahisarlı görecek.” dedi.
BİR YILDA YAPILMASI UMULUYOR
Çimento Fabrikası ile ilgili beyanatında taşınma tabirini yanlış kullandığını söyleyen Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, yeni bir fabrika yapılacağını açıkladı. Mevcut Çimento Fabrikası teknolojisinin eski olduğu için kesinlikle kullanılmadığını kaydeden Çoban; “Mevcut fabrika eski kullanılmayan teknolojisi nedeniyle taşınmayacak. İnşallah Halımoru bölgemizde çalışmaları devam ediyor. Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu’nu bizzat haberdar ettim. Çimsa Genel Müdürü Hacı Mehmet Kamiloğlu ile beraber Sayın Bakanımızı konu ile ilgili olarak ziyaret ettik. Maliye Bakanlığı’ndaki işlemleri ilimiz bürokrasisi tarafından resmen takip ediliyor. İnşallah oradaki arazi tahsisi tamamlanır tamamlanmaz sanıyorum bir yıl içerisinde orada bir çimento fabrikası yapılmaya başlandığını hep birlikte göreceğiz. Duyduğum kadarıyla projesini de yapmaya başlamışlar.”
EN İYİ ŞEKİLDE DEĞERLENDİRİLECEK
Çimento fabrikasının yapılması ile şehir içindeki fabrika faaliyetlerine son verileceğini belirten Çoban, bu alanı imar kanununun yerel yönetime verdiği yetkiler çerçevesinde imar, kuralları, prensipleri doğrultusunda, sosyal alanlar, spor alanları, yeşil alanlar gibi her türlü doku ihtiyacı giderilme kaydıyla değerlendireceklerini söyledi. Burhanettin Çoban, Afyonluların bundan kesinlikle sıkıntı duymamalarını o bölgenin çok güzel bir alan olacağını ifade etti.
REZİDANS HAKKI YÖNETMELİKTEN DOĞDU
Mevcut çimento fabrikasının bulunduğu bölgede pazar yeri, camii, hanımlar ve emekliler lokallerinin yer aldığını, ek olarak alana avm yapılacağını belirtti. Çoban şöyle konuştu: “AVM içerisinde bizim ihale tarihimizden sonra yapılan imar yönetmeliği değişikliği ile herkese rezidans yapma hakkı verildi. Bu bize bağlı bir yetki değil, tamamen yönetmelikten doğan bir haktır. Satın alan kişiler de bu hakkı kullanmak istediklerini ifade ettiler. Bunun karşılığında bize 3 bin metrekare yani bizim sattığımız fiyatlara 4,5 milyon TL’lik bir araziyi bedelsiz yeşil alan yapmak kaydıyla bize devir ediyorlar. Sanıyorum devir işlemleri şu anda başladı. Kanunun kendilerine tanıdığı hakları satın alan yetkililer kullanacaklar. Rezidans denilince tabi bizler de çok güzel proje olmasına önem veriyoruz. Firma yetkilileri de bu konuda özel mimarlık bürolarıyla çalışıyorlar. İnşallah Afyon’da sembol bir bina olacak.”
Burcu AYDIN

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti