Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Halk Eğitim Müdürü Akın görevine başladı

Geçen yıl tartışmalara konu

Geçen yıl tartışmalara konu olan ve TBMM Kürsüsü’ne de yansıyan “Afyonkarahisar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ataması” konusu neticeye ulaştı. Milli Eğitim Bakanlığı puan listesinin en tepesinde bulunan ve HEM Müdürlüğü’ne atamasını isteyen Ahmet Akın, Mahkeme tarafından haklı bulundu. Akın’ın Afyonkarahisar Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü’ne ataması yapıldı, görevine başladı

Afyonkarahisar Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü görevine atama yapılacakken Milli Eğitim Bakanlığı atama puan listesinin ilk sırasında bulunan öğretmen Ahmet Akın tek tercihle HEM Müdürlüğü’ne atamasını istemişti. Milli Eğitim Müdürlüğü’nün önerisiyle bu göreve puan sıralamasının 82’inci sırasındaki isim “takdir yetkisiyle” atanmıştı. Olay önce yargıya sonra TBMM kürsüsüne taşınmıştı. Mahkeme kararı netleşince Ahmet Akın hak ettiği göreve atanarak görevine başladı. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’ne yapılan atamanın en başından itibaren takipçisi olan Türk Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Nizamettin Şenol konuyla ilgili açıklamada bulundu. Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Nizamettin Şenol, başta atama kararları olmak üzere idarecilerden bundan sonraki beklentilerinin uygulamalarda hukuki güvenlik ilkesine uygun iş ve işlemlere imza atmaları olduğunu açıkladı.
“HAK EDEN DEĞİL; 82. SIRADAKİ KİŞİ TAKDİR YETKİSİYLE ATANMIŞTI”
Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Nizamettin Şenol, Anafartalar Anadolu Lisesi’nde müdür olarak görev yapan sendikasının üyesi Ahmet Akın’ın 28 Şubat 2019 tarihinde 2019 yılı Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yeniden yönetici görevlendirme takvimini açıklaması sonucu tercih yaptığını belirtti. Nizamettin Şenol, Akın’ın Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü için 3 Mayıs 2019 tarihinde tek tercih yaptığını hatırlattı. Şenol, “İl Mili Eğitim Müdürlüğü de 8 Mart 2019 tarihinde müdürlükleri boşalacak eğitim kurumlarını ilan etmiştir. Üyemiz de bu ilan üzerine puan sıralamasında birinci sırada olduğundan dolayı Merkez Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu müdürlüğü için 3 Mayıs 2019 tarihinde tercihini tek olarak yapmıştır. Başvuru yapılan münhal kadroya 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu uyarınca ve takdir hakkı kapsamında puan listesinin 82. sırasında yer alan kişinin ataması 10 Mayıs 2019 tarihinde İl Milli Eğitim Müdürü’nün teklifi ile Vali tarafından yapılmış. İdare atamaya gerekçe olarak da; bu okul müdürlüğünün önemli ve hassas olduğu ve bu nedenle genç, dinamik, başarılı ve liyakatli biri tarafından yürütülmesi gerektiği, ataması yapılan kişinin de bu özelliklere sahip olduğu, takdir yetkisi çerçevesinde atama işleminin gerçekleştirildiği ve hukuki olduğu belirtilmiştir.” dedi.
“ATAMADA KAMU YARARI NEREDE?”
İdarenin atadığı kişiyle ilgili belirttiği özelliklere uygun hiç bir somut belge ortaya koyamadığını kaydeden Şenol, “5442 sayılı İl İdaresi Kanunu uyarınca ve takdir hakkı kapsamında yeniden aynı göreve hukuka aykırı atanan kişi görev yaptığı Merkez Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü kurumuna da hakkında açılan usulsüz soruşturma sonucunda atanmış ve bu atamayı da basın ‘Böyle Atamaya Can Kurban’ başlığı ile kamuoyuna duyurmuştur. Afyonkarahisar İdare Mahkemesi; 5442 sayılı İl İdaresi Kanuna göre idareye tanınan takdir yetkisinin kullanımının mutlak ve sınırsız olamayıp, kamu yararı ve hizmet gerekleriyle sınırlı olduğu ve bu açıdan yargı denetimine tabi bulunduğu belirtilmiştir. Bu atamayı gerçekleştirenlere soruyoruz; bu uygulamada kamu yararı nerededir?” ifadelerini kullandı.
“MAHKEME DERS NİTELİĞİNDE HUKUKİ GÖRÜŞ BELİRTTİ”
Afyonkarahisar İdare Mahkemesi’nin, atama yetkisi olan idarecilere ders niteliğinde bir hukuki görüş belirttiğini dile getiren Şenol sözlerini şöyle sürdürdü: “İdarecilerimizden bundan sonraki beklentimiz uygulamalarında hukuki güvenlik ilkesine uygun iş ve işlemlere imza atmalarıdır. Bu süreçte ve her zaman bizleri yalnız bırakmayan, konuyu Milli Eğitim Bakanlığı’na taşıyan başta genel başkanımız Sayın Talip Geylan’a, her konuda yardımını esirgemeyen bu konuda da Valilik ve bakanlık nezdinde gerekli girişimleri yapan MHP Milletvekili Mehmet Taytak’a, konuyu TBMM gündemine taşıyan CHP Milletvekili Burcu Köksal’a teşekkür ediyoruz. Ayrıca konuyu Afyonkarahisar gündemine taşıyarak gündem oluşmasını sağlayan değerli basın mensuplarımıza teşekkürü bir borç biliriz.”

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti