Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Halk Sağlığı yaşamın her alanında

Bu haberin fotoğrafı yok
Halk Sağlığı yaşamın her alanında

İl Halk Sağlığı Müdürü Lütfi Akgün, kurum olarak halk sağlığını ilgilendiren hemen her alanda başarıyla faaliyet gösterdiklerini belirtti

İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Lütfi Akgün Halk Sağlığı Haftası ile ilgili bilgiler verdi.
Ülkemizde her yıl 3-9 Eylül tarihleri arasında Halk Sağlığı Haftası kutlandığını belirten Dr. Lütfi Akgün, bu haftanın amacının halk sağlığının ve koruyucu sağlık hizmetlerinin önemini vurgulamak ve yürütülen çalışmaları daha görünür kılmak olduğunu bildirdi.
Halk sağlığının bireyi sağlıklı ve üretken bir şekilde tutarak toplumsal gelişmeyi sağlamayı hedeflediğin ibelirten Halk Sağlığı Müdürü Dr. Lütfi Akgün, bu hedefe ulaşmak amacıyla bireylerin sağlığını korumak ve geliştirmek için gereken tüm sağlık hizmetlerini sunmanın esas olduğunu söyledi. Koruyucu hekimlik çalışmalarını yaygınlaştırmanın, eğitimler düzenleyip toplum bilincini artırarak hastalıkları meydana gelmeden önlemenin ve hayat standardını yükseltmenin halk sağlığı çalışmalarının temel amaçlarından olduğun kaydeden Dr. Akgün şunları söyledi:
“Koruyucu hekimlik çalışmaları birinci basamak sağlık kuruluşlarının görevi olup çokça özveri isteyen ancak sonuçları uzun süreli olduğu için hemen fark edilemeyen hizmetlerdir. Yaşamın ilk anlarından itibaren her vatandaş aile hekiminden hizmet almaya başlamaktadır. Aile hekimleri, daha bebeklik ve çocukluk çağında aşılama faaliyetleri ile başlayan koruyucu sağlık hizmetlerini bir ömür boyu sürdürmektedir. Aile hekimliği uygulaması ile her birey sağlıkları ile ilgili her türlü konuda danışmanlık hizmeti alabilecekleri bir hekime kavuşmuştur. Her gün yaklaşık bir milyon kişi aile hekimleri ile bir araya gelmektedir. Ayrıca aile hekimleri kişileri yaşadıkları yerde ziyaret etmekte, evlerinden çıkamayacak durumda olanları ise evlerinde ziyaret ederek sağlık hizmeti sunmaktadır. Kadın ve çocuk sağlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumunun ve Müdürlüğümüzün öncelikleri arasındadır. Sağlığın temel unsurlarından olan içme ve kullanma sularının güvenilir olması için düzenli aralıklarla alınan numunelerden yapılan tahlille şebeke sularının ve yüzme sularının güvenliği takip edilmektedir. Birçok hastalıktan korunmak için sağlıklı beslenmek, hareketli bir yaşam tarzı benimsemek, sigara ve alkolden uzak durmak gereklidir. Bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de en önemli sağlık problemlerinden olan üç kanser türü (meme, rahim ağzı, kalın bağırsak) için erken teşhise yönelik taramalar yapılmakta ve kanserden korunmaya yönelik eğitimler aralıksız sürdürülmektedir. Müdürlüğümüz tarafından Türkiye’de bir ilk olarak hizmete sunulan Sağlıklı Yaşam Merkezi ve Annelik Okulu her yaştan kadın, erkek ve anne adaylarına sağlıklı yaşam tarzı geliştirmek için yol göstermekte ve destek olmaktadır. İlçelerimize de kurulan Sağlıklı Yaşam Merkezler İl Merkezine gelemeyen vatandaşlarımıza hizmet sunmaktadır.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti