Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Halk toplantısında doğalgaz talebi gündeme geldi

Halk Günü Eylül ayı

Halk Günü Eylül ayı Toplantısında Yukarı Mahallelerin doğalgaz abonelik talebi gündeme geldi. Aksa Afyon Doğalgaz Müdürü Tuncay Gezmez’le telefonla görüşen Vali Mustafa Tutulmaz konunun hemen ele alınmasını istedi

 

Halk Günü Eylül ayı Toplantısı Vali Mustafa Tutulmaz’ın başkanlığında dün öğleden sonra Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya; Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Boztepe ile ilgili kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
“TYP BAŞVURULARI BAŞLIYOR”
Toplantının basına açık kısmında konuşan Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, halkın istek, talep ve önerilerini dinlemek ve onlara çözüm yolları üretmek adına Eylül ayı Halk Günü Toplantısını düzenlediklerini söyledi. Tutulmaz, “Halk Günü Toplantımız da İl Müdürlerimiz, vatandaşlarımızın problemlerini ilk ağızdan dinleyecek. Çözebildiklerimizi burada çözeceğiz. Çözemediğimiz problemleri de ilgili kurumlara aktararak bir şekilde çözmeye çalışacağız. Siz değerli hemşerilerimizle bir araya gelmek, problemlerinizi bir şekilde kavramaya çalışmak ve çözüm üretmek bizim için en büyük kazanımdır. Yalnız her toplantıda söylediğimiz gibi bizlerden kamudan iş talebiniz olmasın. Kamuda işe girmenin yöntemleri belirlidir. Önümüzdeki haftadan itibaren Toplum Yararına Çalışma Programı (TYP) başvuruları başlayacaktır. Kamudan iş talebi olanlar ancak bu şekilde kısa süreli çalışabilirler. Bunun dışında hiç kimseye kamuda kalıcı bir iş vermememiz mümkün değildir. Ben katılımından dolayı herkese teşekkür ediyor, söz vatandaşlarımızındır diyerek, vatandaşlarımızı teker teker dinlemek istiyoruz.” dedi.
YUKARI MAHALLELERDE ÖN ABONE ÇALIŞMASI YAPILACAK
Basına açık bölümde söz alan 75 yaşındaki Abdullah Mahir Sevimli, Bedesten Çarşısının yukarısında kalan Yukarıpazar Caddesine doğalgaz hizmetinin getirilmesi talebinde bulundu. Vali Mustafa Tutulmaz, Sevimli’nin talebi üzerine Aksa Gaz A.Ş. Müdürü Tuncay Gezer’i arayarak durumu bildirdi. Hopörler açık olarak yapılan telefon görüşmesinde Gezer şu bilgiyi aktardı:
“O bölge SİT alanında olduğundan bu zamana kadar gerek kazı çalışmalarının zorluğu gerekse SİT alanlarında izin almakta zorluk yaşadığımızdan öncelikle biz uygun mahalleleri tercih etmiştik. Tahminimce Kasım ayına kadar inşallah Olucak, Taşpınar ve Akmescit Mahallelerinde ön abonelik çalışması başlatacağız. Doğalgaz isteyen insanlarımızın buralarda tespitlerini yaparak talep yoğunluğunu değerlendireceğiz. Ülkemizin ekonomik durumunu ön görerek o bölgeye elimizden gelen yatırımı yapacağız.”
VATANDAŞLAR TALEPLERİNİ İLETTİ
Sıra ile toplantıda söz alan Osmangazi Mahalle Muhtarı Arif Zenger, DSİ’nin köprü yapımı ile ilgili durumu hakkında bilgi verilmesini istedi. Çay ilçesinin Pazarağaç beldesinden geldiğini belirten Ramazan Maden elektrik problemi olduğunu şizofren hastası çocuğunun televizyon izleyemediğinde saldırganlaştığını belirterek elektrik talebinde bulundu. Sibel Aydemir çocuğunun okul ihtiyacını karşılayamadığını söyleyerek yardım talep etti. Talep ve ihtiyaçlar not alınarak ilgili kurum ve birimlere talimatlar verildi. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti