Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Haluk Görgün Kimdir Ve Kaç Yaşında?

Geçtiğimiz günlerde yerli uçak KAAN’ın uçmasının ardından gündemde yerini alan TUSAŞ, Kahramanmaraş’a da tesis kurdu. Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün’ün açıklamalarının ardından internet ortamında Haluk Görgün Kimdir ve Kaç Yaşında? sorularının cevapları araştırılmaya başlandı.

Geçtiğimiz günlerde yerli uçak

TUSAŞ’ın ürettiği KAAN’ın geçtiğimiz gün havalanmasının ardından Kahramanmaraş’a kurulan tesis ile ilgili açıklamaların gelmesi ile kamuoyu tarafından da büyük beğeni toplamaya başladı. Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün açıklamalarda bulunurken, internet ortamında da Haluk Görgün Kimdir ve Kaç Yaşında? Savunma Sanayii Başkanı Kim? gibi soruların cevapları araştırılmaya başlandı.

Haluk Görgün Kimdir Ve Kaç Yaşında

HALUK GÖRGÜN KİMDİR VE KAÇ YAŞINDA?

1973 yılında İstanbul’da doğan Prof. Dr. Haluk Görgün 2024 yılı itibariyle 51 yaşındadır. Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümünde lisans ve yüksek lisans eğitimlerini yapan Haluk Görgün, doktora eğitimini New York’ta Rensselaer Polytechnic Institute’da 2003 yılında tamamladı. 2005-2008 yılları arasında yardımcı doçent olarak çalışan Görgün, Yıldız Teknik Üniversitesi’nde 2008 yılında doçent, 2013 yılında profesör oldu.

Yıldız Teknik Üniversitesi, Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği kurucu bölüm başkanı olan Prof. Dr. Haluk Görgün, 2009-2013 yılları arasında Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği bölüm başkanlığı görevini yaptı.

2007-2010 yılları arasında Avrupa Birliği 7. Çerçeve Programı Enerji Alanı Türkiye Delegeliği görevinde bulunan Görgün, Yıldız Teknik Üniversitesi Teknopark, BAP Koordinatörlüğü, Bilim Uygulama ve Araştırma Merkezi yönetim kurulu üyelikleri de yaptı. Yıldız Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Müdür Yardımcılığı, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü ve Rektör Yardımcılığı görevlerinde de bulunan Haluk Görgün, 2013 yılında Türkiye Bilimler Akademisi Asosye üyesi olarak seçildi. Görgün, Kasım 2014 – Nisan 2018 tarihleri arasında Gebze Teknik Üniversitesi Rektörlüğü yaptı. 2015, 2016, 2017 ve 2018 yıllarında Yılın Rektörü seçildi.

Prof. Dr. Haluk Görgün, ilk kez 15 Mart 2017’de Genel Kurul kararı ile ASELSAN Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi. 2 Nisan 2018 tarihinde yapılan ASELSAN Olağan Genel Kurul Toplantısında Yönetim Kurulu Üyesi olarak tekrar seçilirken, aynı gün yapılan Yönetim Kurulu Toplantısında Yönetim Kurulu Başkanı olarak atandı. 17 Nisan 2018 tarihli Yönetim Kurulu toplantısında, Görgün’ün, Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinin yanında 27 Nisan 2018 tarihinden itibaren ASELSAN Genel Müdürü olarak göreve başlamasına karar verildi.

TÜBİTAK ve YÖK’te de birçok komisyon ve kurulda görev yapmış Prof. Dr. Haluk Görgün, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) çatısı altında yer alan Türkiye Savunma Sanayi Meclisinin başkanlığını da yürütmüştür. Kurulmasında önemli katkıları olduğu Gebze Teknik Eğitim ve Araştırma Vakfı Mütevelli Heyeti üyesi, Türkiye Temel Bilimler Araştırma Vakfı, Yıldız Teknik Üniversitesi Vakfı ve OSTİM Teknik Üniversitesi gibi birçok vakıf ve kurumda mütevelli heyeti üyeliğini de sürdüren Prof. Dr. Haluk Görgün, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile 01 Ağustos 2023 tarihinde YÖK Üyesi olarak atanmıştır.

6 Haziran 2023 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan 3 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Savunma Sanayii Başkanlığına atanan Prof. Dr. Haluk Görgün, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi ve Yönetim Kurulu Başkanıdır. Prof. Dr. Haluk Görgün, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Haluk Görgün Kimdir Ve Kaç Yaşında