Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Haluk Levent, Kimlere Yardım Ediyor?

Sevilen ünlü, yardımsever rock sanatçısı Haluk Levent’in kimlere yardım ettiği zaman zaman gündeme geliyor.

Sevilen ünlü, yardımsever rock

Peki, Haluk Levent, kimlere yardım ediyor?
Haluk Levent, çevre sorunlarına karşı duyarlılığıyla ön plana çıkan sanatçılardandır.
Hemen her albümünde çevre bilincini aşılama yolunda şarkılara yer veren Haluk Levent, Türkiye’nin değişik bölgelerinde çevreye zarar verdiği söylenen projeler aleyhine davalar açtı ve açılan davalara müdahil oldu. Mersin’in Kazanlı ilçesindeki Caretta caretta kaplumbağalarının soyunun tükenmemesi için protesto gösterilerinde bulundu. Haluk Levent’in Ela adında bir kız çocuğu vardır. Sanat yaşamına on beş albüm, on bin konser, iki kitap, yüzlerce ödül, yardım konserleri, iki tane 12 saat süreli rekor konser ve onlarca çevre davası sığdırdı. 2010 yılının son aylarında Hacivat Karagöz adlı albümünü çıkardı. Sanal Âlemde izlenme rekorları kıran albümün kaset-CD satışlarına bu oran yansımadı.
ÇEŞİTLİ NEDENLERLE CEZAEVİNE GİRDİ
Şubat 2014’te Dostane isimli albümünü çıkardı. 2019 yılında Tam Bana Göre isimli albümünü çıkardı. 2021 yılında Vasiyet isimli albümü çıkardı. Haluk Levent bu albümde 2019 yılında kaybettiği annesi Sabriye Acil’in en sevdiği parçaları seslendirmiştir. 2010 yılında Ankara 5. İcra Mahkemesinin çıkardığı yakalama kararı gerekçesiyle gözaltına alınarak Kadıköy Adliyesi’ne getirildi, 600 bin TL icra borcunu ödeyemediği için tutuklandı. “Dolandırıcılık ve karşılıksız çek” suçlarından kesinleşmiş 3 aylık hapis cezası nedeniyle cezaevine gönderildi. Cezaevinde başını duvarlara vurarak kendisine zarar verdiği basın tarafından haber yapıldı. Sekiz yıl sonra beraat etti. Mahkeme, “çıkar amaçlı suç örgütüne üye olma” ve “yağmaya teşebbüs” suçlarından 16,5 yıla kadar hapsi istenen Haluk Levent’in beraatine karar verdi.
KAHRAMANMARAŞ DEPREMLERİ İÇİN YARDIM KAMPANYASI BAŞLATTI
2023 Kahramanmaraş depremleri sonrası depremzedeler için yardım kampanyası başlattı. Haluk Levent’in 2017 yılında “platform” adı altında faaliyete başlattığı ve ardından dernekleşen “Ahbap” adlı dernek, öğrencilere burs, medikal cihaz ve ilaç temini, çeşitli yardım, etkinlik, kan ve kök hücre kampanyası ve eğitim faaliyeti düzenlemektedir. Bunun yanında Ahbap toplumdaki her türlü soruna sürdürülebilir çözümler arayan bir iş birliği hareketi olarak tanımlanmaktadır.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti