Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Hedefimiz Süper Lig” – Kocatepe Gazetesi

“Hedefimiz Süper Lig” – Kocatepe Gazetesi
“Hedefimiz Süper Lig”

Türkiye Basketbol Ligi’nde mücadele eden Afyon Belediyespor Basketbol takımı ligin ilk haftasında deplasmanda oynadığı Antalyaspor maçını 71-65 kaybederken ikinci hafta maçını ise Bakırköy Basket maçını 99-79 kazandı. Afyon Belediyespor 3. hafta maçında deplasmanda Karesispor’a konuk olacak. 2017-18 basketbol sezonu için Afyon Belediyespor’un kuruluş aşamasını, hedefini anlatan Afyon Belediyespor Genel Menajeri Cömert Küce, kendi hayatından bilgileri ve Can Sevim’le birlikte uyguladıkları oyun anlayışını anlattı.
“26 YAŞINDA
BASKETBOLU BIRAKTIM”
Basketbolu 26 yaşında bıraktıktan sonra, Sadri Şener’den Trabzonspor için menajerlik teklifi aldığına dikkat çeken Afyon Belediyespor Genel Menajeri Cömert Küce, “Ben basketbolu çok erken bir zamanda, 26 yaşında bıraktım. O dönemde ticarete atılmak istiyordum. Gerçi kısa zaman içinde pişman oldum. Tekrar basketbolun içinde olmak istemeye başladım. Tam o sırada Sadri Şener’den Trabzonspor için menajerlik teklifi aldım ve çok mutlu oldum. Yapabilir miyim acaba diye de düşünmedim değil, çünkü aklımda net olarak o pozisyon yoktu. İyi ki de böyle olmuş” dedi.
“OYUNCU SAHAYA
GELİP İŞİNİ YAPIYOR”
Saha içi ve saha dışı arasındaki farkı açıklayan Küce, “Kesinlikle çok farklı. Neticede basketbol oyuncusu sahaya gelip işini yapıyor, performansından başka bir şey düşünmüyor. Saha kenarında ise herkesle, her şeyle alakadar olup birçok sıkıntı ile boğuşmak durumundasınız ve bu azami dikkat gerektiriyor. Ciddi bir sorumluluktan bahsediyoruz” ifadesine yer verdi.
Ekibin nasıl kurulduğunu kendi ağzından açıklayan Küce, “Can Sevim ile Trabzonspor’da yardımcı antrenör olduğu zamanda da beraberdik. Ben o dönemden beri kendisi ile çalışma niyetindeydim. Sezon öncesinde teklifimizi götürdük, o da kabul etti. Can’a çok inanıyorum, antrenörlüğünü çok beğeniyorum. Onun kafasına şekillenmiş bir oyun planı vardı ve bu plana uygun, en düzgün karakterli oyuncuları seçmeye çalıştık. Çok da memnunuz seçtiğimiz isimlerden. Ben kendi sporculuğumu temel alarak düşünürsem çok mantıklı bir iş yapmış olmam. Çünkü çok iyi bir sporcu değildim. Burada seçtiğimiz oyuncuların takımımızın kimliğini yansıtması gerekiyor. Bu nedenle iyi sporcu olmalarının yanında en az sorunu çıkartacak, takım ruhunu ön planda tutacak iyi karakterli oyuncular ile yola çıkmaya çalıştık” ifadesini kullandı.
“TAMAMEN SAVUNMA DÜŞÜNÜYORUZ”
Can Sevim’le birlikte savunma odaklı bir düşünce içinde olduklarını söyleyen Küce, “Biz tamamen savunmayı düşünüyoruz. Can Sevim ile ortak noktamız da bu. Seçtiğimiz oyuncular da önceliklerini agresif müdafaa olarak belirlediler. Hiçbir rakibimizin 70 sayıyı geçmesini istemiyoruz” diye konuştu.
Türkiye Basketbol Ligi’nin oyuncu kalitesini değerlendiren Küce, “Süper Lig oyuncuları oynuyor Türkiye Basketbol Ligi’nde, bu aşikâr. Bu oyuncular yabancı sayısı ile alakalı olarak Süper Lig’de süre bulamıyorlar. TBL’yi onlar için cazip kılan burada istedikleri süreleri ve sorumlulukları alabiliyor olmaları. Yabancı oyuncular da özenle seçiliyor malum, bu da kaliteyi iyice yukarı taşıyor” dedi.
Kadroya aldıkları Hagins ve Knight nasıl belirlediklerini açkılayan Küce, “Jamelle Hagins, geçen sene İtalya’da takımı ile şampiyon olmuştu. Ona teklif yaparken “gelir mi acaba” diye düşündük. Bir ay uğraştık. Haklı olarak kendisine gelecek tüm teklifleri almak ve değerlendirmek istedi. Can Sevim ile kendisini telefonda ikna etmek için çabaladık. Geldikten sonra da halinden oldukça memnun kaldı. Marco Knight gündeme gelince de benzer bir problem yaşadık. Onu da telefonda ikna ettik. İnşallah seçtiğimiz bu oyunculardan mahcup olmayacağız” ifadesine yer verdi.  
Afyon Belediyespor’un tek bir hedefe sahip olduklarını belirten Küce, “Hedefimiz Süper Lig. 1 Mayıs 2018’te bunu başaramamış olursak Play-Off maçları sonucunda başarmış olacağız inşallah. Süper Lig’e çıkmak için kurulmuş bir kadroya ve tek bir amaca sahibiz.