Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hedefte şoför esnafını ev sahibi yapmak da var

Hedefte şoför esnafını ev sahibi yapmak da var
Hedefte şoför esnafını ev sahibi yapmak da var

Afyonkarahisar Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın Ocak ayında yapılacak seçimi için Başkan adaylığını açıklayan İbrahim Karataş, Atlı Spor Kulübü’nde dün sabah ikinci basın toplantısını düzenledi. Karataş yönetim kurulu üye adaylarıyla birlikte seçilmeleri halinde planladıklarını anlattı.
SEÇİMLER ÖNEM TAŞIYOR
Ocak ayında Şoförler ve Otomobilciler Odası seçiminin yapılacağını belirten İbrahim Karataş düzenlediği ikinci basın toplantısıyla yapmayı tasarladıkları projeler hakkında bilgi verdi. Seçimlerin demokrasi kültüründe önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Karataş, “Seçimler demokrasi kültürü içerisinde seçimler önemli bir yere sahiptir. Adayların yarışarak hizmete kalite getirir. Seçime katılacak tüm adaylara bu vesile ile başarılar diliyorum” dedi.
ŞOFÖR ESNAFININ EVE İHTİYACI VAR
Şoför esnafına yönelik projelerini açıklayan İbrahim Karataş, yaklaşık sayısı 1500’e yaklaşan şoför esnafı bulunduğunu kaydetti. 1500 şoför esnafından en az bin tanesinin ev ihtiyacı olduğuna dikkat çeken Karataş, “İnanıyorum ki en az bin şoför esnafının eve ihtiyacı var. Çünkü şoförlük çok gelir getiren bir iş değildir. Ne zaman kaza yapacağınız ve bu anlamda başa ne geleceği belli olmaz. Dolayısıyla kolay ev sahibi olmak, yatırım yapmak mümkün olmaz” diye konuştu.
“AFYON’DA BİZ BAŞARACAĞIZ”
Komşu il Uşak’ta başarıldığı şekilde Afyonkarahisar’da da şoför esnafını ucuz şekilde konut sahibi olmak üzere TOKİ ile buluşturma hedefini açıklayan Karataş, “Uşak Şoförler Odası bunu yapmış. Kayseri de bunu yapmış. İnşallah Afyon’da İç Anadolu’da bunu biz başaracağız.  Belediye’nin ucuz arsa üretimi ve ucuz konut üretimi asli görevdir. İnşallah hem esnafımızı ucuz konut sahibi yaparken Belediyemizin de elini hafifletmiş olacağız” şeklinde konuştu.
TAKSİ DURAKLARIYLA İŞE BAŞLANDI
Geçen hafta düzenlendiği ilk basın toplantısında en ağır yükü taşıyan kamyoncuların ihtiyaç ve sorunlarına değindiklerini belirten Karataş, bu hafta taksicileri ele aldı. Oda’ya 52 yıldan beri kayıtlı halen daha aktif taksicilik yapan esnaf olduğunu kaydeden İbrahim Karataş, “Taksici esnafımız çok yalnız bırakıldı. Mutlaka hizmet yapıldı. Ama Afyon’da ne hikmetse taksicilik kültürü gelişemedi. Taksicilerimizin önüne kimse düşmedi. Bize 2014 yılında Belediye Meclis Üyesi olarak seçilmek nasip oldu. Taksicilerimizin durak ihtiyaçlarını bu süreçte gözden geçirdik. Özellikle çarşı içindeki esnafa bir durak bile uzun zamandır çok görülmüştü. En azından bu sene barınak sorunu olan duraklarımızın geçici de olsa sorununu çözdük. Yaz aylarında Belediye Meclis Toplantılarında projemizi dile getirdim. Teklifte bulundum. Eskişehir’deki duraklardan fotoğraflarla örnek vermek gerekirse mimari yapısı görülüyor. Bizim de amacımız buydu. Güzel bir mimari yapıya sahip duraklarımızı güzelleştirme gayretindeyiz. Şehrimize gelen misafirlerimizin taksi tercihini artırmayı amaçladık” ifadelerine yer verdi.
“CUMHURBAŞKANIMIZI AĞIRLAYABİLECEĞİMİZ DURAK YOK”
Afyonkarahisar’da taksici esnafının şehir dışından gelen konuklardan ticari anlamda yeterince yararlanamadığına dikkat çeken Karataş şöyle konuştu: “Taksi durakları adına konuşuyorum, Afyon’da taksi duraklarına baktığımızda kasaba kültürünü anımsatan haller var. Taksi durakları OSB fabrikalarının bekçi kulübelerini andırıyor. Birisi yeşil birisi mobilya, birisi pvc. Yani değişik duraklar var. Komşu illerden Eskişehir tek tip mimarisi yerinde bir taksi durağı örneğini başarmış. Sayın Cumhurbaşkanımız bir ile gittiğinde en fazla taksi duraklarını ziyaret ediyor. Afyon’da il merkezinde Sayın Cumhurbaşkanımızı ağırlayabileceğimiz bir taksi durağı yok”
“TEK EKSİK ÖZGÜVEN”
Taksici esnafının işine güzel sahip çıktığını, ama yalnız bırakıldıklarını vurgulayan Karataş şunları söyledi: “Çevre illerde araştırma yaptık. Hat bedeli Afyon’un 12 katı. Afyon onların 12’de biridir. Gündüz saatlerinde bizim nüfusumuz 500 bine yaklaşıyor. İlçelerden, merkeze yakın beldelerden gelen vatandaşlarla gündüz saati şehir merkezi nüfusu 500 bini buluyor. Eksiğimiz yok ama tek eksik özgüvendi. İnşallah bundan sonra da özgüven ihtiyacımızı çözeceğiz. Ben taksici esnafımıza kesinlikle hatlarını satmamaları tavsiyesinde bulunuyorum. Gelecek onlar için daha güzel olacak”
YAKLAŞIK 140 KORSAN VAR
Şehir içi nakliyecilerin taşınma ihtiyacı dışında hatırlanmadıklarını söyleyen İbrahim Karataş, nakliyecilerin sorunlarını kendilerinin çözmek durumunda kaldığını belirtti. Karataş, “Nakliyeciler de Türkiye Cumhuriyeti Devletinin vatandaşıdır. Onların da hakkını hukukunu arayacak olan devlettir. Arada da odalar vardır. M plaka olarak özel plaka çıkarıldı. Çok doğru ve geç kalınmış bir karar. Ama kimse arkasında durmuyor. Toplam 80 araçtan 70’ne M plaka diye özel plaka çıkarıldı. Diğer on tanesi kendi özel işlerinde kullanıyor. 70 araç çarpı üç 140 tane de korsan var. Tam tespit edilmese de 140 korsan olduğunu düşünüyoruz. Korsanla mücadele yok. Devletimize bunların sıkıntılarını aktarıp nakliyeci kardeşlerimizin de inşallah derdine derman olacağız. Daha önce de mutlaka hizmetler verildi. Ama bu bir bayrak yarışıdır. Hizmete kalite getirmeye talibiz” dedi. >> Burcu AYDIN’ın Haberi