Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hekimler iş bıraktı

Hekimler iş bıraktı

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi önünde dün öğlen toplanan hekimler 17-18-26-27 Mayıs 2022 tarihlerinde iş bıraktıklarını ilan etti. Doktorlar adına konuşan Hekim Birliği Sendikası İl Temsilcisi Dr. Zübeyde Özkaya, “Taleplerimiz yönünde herhangi bir kararın şu ana kadar icraata
geçirilmemesi nedeniyle anayasal dayanağı olan meşru iş bırakma hakkımızı kullanıyoruz” dedi

 

Hekimler Birliği Sendikası Afyonkarahisar Temsilcisi Dr. Zübeyde Özkaya, savaşta, salgında, her koşulda sağlık için halkının yanında olan; ülkenin çalışkan, vefakâr çocukları olan hekimler olarak artık tükendiklerini söyledi.
“HEKİMLER CAYDIRICI HÜKÜMLER İÇEREN KANUNLAR BEKLİYOR”
Özkaya, “Biz hekimler, sağlık hizmeti verdiğimiz kamu kurumlarının içerisinde sözel, fiziki ve psikolojik saldırıya uğruyor, hatta öldürülüyoruz. Biz hekimler, şiddete karşı göstermelik koruma kanunları değil, caydırıcı hükümler içeren kanunların çıkarılmasını bekliyoruz. Hekime karşı işlenen şiddet olaylarında, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasının uygulanmamasını ve gelişmiş ülkelerde olduğu gibi etkin tedbirler alınmasını bekliyoruz. Popülist politikaların sonucu oluşturulan sağlık sistemi binlerce hekimin istifasına sebep oldu. İdare bunun nedenlerini irdelemek yerine, sanki hekimler tıbbi bir cihazmış gibi hekimlerimizi ailelerinden uzaklaştıracak şekilde geçici görevlendirme yapma yöntemini benimsemiştir. Artık zulme dönen geçici görevlendirmelerin bitmesini, hekimlerin güvenceli çalışma koşullarının sağlanmasını istiyoruz. En zor sınavları geçerek, meşakkatli olduğu kadar çok güç süreçleri de içeren hekimlik eğitimimizi tamamladıktan sonra, hayatımızı idame ettiremeyecek şekilde yoksulluk sınırının altında maaş almayı bizler kabul etmiyoruz.” dedi.
“SABİM DERHAL KALDIRILMALIDIR”
“Halkımıza doğru tanı koymak için 15-20 dakika muayene süresi ayırabilmek istiyoruz. Hastaların aylarca randevu sırası beklemediği, sağlıklı uygulanabilir bir sevk zinciri istiyoruz.” diyen Dr. Özkaya, “Malpraktis davalarında hâkimler gibi tamamen devlet korumasına girmeyi istiyoruz. Hâkimlerin hakkında karar veren kurulun tamamına yakınının hâkim olması gibi, hekimlerin malpraktis dosyaları hakkında karar verecek kurulun da bağımsız hekimlerden oluşmasını istiyoruz. Hekimlerin 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’na değil, bizlerin de görüşü alınarak çıkarılacak Hekimlik Kanunu’na tabi olmasını istiyoruz. Hâkim, Cumhuriyet Savcısı, öğretmen v.b tüm kamu görevlileri telefon ile şikâyet edilemez iken hekimin SABİM üzerinden şikâyet edilmesini kabul etmiyor ve SABİM’in derhal kaldırılmasını talep ediyoruz.” diye konuştu.
“17-18-26-27 MAYIS 2022 TARİHLERİNDE İŞ BIRAKIYORUZ”
Özkaya sözlerini şöyle tamamladı: “Bizler hekimler olarak öldürülmemek, şiddete uğramamak, halkımıza hakkı ile sağlık hizmeti sunabilmek, geçim derdine düşmemek, ömür boyu çalışsak da ödeyemeyeceğimiz tazminatlarla karşılaşmamak ve emekliliğimizde ek iş yapmadan rahatça geçenebilme isteklerimizi bildirmiştik. Bunun adına yetkililerin davul zurna ile çaldıkları müjde verme tarihleri olan 1 Aralık 20201 tarihinden 166 gün, 14 Mart 2022 tarihinden 64 gün geçmiş olmasına rağmen taleplerimiz yönünde herhangi bir kararın şu ana kadar icraata geçirilmemesi nedeniyle anayasal dayanağı olan meşru iş bırakma hakkımızı kullanıyoruz. Hekim Birliği Sendikası Yönetim Kurulu’nun 18 Nisan 2022 tarihli kararına istinaden 17-18-26-27 Mayıs 2022 tarihlerinde iş bırakıyoruz.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi