Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Hem borç ödedik, hem yatırım yaptık”

Bu haberin fotoğrafı yok
“Hem borç ödedik, hem yatırım yaptık”

AK Parti Kırıkkkale Teşkilat İçi Eğitim Programı’na katılmak üzere Afyonkarahisar’a gelen Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Afyonkarahisar Belediyesi’ni ziyaret etti

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban tarafından karşılanan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’a Vali İrfan Balkanlıoğlu, Milletvekili Halil Ürün, AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek ve beraberindeki heyet eşlik etti. Bakan Atalay’a ilimizde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek sözlerine başlayan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar Belediyesi’nin ilimize yaptığı çalışmaları anlattı.
‘2012’DE 60 MİLYON LİRA YATIRIM YAPTIK’
Hükümetin yaptığı güzel çalışmalar sayesinde Belediye gelirlerinin de arttığına dikkat çeken Başkan Çoban; Belediye bütçesinin önemli bir kısmını yatırıma ayırdıklarını kaydederek borçlanmadan yatırım yapmaya gayret ettiklerini aktardı.
Afyonkarahisar Belediyesi’ni borçlu teslim aldıklarını ifade eden Başkan Çoban; 45 milyon lira olan İller Bankası borcunu 31 milyon liraya düşürdüklerini söyledi. Başkan Çoban konuşmasını şöyle sürdürdü: “Her belediye başkanı Belediye’yi borçla teslim alır, biz de öyle devir aldık. Belediyemizin 45 milyon lira İller Bankası’na borcu vardı. Şimdiye kadar her Başkan borçları arttırarak teslim etti. İlk defa biz 31 milyon liraya düşürdük. Borçlanmadan yatırım yapmaya gayret ediyoruz. Bütçemizin önemli bir kısmını yatırıma harcıyoruz. 2009 yılına kadar ortalama 10 milyon lira yatırım yapan Belediyemiz, bizim göreve gelmemizle birlikte 2010’da 26 milyon, 2011 yılında 57 milyon, 2012 yılında ise 60 milyon lira yatırım yaptı. 2012 yılında 133 milyon lira gelir bütçesi gerçekleştirdik. Bu bütçeyi gerçekleştirirken de ne özel bankaya ne de İller Bankası’na borçlanma yapmadık.”
‘TÜRKİYE’YE ÖRNEK
PROJELERİ HAYATA GEÇİRDİK’
Afyonkarahisar Belediyesi’nin vizyon projelerinden de söz eden Başkan Burhanettin Çoban; Spor Kompleksi’nden, Zafer Ormanı’na, Akarçay’dan, Bilgi Evleri’ne, kadar bir çok proje hakkında açıklamalarda bulundu. Hükümetimizle işbirliği halinde dev bir Spor Kompleksini ilimize kazandıracaklarını ifade eden Başkan Burhanettin Çoban; “Kompleksimizde 20’ye yakın futbol sahası, futbol stadyumu, su kayak tesisi, yüzme havuzları, açık- kapalı tenis kortları, kapalı spor salonları var. Binicilik, okçuluk atletizm vb. her türlü aktivite Spor Kompleksimizde yapılabilecek. Bakanımız desteği ile 1,5 milyon m2 alan üzerine Zafer Ormanı yaptık. En büyük projemiz Akarçay projemizdi. Toplam 51 milyon liraya mal oldu. Gemi siparişlerini verdik, deniz bisikletlerini ve sandalları aldık. 48 yolcu kapasiteli bir nehir gemisi için Pazartesi günü ihalemiz var. Haziran ayı itibariyle gemiyi burada çalıştırmayı planlıyoruz” dedi.
‘AFYONKARAHİSAR’DA
ÇOK GÜZEL BİR BİRLİKTELİK VAR’
Türkiye’nin en güzel Hayvan Barınağını ilimize kazandırdıklarını dile getiren Başkan Çoban konuşmasını şöyle sürdürdü; “Afyonkarahisar’da ilk kez kurduğumuz Bilgi Evleri ile eğitimde fırsat eşitliği sağladık. Maddi imkânsızlık nedeniyle dershaneye gidemeyen çocuklarımıza Bilgi Evlerimizde eğitim veriyoruz. Yaklaşık 2 bin öğrencinin eğitim gördüğü Bilgi Evlerimizde, çağımızın getirdiği teknolojik imkânlardan faydalanan çocuklarımız, ödevlerini eğitimciler gözetiminde yapıyor. Derslerini akıllı tahtalar aracılığı ile alıyor. Şehrin çeşitli bölgelerine 223 tane Hobi Bahçesi yaptık. Türkiye’nin en güzel Hayvan Barınağını ilimize kazandırdık. Çevreci bir yatırımla Atıksu Arıtma Tesisimiz hizmete girdi. 25 milyon liraya mal oldu. Afyonkarahisar’da çok güzel bir birliktelik var. Sadece merkezin değil, şu an 10 tane ilçe, toplam 57 belediye ve köyün çöpünü merkezimizdeki Katı Atık Düzenli Depolama Alanı’nda topluyoruz. 8 noktada transfer istasyonumuz var. İstasyonlardan toplanan çöpleri birlik kanalıyla modern çöplüğe getiriyoruz. Burası dünyaya örnek bir tesis oldu. Bu tesis de elektrik üretimine başladık. 2mw saat elektrik üretiyoruz. Elektrikten elde ettiğimiz gelirle tesisin giderlerini karşılıyoruz. Belediyelerden bundan dolayı bir bedel almıyoruz. Tıbbi atıkların sterilizasyonunu yapıyoruz, buradan da aylık 50 bin liralık bir gelirimiz var” dedi.
‘BAŞKANIMIZI TEBRİK EDİYORUM’
Afyonkarahisar’a çok büyük bir asfalt tesisi kurduklarını ifade eden Başkan Burhanettin Çoban; Türkiye’de ürettiği asfalta TSE Belgesi alan tek belediye’nin Afyonkarahisar Belediyesi olduğunu sözlerine ekledi.
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ise Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ı Afyonkarahisar’ın gelişimi adına yaptığı çalışmalardan dolayı tebrik ederek başarılı çalışmalarının devamını diledi.
Ziyaretin ardından Bakan Atalay ve beraberindekiler Afyonkarahisar Belediyesi’nden ayrıldı. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti