Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hem fetih, hem mühür tarihi

Bu haberin fotoğrafı yok
Hem fetih, hem mühür tarihi

Afyonkarahisar Barosu, Malazgirt Savaşı ve Büyük Taarruz’un yıldönümlerini kutladı. Baro’dan yapılan açıklamada 26 Ağustos 1071’in de, 26 Ağustos 1922’nin de ayrı ayrı öneminin bulunduğu belirtildi

Afyonkarahisar Barosu, 26 Ağustos’un anlam ve önemi dolayısıyla bir açıklama yaptı. Baro’dan yapılan açıklamada “26 Ağustos fetih ve mühür tarihidir Anadolu’muz için. Fetih tarihidir; zira 26 Ağustos 1071’de Sultan Alparslan, yiğitleriyle bu toprakları bize yurt; medeniyetimize zemin eylemiş, Batı’nın, Avrupa’nın kapılarını bizlere açmıştır. Mühür tarihidir zira; 26 Ağustos 1922’de bin yıllık vatan toprağını elimizden almak isteyenlere; Anadolu’yu Endülüs gibi yapmaya çalışan, bu coğrafyanın mimarı ve sevdalılarını kazımaya yeltenen isteyen vahşi ve acımasız işgalcilere ‘dur’ denilmiş ve mührümüzün kalıcı olduğu haykırılmıştır. Mührün vurulduğu 26 Ağustos’ta başlayan Büyük Taarruz’da bu vatanın kucağına Maraş’tan, Seyitgazi’den, Bartın’dan, Bayburt’tan evlatlarımızşehit olarak düştüler. Hakkari’den, Lice’den Uludere’den de. Hani bu gün bizden koparmaya çalıştıkları topraklardan” denildi.
HAYALLERİNDEN VAZGEÇMEDİLER
Türkleri yurdundan sürmek isteyen kuvvetlerin bugün de aynı hayaller peşinde koştuğu belirtilen açıklamada “Dün işgal yıllarında kaşla göz arasında buralarda İonya Devleti’ni kurmaya yeltenenler hayallerinden vazgeçmediler. Bizin hayallerimiz, rüyalarımız, hedeflerimiz, ülkümüz, ideallerimiz paslandıkça onların hayalleri güçlenecek; bizimkiler aşındıkça onlarınki gerçekleşmeye yüz tutacaktır. Allah, kadim medeniyetimizin son kalesi, batıya tutunduğumuz en ileri ribat noktası olan bu topraklarda bizi müeyyed eylesin; vatanımız, bayrağımız, ezanımız ve hasılı tüm şiarımızla hakkın adaletin ve insanlığın gerçek değerlerinin sancaktarı olan milletimizi topyekun bir ve beraber eylesin. Sultan Alparslan ve ordusunu; Gazi Mustafa Kemal Paşa ve Mehmetçiklerini rahmet ve minnetle yadediyoruz. 26 Ağustos Malazgirt Zaferi ve Büyük Tarruzun yıldönümü; 27 Ağustos Afyonkarahisar’ımızın kurtuluşu 30 Ağustos Zafer Bayramımız ve tüm etkinlikleri ile Zafer Haftamız kutlu olsun” denildi. (Kocatepe)

YAHYA KEMAL’DEN…
Afyonkarahisar Barosu’ndan yapılan açıklamada Yayha Kemal’in dizelerine de yer verildi:
“Şu kopan fırtına Türk ordusudur yâ Rabbi.
Senin uğrunda ölen ordu, budur yâ Rabbi.
Tâ ki yükselsin ezanlarla müeyyed nâmın,
Galip et, çünkü bu son ordusudur İslâm’ın!”

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti