Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Hemşehrilerimiz Kandırılmış Olma Hissiyatıyla Oy Kullanacaklar”

İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in seçim vaatlerinden biri olan Teleferik Projesi, yapımının yılan hikâyesine döndüğünü belirtti. Mısırlıoğlu, “Yerel seçimlerde sandık başına giden hemşerilerim kandırılmış olmanın verdiği hissiyatla oylarını kullanacaklardır.” dedi.

İYİ Parti İl Başkanı

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, Teleferik Projesi ihalesinin hatalı yapılması nedeniyle çalışmanın sekteye uğradığını dile getirdi.

“FATURA YİNE HALKA ÖDETİLECEK”

Muhammet Mısırlıoğlu, konu hakkında şunları kaydetti: “İş bilmez basiretsiz yöneticiler sayesinde halkın parasının nasıl çarçur edildiğini görüyoruz. Sayıştay’ın 2022 yılı raporunda yer alan ifadelere göre 100 milyon TL’ye ihale edilen teleferik projesi, işin tamamının bedeli ihaleye yansıtılmadığı gerekçesi ile onayda bekliyor. Bu kadar büyük bir projenin böylesine basit bir hata sebebiyle sekteye uğraması sonucu, yarım kalan işlerin de bir maliyeti vardır. Fatura yine halka ödetilecek.”

“YETKİ AYRI YETKİNLİK AYRI ŞEYDİR”

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, projede yıllık kira bedelenin 120 bin TL olduğunu ifade etti. Başkan Mısırlıoğlu, “Akla ziyan bir sebeple askıya alınan teleferik projesi, AKP’nin ‘Yaptım oldu.’ zihniyetinin bir ürünüdür. Yetki ayrı bir şeydir, yetkinlik ayrı bir şeydir. Ne yazık ki ülkemizde yetkin olmayan kişilere de yetki verildiği için kamu kaynakları çarçur edilmektedir. Projede söz konusu işletmenin yıllık kira bedelinin 120 bin TL olduğu yazılmış. Allah aşkına böyle büyük bir tesisin yıllık kira bedelinin 120 bin TL olması mümkün mü? Sıradan bir ev kiralasanız yıllık 120 bin TL tutar zaten. Yazılan proje okunmadan uygulamaya koyulmuş olacak ki böyle saçma sapan bir sebeple harcanan emek ve para çöp oldu.” dedi.

“AKP ÖZDE DEĞİL SÖZDE SİYASET YAPIYOR”

Başkan Mısırlıoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “AKP özde değil, sözde siyaset yapmaktadır. Meydana gelen bu hadise eminim ki sadece ilimiz özelinde değil pek çok ilde vuku bulmuştur. Çünkü bunların yönetim anlayışı yaptım oldu şeklindedir. Sözle her işi yapar, her projeyi hayata geçirirler ama iş icraata gelince tıkanıp kalırlar. Ülke yönetiminin tüm kademelerinde yetkiyi ele aldıklarından bu ve buna benzer sıkıntıları bizler duymadan ört pas ediyorlardır mutlaka ancak böyle içinden çıkılamayan durumlar da vatandaşa intikal ediyor. Yerel seçim yine yaklaştı, verilen ve verilecek olan vaatlere dikkat edin. Ben eminim ki hemşerilerim artık neyin yalan neyin gerçek olduğunun farkındadır. Hangi vaadin gerçekçi hangisinin sözde olduğunun bilincindedir. İnanıyorum ki önümüzdeki yerel seçimlerde sandık başına giden hemşerilerim kandırılmış olmanın verdiği hissiyatla oylarını kullanacaklardır.”