Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hemşire bacı, abla, kız kardeş demek

Bu haberin fotoğrafı yok
Hemşire bacı, abla, kız kardeş demek

İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici, Hemşireler Haftası kutladı. Kutlama mesajında hemşirelik mesleğinin önemine değinen Yemenici, hemşire kelimesinin Anadolu’da kızkardeş, bacı, abla demek olduğunu söyledi

Her yıl 12-18 Mayıs’ın Hemşireler Haftası olarak kutlandığını ifade eden Yemenici, hemşirelere bakışın her zaman saygı çerçevesinde olduğunu belirtti. Yemenici, “http://m.kocatepegazetesi.com/”Hemşire kelimesi Anadolumuzda kızkardeş demek, bacı, abla demek. Sağlık hizmetinde önemli bir rol üstlenen hemşirelere, insanımızın bakışı bu kadar hassas ve bu kadar özel. Hastalandığımızda, zor duruma düştüğümüzde en yakınımızdaki bacımızın, ablamızın hemen yardımımıza koşması gibi sağlık çalışanı hemşirelerimizde bizlere ilk müdahaleyi yapan kişiler olmuştur. Bu vazifeyi de gece-gündüz doğu-batı demeden, insan ayrımı gözetmeden sevgiyle yapmaya devam ediyorlar. Sağlıkta kaliteli hizmet verebilmek bir ekip işidir. Bu ekibin içindeki hemşire arkadaşlarımızın tek bir gayesi var, o da hastalarımıza daha iyi bir hizmet sunabilmek. Bu amaç doğrultusunda özveri ile çalışan hemşirelerimizin Hemşireler Haftasını kutlar, vermiş oldukları emekler sebebiyle kendilerine teşekkür ederim.” dedi.

Sağlık çalışanları zor şartlar altında görev yapıyor

Dr. Necip Yemenici son günlerde sıkça gündeme gelen “sağlıkta şiddet”e de değinerek; “Sağlık çalışanlarımızın her biri zor şartlarda özveri ile çalışıyorlar. Elbetteki insanız ve yoğun çalışma ortamında bazen hatalarımız olabiliyor. Ama bu, şiddet için asla bir bahane olamaz. Bizlere bir kızkardeş gibi yardıma koşan, yaralarımızı saran başta hemşirelerimize olmak üzere, tedavimiz için emek veren hekimlerimize yönelik şiddeti ne olursa olsun asla tasvip etmiyor halkımızı sevgi, saygı ve hoşgörü çerçevesinde davranmaya davet ediyoruz.” diye konuştu. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti