Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Hemşireler sağlık sisteminin can damarıdır”

Afyonkarahisar Özel Fuar Hastanesi’nde
“Hemşireler sağlık sisteminin can damarıdır”

Afyonkarahisar Özel Fuar Hastanesi’nde 12 Mayıs Hemşireler Günü nedeniyle düzenlenen kutlama programına Başhekim Şükrü Yücel, Başhekim Yardımcıları ve Hastane Yöneticileri ile Başhemşire Dilber Bayrak ve hemşireler katıldı.
“KUTSAL BİR MESLEK”
Etkinlik kapsamında hastane yöneticileri tarafından hemşirelere çiçek verildi. Daha sonra günün anlam ve önemi hakkında konuşan Afyonkarahisar Özel Fuar Hastanesi Başhekimi
 Uzman Dr. Şükrü Yücel hemşireliğin insanlık tarihi ile başlayan bir meslek olduğunu belirterek, “Hemşirelik, insanlık tarihiyle başlayan, insan var oldukça var olmaya devam edecek olan, tüm zamanlarda değerini ve saygınlığını koruyan onurlu bir meslektir. Hemşirelik din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin insan sağlığının, dolayısıyla toplum sağlığının korunmasını ve geliştirilmesini hedef edinmiştir. Hemşirelik, hastaların iyileştirilmesi hizmetlerini sağlayan kutsal bir meslektir. Zorluklarla dolu çalışma şartlarında yürütülen, sabırla hoşgörüyle yapılması gereken bir meslektir. Hemşireliğin temelinde akıl, beceri, sevgi ve saygı vardır.” dedi.
“SAĞLIK SİSTEMİNİN
 CAN DAMARLARI”
Sağlık hizmetlerinin insan yaşamının her döneminde zorunlu, vazgeçilmez temel ihtiyaçlardan biri olduğunun önemle altını çizen Başhekim Yücel, “Sağlık hizmetlerinin doğru ve eksiksiz verilebilmesi ancak bir ekip çalışmasıyla mümkündür. Hemşireler, sağlık ekibin en temel üyeleri, sağlık sisteminin can damarıdır. Tıp bilimi sürekli gelişmekte ilerlemektedir. Neredeyse hergün yeni bir bilgi, yeni bir teşhis yöntemi, yeni bir tedavi yöntemi, yeni bir ilaç, teşhis ve tedaviye yönelik yeni bir cihaz gündeme gelmektedir. Eğitim kurumları, sağlık kurumları ve hemşirelik mesleğinde görev alanlar gelişen teknolojiye, değişen hizmet anlayışına, hasta ve hasta yakınlarında artmış olan beklentilere ve uzmanlaşmaya daha fazla önem vermeye başlamıştır. Hemşirelerimizin eğitim ve teknoloji kullanma becerisi düzeylerinin sürekli artırılmasına yönelik çalışmalar birey ve toplum sağlığının iyileştirilmesi açısından son derece önemlidir. İyi niyetle, sevgiyle, hassasiyetle, fedakârca görevlerini yapmaya çalışan başta hastanemizde birlikte görev yaptığımız hemşirelerimiz olmak üzere tüm hemşirelerimizin ‘Hemşireler Günü’nü tebrik ediyor sağlıklı, huzurlu ve başarılı bir meslek hayatı diliyorum.” ifadelerini kullandı.