Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Henüz resmi bir açıklama yok

Bu haberin fotoğrafı yok
Henüz resmi bir açıklama yok

AKÜ’ye bağlı Mavi Hastane’nin Devlet Hastanesi’ne dönüştürüleceği söylentileri kamuoyunda yankı uyandırdı.

Tıp Fakültesi hastanelerinin devlet hastaneleri ile entegre olacağı yönündeki söylemleri değerlendiren Halk Sağlığı İl Müdürü Uzman Dr. Lütfü Akgün ve AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, bu konuya ilişkin resmi kanallardan yapılan bir açıklama olmadığını bildirdiler

Halk Sağlığı İl Müdürü Uzman Dr. Lütfü Akgün ve AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, tıp fakültesi hastanelerinin devlet hastaneleri ile entegre olacağına dair resmi bir açıklama yapılmadığını söylediler. Dr. Akgün, böylesi bir gelişmenin olumlu olacağı kanaatini aktarırken, İl Başkanı Zeybek ise net bir tasarrufun bulunmadığını, ilgili çevrelerin yapacağı değerlendirme kapsamında hayırlı sonucun hayata geçirilmesini diledi.
“BANA GÖRE UYGUN OLUR”
Halk Sağlığı İl Müdürü Uzman Dr. Lütfü Akgün, tıp fakültesi hastanelerinin devlet hastaneleri ile entegre olacağı yönündeki ifadeleri medyadan öğrendiklerini belirtti. Bu durumun gerçekliği hakkında şu ana kadar herhangi bir bilgi sahibi olmadıklarını söyleyen Dr. Akgün; “Bu gibi tasarruflar Bakanlık bünyesinde belirli protokoller dahilinde yapılmaktadır. Bize ulaşan herhangi bir resmi birleşme söz konusu değildir. Yalnız Kamu Hastaneleri Birliği kurulduğunda sadece Afyon Devlet Hastanesi ya da üniversite hastanesi olarak değil il içinde ve ilçelerde bulunan büyük hastanelerimizin; Çay, Sandıklı, Emirdağ ve diğer hastanelerimizin hepsi tek çatı altında toplanacaklar. Tek bir genel sekreterlik çatısı altında idari, mali anlamda, personel açısından hizmet yerinde verilecek. Kamu Hastaneleri Birliği kurulduğunda personel daha verimli değerlendirilecek.” dedi. AKÜ Tıp Fakültesine bağlı olarak hizmet veren Mavi Hastane’nin şimdilik devlet hastanesi çatısı altında değerlendirilmesinin söz konusu olmadığını, ancak ileride olabileceğini açıkladı. Henüz böylesi bir resmi gelişmenin gerçekleşmediğini kaydeden Dr. Akgün şöyle konuştu: “Bu konuda Bakanlığımızın tebliğ ettiği ilan ettiği bir gelişme yoktur. İlerleyen dönemde olur ya da olmaz. Ama şuanda böyle bir uygulama yoktur. Üniversite ile devlet hastanesinin birleşmesi bana göre uygundur.”
“HAYIRLISININ OLMASINI
DİLİYORUM”
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İl Başkanı Mehmet Zeybek, tıp fakültesi hastanelerinin devlet hastaneleri ile birleşmesi konusunun gündeme gelmediğini belirtti. Tıp fakültelerinin kendi bünyelerinde eğitim ve araştırma görevi yaptıklarını ifade eden İl Başkanı Mehmet Zeybek; “Devlet hastanelerimiz farklı boyutta çalışıyor. Sağlık Bakanımız Sayın Recep Akdağ ilimize geldiğinde birlikte yeni hastaneye ihtiyaç olup olmadığı yönünde Dinar Devlet Hastanesine gitmiştik. Hatta Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu beni arayarak, ‘Sağlık Bakanımız geliyor. Bir ile giden her bakan giderken heybesi dolu gider. Heybesini boşalt ne istersen iste.’ diye söylemişti. Sayın Bakanımız 150 yataklı Fizik Tedavi Rehabilitasyon Hastanesi yapılması sözünü vermişti. Geçtiğimiz günlerde bunun projesi yapıldı ihale aşamasına gelindi. Büyük ihtimalle yakında da ihalesi yapılacak. Üniversitemizinde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi açılışı var. Robotlarla yapılacak tedavi ile Türkiye’de ilk veya ikinci hastane olacak. İkinci bir fizik tedavi merkezine gerek yok oranın ödeneğini buraya aktaralım diye konuşuldu. Böyle şeyler konuşulurken borçlu tıp fakültelerinin devlet hastanelerine entegre edilmesi ne derece doğrudur bilemiyorum.” diye konuştu. Resmi kanallardan tıp fakültesi hastanelerinin devlet hastaneleri ile birleşeceği yönünde bir açıklama yapılmadığını söyleyen AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek şunları söyledi: “Açıkçası böylesi bir yaklaşımın uygun olup olmayacağı konusunda bir fikrim yok. Özellikle akademisyenlerin çalışma şartları ve kanaatleri, ne kadar verimli olacağı hususunu bilemiyorum. İnşallah hayırlısı olur. Bakanlık, YÖK ne düşünür nasıl bir karar ortaya çıkar zamanla göreceğiz.” (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti