Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Her kurban lösemili çocuklara can!

Bu haberin fotoğrafı yok
Her kurban lösemili çocuklara can!

LÖSEV Sosyal Hizmetler Birimi çalışanı Arzu Tuna, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi “Her Kurban Lösemili Çocuklara Can!” sloganıyla lösemi hastası olan çocukların bir yıllık kırmızı et ihtiyaçlarının karşılanması için kurban bağışlarının kabul edileceğini söyledi

Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV) Sosyal Hizmetler Birimi çalışanlarından Arzu Tuna, Afyonkarahisar’da vakfa kayıtlı olan lösemi hastası çocuğu bulunan ailelere kırmız et dağıtımı yaptıklarını belirtti. Güral Afyon Otel’de yapılan toplantıda lösemili çocuklar lösemi hastası olup LÖSEV’e kayıtlı aileler biraraya gelerek yaşadıklarını paylaştılar.
KIRMIZI ET DAĞITIMI YAPILDI
LÖSEV Sosyal Hizmetler Birimi çalışanlarından Arzu Tuna toplantı hakkında bilgiler verdi. Türkiye genelinde LÖSEV’e kayıtlı 18 bin lösemi ve kanser hastası bulunduğunu aktaran Tuna; “Bizler sürekli olarak Türkiye’nin dört bir yanına giderek ailelerimize hem bire bir yardımlarımızı iletip hem de vakıf merkezimiz de gönderimler yapıyoruz. Afyonkarahisar’da toplantı düzenledik. Burada ki ailelerimize kırmızı et paketi yardımlarımızı dağıtacağız” dedi.
AİLELERE VE HASTALARA DESTEK VERİLİYOR
LÖSEV’in tamamen bağışlarla ayakta duran bir vakıf olduğuna değinen Arzu Tuna, yeni tanı alınan lösemili kanser hastalarına, gıda, kıyafet, temizlik ürünleri, kırmızı et paketleri yardımında bulunduklarını söyledi. Yapılan bu yardımlarla tedavi sürecinin kolay şekilde atlatılması için ayrıca maddi yardımlar yapılarak ailelerin tedaviyi yarım bırakmamalarına katkı verildiğini söyleyen Tuna; “Bir de sosyal etkinlikler gerçekleştirirerek çocuklarımıza moral vermeyi amaçlıyoruz. Türkiye’nin dört bir yanında ki faaliyetlerle lösemi kanser hastalarına bu şekilde destek olmaya çalışıyoruz” diye konuştu.
KURBANLAR BİR
YILLIK İHTİYACI KARŞILIYOR
Tamamen bağışlarla ayakta duran ve hiçbir devlet desteği olmayan LÖSEV’in her türlü ayni ve nakdi yardımı kabul ettiğini aktaran Arzu Tuna, Kurban Bayramı döneminde aldıkları kurban bağışının son derece önem arz ettiğini söyledi. Kurban bağışlarının 12 aylık süreçte anlaştıkları bir firma vesilesi ile ailelere taze kırmızı et iletimi yaptıklarını belirten Tuna; “Lösemi kanser hastası olan çocuklarımız kemateropi aldıkları için evlerine gittiklerinde çok sağlıklı beslenmeleri gerekiyor. Tedaviye olumlu cevap vermeleri için bizlerde 12 ay boyunca bu şekilde et ileterek ailelerimize destek oluyoruz. Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde “Her kurban lösemili çocuklara can!” sloganı ile vekalet vererek kurbanlarını bağışlayacak hayırseverlerin bağışlarını kabul edeceğiz” şeklinde konuştu.
AFYON’DA KAYITLI
YÜZ AİLE VAR
Afyonkarahisar’da LÖSEV’e kayıt yaptıran yaklaşık yüz hasta olduğunu dile getiren Arzu Tuna, vakfa kayıt yaptırmanın büyük önemi olduğuna dikkat çekti. Vakfın sadece ekonomik sorunları olan hastalara yardımcı olmadığına vurgu yapan Tuna şöyle konuştu: “Hepimizin çevresinde lösemi hastası olan kişiler olabilir. Onlara mutlaka söylenmeli, LÖSEV’e başvursunlar. Bazı aileler ‘Benim maddi durumum iyi. Ben başvurmayayım’ diye düşünebiliyorlar. Ancak kan ve ilaç konusunda da bizler destek oluyoruz. Ya da başkaca desteklerde bulunabiliyoruz. Bunun için vakfa kayıtlı olunması yani bilinir olunmaları gerekiyor. Başvurmak isteyenlerin Ankara Sosyal Hizmetler ile iletişime geçmeleri yeterli oluyor. İrtibat numaramız 0 312 alan kodu 447 06 60’dır. Tüm bankaların bağış ekranlarından kurumsal bağış ekranına LÖSEV tıklanarak yapılabilir. 3406’ya atılacak boş mesaj ile yardımda bulunulması mümkündür.”
>> Burcu AYDIN’ın haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti