Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Her şey Afyon’un eğitim kalitesi için

Afyon Eğitim Vakfı’nın (AEV)
Her şey Afyon’un eğitim kalitesi için

Afyon Eğitim Vakfı’nın (AEV) 31’nci olağan mali kongresi TED Koleji Salonu’nda dün yapıldı. Kongre Divanı AEV Kurucusu Prof. Dr. Nijat Bilge’nin Başkanlığında Mehtap Erişmiş ve Kadir Pancaroğlu’ndan oluştu.
AFYON ÂŞIKLARINA TEŞEKKÜR
Kongrenin açılış konuşmasını AEV Başkanı Hüsnü Serteser yaptı. Hüsnü Serteser, kongreye Afyonkarahisar’dan çok fazla sayıda vakıf üyesi katılamamasına rağmen yaşları belli seviyeye ulaşmış “Afyon ve AEV aşığı” başta AEV Kurucusu Prof. Dr. Nijat Bilge olmak üzere Ahmet Bozokluoğlu’na, Emekli Albay Ahmet Bilginsoy, Kültür ve Turizm Bakanlığı Mahalli Sanatçısı Ömer Yarşi’ye şehir dışından katılımları nedeniyle teşekkür etti.
İKİ YILDA BURS SAYISI ARTTI
AEV’nın şahsının Yönetim Kurulu Başkanlığında Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın İkinci Başkanlığında yürütüldüğünü belirten Serteser; “AEV Yönetim Kurulu Üyeliklerinde Metin İplikçioğlu, Yavuz Kocaşaban, Salim Pancar, Şuayip Demirel ve İstanbul grubunu temsilen de Musa Bursalı’dan oluşmaktadır. İki dönemdir AEV yönetiminde bulunuyoruz. Elimizden geldiğince bu iki dönem içerisinde esas konumuz olan burs sayısını arttırmaya gayret ettik. İki sene önce 127 olan burs sayımız geçen sene 336, bu sene de 405 kişi olarak gerçekleşmiştir” diye konuştu.
KRİTELER DEĞİŞTİ SAYI ARTTI
AEV Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, bunların bir kısmının geçen ve bu dönemde şartlı burslar olduğunu kaydetti. Bir kısım bursların ise AEV’na başvurup belli kriterleri sağlayan başvuruların Noter huzurunda çekilen kura ile belirlendiğini aktaran Serteser; “Kura çekiminde ve burs konusunda çok hassas davranılmaktadır. Öyle ki biz yönetime geldiğimiz gün daha eski bursiyerlerin kriterlere uyup uymadığını kontrol ettik. Bu tetkik eskiden burs verme kriterine uymayanlar anlamında değildir. Sadece hassasiyetin gereğidir. Çünkü kriterleri değiştirmiştik. Bu yeni kriterlere göre yeni düzenlemeler yaptık. İki dönemdir de burs sayımız artarak devam etmektedir. Toplantımızda bulunamayan kurucu üyelerimiz de var” şeklinde konuştu.
ELİMİZ BOŞ DÖNMEDİK
Geçen dönem AEV İkinci Başkanı Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’la birlikte vakfın İstanbul’daki üyelerini tek tek ziyaret ettiklerini belirten Serteser şöyle konuştu: “Bazıları o dönem için bulunamadığından görüşemedik. Ama birçok üyemizi ziyaret ettik. Sağ olsunlar onlar bizi hiç kırmadılar. Burs vermeye ara verenler vardı. Onlar belli bir burs sayısı ile bazısında 15, bazısında 10, bazısında da birkaç bursu arttırarak devam etti. Elimiz hiç boş dönmedik. Bu vesile ile hepsine tek tek teşekkür ediyorum.”
ARAZİ ALIMINA ÇALIŞILACAK
İstanbul temasları sırasında çeşitli tavsiyelerde de bulunulduğunu kaydeden Serteser şunları söyledi: “Bunları da zaman içerisinde uygulamaya çalışacağız. En önemli tavsiye vakfın öğrenci burslarını arttırmasıyla birlikte belli bir kaynağı bir fonda biriktirerek kendi mal varlığını arttırıp burs verme sayısını oluşan paranın değerlendirilip, gayrimenkul alımı oldu. En önemli isteğimiz Milli Emlak’tan arazinin satın alınmasıdır. Bu konuda çalışmalarımız olacak. Büyüklerimizin tavsiyelerine uyuyoruz. İki dönemdir güzel bir faaliyet gerçekleştirdiğimizi düşünüyoruz ama bunları yeterli bulmuyoruz. İnşallah AEV’nı daha iyi bir düzeye getirmek arzumuzdur. Tüm katılımcılara toplantıya geldikleri için teşekkür ediyorum. İnşallah gelecek dönem daha çok sayıda kişiye burs sağlarız. 31’nci mali kongrenin hayırlara vesile olmasını diliyorum”
SON LİSTE EN UYGUN LİSTE
Afyonkarahisar Belediye Başkanı ve AEV İkinci Başkanı Burhanettin Çoban, 2013 yılındaki genel kurulunda vakfın Kurucusu Prof. Dr. Nijat Bilge’nin vakfın gençleşmesi için yönetimin fedakârlık yapması gerektiği ifadesini hatırlattı. Çoban; “O dönem ki Başkanımız Şükrü Koçoğlu ağabeyimiz Hüsnü Bey ve bana hitaben, ‘Ben artık bir daha ki genel kurula aday olmayı düşünmüyorum. Sayın Başkanlarım ya sen ya sen ikinizden birisi bu görevi götürsün’ teklifini getirdi. Genel kurul zamanı Hüsnü Bey kardeşimizle ve arkadaşlarımızla istişare ettik. Hüsnü Bey’in bu görevi en iyi şekilde yürüteceğine inanarak yönetim kurulu listesini oluşturduk. Bana göre elbette vakfımızın kuruluşundan itibaren görev alan arkadaşlarımız çok güzel hizmetler yaptılar. Ama ben son oluşturulan listenin gerçekten vakfın ruhuna, çalışma ilkelerine ve amaçlarına en uygun liste olduğunu düşündüm. Büyük bir iştahla göreve başladık” dedi.
EN BÜYÜK PAY YÖNETİMİN
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, göreve başladıklarını vakıf binasının satıldığını ifade etti. Belediye’ye ait nezih bir binayı teşrifatıyla vakfa tahsis ettiklerini söyleyen Çoban şu ifadeleri kullandı: “Öncelikle yönetim kurulu üyelerinin kendilerinin bir katkı ve fedakârlıkta bulunması gerekiyordu. Bu sayede Afyonlular ve dışarıda olanlardan destek talep edilebilirdi. Tüm yönetim kurulu üyeleri en az 20 öğrenciye burs vermeyi üstlendiler. Sanırım vakfın tarihinde böyle bir şey yoktur. Bunun içinde 30 öğrenciye burs vermeyi üstlenen yöneticilerimiz de var. Gerçekten bu önemli bir başarıydı. Burs sayısının 127’den 400’ü geçmesinde, burs bedellerinin artmasında en büyük pay yönetim kurulu üyelerinindir”
AEV Yönetim Kurulu Üyesi ve TED Afyon Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mustafa Enis Arabacı, uzun süreli bir kiralama ile koleji vakıftan devir aldıklarını söyledi. Okulu günün şartları gereğince dizayn etmeye çalıştıklarını belirten Dr. Arabacı; “Bu yıl yaz tatilinde yapacağımız ilave lise binamızla beraber 58 derslikli bölgenin ilk ve orta öğretimde sayısal ve büyüklük olarak en modern okulunu gerçekleştirmiş olacağız. Bize güvenerek devirde yardımcı olan AEV ile TED Afyon Koleji’nin ayrı bir kurum gibi değil de aynı kurum gibi birlikte hareket ediyor olmasından son derece memnunum” diye konuştu. Toplantıda Vakfın Kurucusu Prof. Dr. Nijat Bilge, Mahalli Sanatçı Ömer Yarşi duygusal konuşmalar yaparak aidiyet duygusuna atıfta bulundular. Emekli Albay Ahmet Bilginsoy ve Av. Hatice Gök de dilek ve temenniler bölümünde konuşma yaptı. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti