Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Herkes haddini bilecek” – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
"Herkes haddini bilecek"

ESKKK Başkanı, Belediye Meclis Üyesi M Emin Birliktir, Belediye Meclisinde esnaf ve sanatkarı temsilen bulunduğunu vurguladı.

Can tehdidini hiç kimseye yakıştıramadığını vurgulayan Birliktir; “Herkes haddini bilecek. İlgili olan herkese söylüyorum. Eğer insanlar makamlarına ve bileklerine güvenerek hadlerini aşarlarsa 20 yıl önce başlarına ne geldiyse bundan sonra daha ağırı gelecek.” dedi
Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi (ESKKK) Yönetim Kurulu Başkanı Belediye Meclis Üyesi Mahmut Emin Birliktir, esnafa pazarye-rinde dolaşan asılsız söylentilere kulak asılmamasını telkin etti.
Arsa devri bir yıl sonra
M. Emin Birliktir, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’la bizzat görüştüğünü ifade etti. Dedikodulardan duyduğu rahatsızlığı dile getiren Birliktir, esnaf ve sanatkarın Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’la birlikte çalıştığını söyledi.
Birliktir; “Bilindiği üzere bende mecliste Belediye 1. Başkan Vekiliyim. Başkanımız ne söylediyse yaptı. Esnafa söylüyorum şehir efsanelerine inanmayın. Denilmişki artık bu da geçmiş dönem gibi yapmayacak. Yine pazar yersiz kalacağız gibi bazı söylentiler çıkmaya başlamış. Belediye Başkanımızla konuştum esnafın içerisinde konuşulan bu dedikoduları aktardım. Pazaryeri yapımında Karayolları arazisi ile ilgili olan bölümde arsa devri daha olmadı. Karayolları taşınacağı yerdeki bina imalatları bitmedikten sonra arsanın devrini yapmayacağını belirtti. İnşallah bir yıl içerisinde oranın devri olacak. Belediye Başkanı öyle söyledi. Halil Ağa Semt Pazarının durumunu bildiğim halde tekrar sordum. 31 Ekim 2011 tarihinde günü doldu. Arsa artık Belediye’nin. Kendisi verdiği sözün hala geçirli olduğunu istenirse istenildiği zaman temel atılabileceğini söyledi.” dedi.
Utancımdan
pazara gelemiyorum
M. Emin Birliktir, mevcut fuar alanında yeri iyi olan esnaf ve sanatkarın gruplar halinde Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a gittiklerini tüm esnaf ve sanatkarın bilmesi gerektiğini söyledi.
Esnaf içerisinde pazar yeri durumu hakkında yapılan oylamada tek bir hayırın çıkmamasına karşılık, dönem içerisinde AK Partiye yakın olan bazı esnafların yanında, Burhanettin Çoban’a fuar alanından ayrılmak istemediklerini ileten esnafların var olduğunu ileri süren Birliktir;
“Bu durumdan esnafın haberi olsun. Başkanları kötü bilmeyin. İtirazınız vardıysa orada kalmasını istiyorsanız tüm başkanlar ve Belediye Başkanı ile yapılan toplantıda söylemeliydiniz. Yeri geldiğinde biz siyasileri eleştiriyorsak esnaf adına bu esnafları ciddi manada eleştiriyorum. Kimse saman altından su yürütmeye kalkmasın. O gün yapılan toplantıda biz gitmeyeceğiz diye söyleyecektiniz. Daha sonra sinsice üç kişi beş kişi toplanıp Belediye Başkanı ve İl Başkanının yanına gidip biz burdan gitmek istemi-yoruz demenin ahlaki bir yönü yok. Bunu bilen esnaf ve sanatkarlar varsa diğerlerini uyarsın. Bu kadar uğraşıyoruz. Utancımdan pazaryerine gelemiyorum. Çünkü siftah yapmadığınızı biliyorum. Şimdi bunun ne manası var?” diye konuştu.
Mecliste münafıklık yok
ESKKK’de çok sayıda meslek dalının yer aldığına işaret eden Başkan M. Emin Birliktir, dolmuşçuların ortaklar içerisinde yer aldıklarını kaydetti. Son dönemde bazı sıkıntılı günler yaşandığını ifade eden Birliktir şöyle konuştu:
“Bu memleketin ferahı yaşanabilirliği için Belediye olarak elimizden gelen herşeyi yapacağız. Önce halk ama halkı düşünürken halka hizmet eden dolmuşçu ve otobüsçüyüde düşünmek lazım. Bunun bir dengede durması lazım. Tabiri caiz ise ne şişin ne kebabın yanmaması, kimseyi mağdur etmeden meselenin çözümlenmesi lazım. Bununla ilgili trafik komisyonu, Belediye Mecliside çok güzel çalışmalar yapıyorlar. Durak başkanlarına sormadan bir şey yapmamaya gayret ediyorlar. Ama şehrin trafiği malum buna bir çözüm bulunması lazım. Alınan kararlara bazıları itiraz edebiliyor. Herkesi memnun etmek mümkün değil. Zaten herkes memnunum derse orada bir yanlışlık münafıklık var demektir. Bizim Belediye Meclisi’nde bir münafıklık yok. Üstüne basarak söylüyorum ben mecliste esnaf ve sanatkarı temsilen bulunuyorum. Üzüldüğüm tek şey can tehdidini bir kula yakıştıramıyorum. Allah’tan korkan kuldan utanan bir kulda zaten böyle bir tehdide aldırış etmez. Açık ve net söylüyorum. Herkes haddini bilecek. Öyle köpeksiz sanıpda değneksiz adamı gezdirmezler. İlgili olan herkese söylüyorum herkes haddini bilecek. Hangi makamda olursa olsun. Şu güne kadar hiçbir makama saygısızlığımız olmadı. Bugünden sonrada olmaz. Eğer insanlar makamlarına ve bileklerine güvenerek hadlerini aşarlarsa 20 yıl önce başlarına ne geldiyse bundan sonra daha ağırı gelecek.” (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti